Naast Wie is de Mol? zijn er in het verleden ook twee seizoenen van Wie is de Mol? Junior gemaakt en uitgezonden. In deze serie gaan kandidaten van 12 tot 14 jaar op zoek naar de Mol in hun midden.

 

Het spel

Wie is de Mol? Junior is hetzelfde als Wie is de Mol? voor volwassenen, maar dan met een paar verschillen. Zo speelt de juniorversie zich af in Nederland, en niet in het buitenland.

 

De kandidaten spelen niet voor geld, dat in de serie voor volwassenen tot in de duizenden euro's kan oplopen. In plaats daarvan werd er in het eerste seizoen gespeeld voor Vierduiten. Deze Vierduiten kon de winnaar aan het einde van het spel inruilen voor prijzen. In het tweede seizoen werd er wel om echt geld gespeeld, maar dit mochten de kandidaten niet zelf houden. In plaats daarvan koos iedere kandidaat een bedreigde diersoort uit. De winnaar doneerde het geld uit de pot aan zijn dier. Dit seizoen werd dan ook in samenwerking met het Wereld Natuur Fonds gemaakt.

Net als Wie is de Mol? werd Wie is de Mol? Junior geproduceerd door IDTV en uitgezonden bij de AVRO.

Seizoenen

Het eerste seizoen van Wie is de Mol? Junior werd uitgezonden in 2008. De acht kandidaten wisten vooraf nog niet dat ze zich hadden aangemeld voor een kinderversie van Wie is de Mol?. Ze vulden aanmeldingsformulieren in voor een nog onbekend programma. De serie werd gepresenteerd door Sipke Jan Bousema en speelde zich af in Zwolle. Winnares Naomi ontmaskerde Mol Amin en won 6.790 Vierduiten, wat ongeveer €79,- aan prijzen waard was.

Voor het tweede seizoen werden kandidaten opgeroepen met tv-commercials. Art Rooijakkers, die ook de volwassen variant presenteert, ging op zoek naar tien kinderen die de uitdaging uit wilden gaan. Er waren veel aanmeldingen en daarom werden bij Zapp voorselecties uitgezonden. Hierbij speelden de potentiële kandidaten kleine opdrachtjes om hun vernuft te testen. Uiteindelijk werden er tien kandidaten gekozen. Zij gingen op zoek naar de Mol in Maastricht en Zeeland. Jenny bleek de Mol te zijn. Davey ontmaskerde haar in de finale en won daarmee €1.020,- voor het WNF. Dit geld ging naar de gorilla. Maar om er voor te zorgen dat het WNF geen geld zou mislopen door de streken van de Mol, mocht Jenny het geld dat ze persoonlijk uit de pot heeft weten te spelen aan haar dier schenken. Daarom werd er €510,- gedoneerd voor de olifant.

Trivia

- Het tweede seizoen van Wie is de Mol? Junior werd gemiddeld door ongeveer 191.000 mensen bekeken. De tweede aflevering scoorde het beste met ongeveer 294.000 kijkers.

- Wie is de Mol? Junior werd in 2014 genomineerd voor de Gouden Stuiver voor het beste kinderprogramma op het Gouden Televizier-Ringgala, maar won niet. De prijs ging naar Checkpoint (EO).

Seizoen 1 (2008)

Zwolle

Seizoen 2 (2014)

Maastricht / Zeeland

Wie is de Mol? Junior

TV-programma

Kinderen zijn sluwer dan je denkt

Presentatie: Art Rooijakkers
Kandidaten: Lucia, Bobbie, Floor, Jan, Harmen, Guido, Jitske, Roeland
Davey (Winnaar), Jenny (Mol)
Kandidaten: Joost, Sioux, Beau, Iris, Jelani, Lara, Naomi (Winnares), Amin (Mol)
Presentatie: Sipke Jan Bousema

Laatste update: 15 november 2017

Wie is de Mol? Junior - Seizoen 1 en 2

Wikipedia, "Wie is de Mol?" - https://nl.wikipedia.org/wiki/Wie_is_de_Mol%3F

Wikipedia, "Wie is de Mol? Junior" - https://nl.wikipedia.org/wiki/Wie_is_de_Mol%3F_Junior