De AVROTROS is de omroep die Wie is de Mol? uitzendt. De omroep valt onder de Nederlandse Publieke Omroep en maakt uiteenlopende programma's. Van spelshows tot culturele programma's en van series tot nieuwsprogramma's. Buiten tv-programma's maakt de AVROTROS ook radio.

De AVROTROS is voortgekomen uit een fusie tussen de AVRO en de TROS op 1 januari 2014. Wie is de Mol? viel voor de fusie onder de AVRO, oftewel de Algemene Vereniging Radio Omroep. Het hoofdgebouw van de omroep is te vinden aan de Witte Kruislaan in Hilversum, in het Wereldomroepgebouw. Naast dit gebouw bezit de AVROTROS ook nog het VondelCS-paviljoen in het Vondelpark te Amsterdam. Hier worden geregeld tv-programma's opgenomen, waaronder MolTalk en de ontknoping van Wie is de Mol?.

Naast Wie is de Mol? zendt de AVROTROS onder andere EenVandaag, Flikken Maastricht, Maestro, Opsporing Verzocht, Radar en Tussen Kunst & Kitsch uit. Daarnaast verzorgt de omroep de uitzendingen van diverse evenementen, zoals het Eurovisie Songfestival, SAIL en de Canal Parade.

Meer informatie over de AVROTROS vind je op www.avrotros.nl.

Trivia

- Sinds 2016 organiseert de AVROTROS zelf de Wie is de Mol? Fandagen. Voorheen werd dit gedaan door RealityNet. Sinds 2017 wordt de Wie is de Mol? Fandag georganiseerd bij het hoofdgebouw van de AVROTROS.

Hoofdgebouw AVROTROS

Hoofdgebouw AVROTROS

Foto: Tunnelvisie / Jasper

Hoofdgebouw AVROTROS

Hoofdgebouw AVROTROS

Foto: AVROTROS

Logo AVROTROS

Logo AVROTROS

Foto: AVROTROS

Voormalig logo AVRO

Voormalig logo AVRO

Foto: AVRO

Voormalig logo TROS

Voormalig logo TROS

Foto: TROS

AVROTROS

Omroep

De omroep met de meeste Mollen

Laatste update: 4 april 2018