Molloot is een bijnaam voor een fanatieke fan van Wie is de Mol?. Het komt voort uit een samenvoeging van Mol en malloot. En ieder jaar blijkt maar weer dat Nederland een hoop Molloten telt.

Je vindt Molloten op internetfora over het programma, ze komen massaal naar het Vondelpark in Amsterdam om de ontknoping van Wie is de Mol? bij te wonen en de kaartverkoop voor de Wie is de Mol? Fandag raakt steevast uitverkocht. Maar dat is ook niet zo gek. Met ongeveer drie miljoen kijkers moet Wie is de Mol? wel een harde kern van fanatieke fans hebben.

Maar sommige fans gaan net een stapje verder voor hun lievelingsprogramma. Zo schieten de Twitter-accounts over Wie is de Mol? als paddenstoelen uit de grond, wemelt het op internet van de websites waar hints en theorieën gedeeld worden en bestaan er actieve fora. Er worden podcasts gemaakt, fanseries gefilmd, nieuwssites bijgehouden en zelfs een soort Wikipedia over Wie is de Mol? opgericht.

Trivia

- Het woord Molloot kwam voor het eerst voor op een tekening van illustrator Vriendlief.

- In 2017 werd het woord Molloot, na een lange campagne, opgenomen in de Dikke Van Dale. De beschrijving luidt: "Trouwe fan van het tv-programma Wie is de Mol?"

- Sommige Molloten maken het wel erg bont. Vlak voor de finale van het zeventiende seizoen vond finalist Jochem van Gelder een hoop aarde in de vorm van een molshoop in zijn tuin onder een spandoek met de tekst: "Woont hier een Mol?". Het bleek een grap van plaatsgenoten van Van Gelder te zijn.

- In seizoen 20 speelden de Molloten nog een rol tijdens een opdracht. Op diverse enveloppen stonden namelijk de namen van onder meer de gebruikers van het www.wieisdemol.com-forum, de makers van de Trust Nobody Podcast en enkele Youtubers met een kanaal over Wie is de Mol?.

Molloot

Persoon

Ze zijn met veel en ze zijn fanatiek

Laatste update: 6 maart 2020

Wie is de Mol? - Seizoen 1 tot 20

Wikipedia, "Wie is de Mol?" - https://nl.wikipedia.org/wiki/Wie_is_de_Mol%3F

RealityNet - http://www.wieisdemol.com

Tunnelvisie - http://www.widmtunnelvisie.nl

Tunnelvisie, "'Molloot' eindelijk opgenomen in Dikke Van Dale" - https://detunnelvisie.wixsite.com/detunnelvisie/single-post/2017/04/11/Molloot-eindelijk-opgenomen-in-Dikke-Van-Dale

Tunnelvisie, "Molloten storten molshoop in tuin Jochem van Gelder" - 

https://detunnelvisie.wixsite.com/detunnelvisie/single-post/2017/03/09/Molloten-storten-molshoop-in-tuin-Jochem-van-Gelder