top of page

Tweelingtheorie blijkt toch officiële hint te zijn


Fragment uit het Molboekje

Foto: Tunnelvisie / Jasper


NIEUWS - Vorig jaar was het misschien wel de meest genoemde hint op fora en fansites: de Tweelingtheorie. Maar deze hint, die verwees naar Thomas, Jochem of Jeroen, werd niet genoemd als officiële hint tijdens de ontknoping. Maar uit het nieuwe Molboekje blijkt dat Molloten het toch wel bij het rechte eind hadden.


Twee bomen

De theorie was simpel. In de serie kwamen steeds duo's en tweeën in beeld. Denk aan twee eenden, een tweetal bomen, twee zeeleeuwen, twee cowboys, enzovoorts. Dit zou kunnen slaan op Jochem of Jeroen, van wie het sterrenbeeld Tweelingen is, of op de naam van Thomas, die Tweelingen betekent in het Aramees. Uiteindelijk bleek Thomas de Mol te zijn, maar bij de opsomming van hints die in de serie verstopt zaten werd deze theorie niet genoemd. Zaten we er dan naast? Nee, zo blijkt nu.


De Tweelingtheorie was wel degelijk een officiële hint. In het Molboekje van seizoen 18 kunnen we in een korte terugblik op het Molschap van Thomas lezen dat er in de serie inderdaad met opzet duo's en tweeën terugkwamen. De erkenning komt misschien wat laat, maar we mogen ons als Molloten toch maar weer op de schouders kloppen voor het vinden van nóg een hint.



Bron: Molboekje 2018

Gerelateerde posts

Alles weergeven

GERELATEERD

bottom of page