In Wie is de Mol? moeten de kandidaten zelf de pot bewaren. Daarom kiezen ze zelf een penningmeester uit. Deze kandidaat bewaart het geld en zorgt dat er niets mee gebeurt. Immers, als geldbriefjes verloren worden of worden gestolen, zit het ook officieel niet meer in de pot. Penningmeester zijn is dus een grote verantwoordelijkheid. Vaak levert het dan ook flinke discussies op wie het geld bij zich mag houden. Bij sommige opdrachten is er voor de penningmeester een speciale rol weggelegd.

Er mag op ieder gewenst moment van penningmeester worden gewisseld. Als een penningmeester het spel moet verlaten door een rood scherm, mag die het geld doorgeven aan iemand anders.

Trivia

- Het zeventiende seizoen van Wie is de Mol? telde de meeste penningmeesters. Diederik Jekel, Yvonne Coldeweijer, Jochem van Gelder, Roos Schlikker, Imanuelle Grives, Jeroen Kijk in de Vegte, Sanne Wallis de Vries en Thomas Cammaert hebben allemaal ergens gedurende dit seizoen de pot beheerd. Van Gelder was zelfs twee keer penningmeester.

Penningmeester

Persoon

De beheerder van de pot

Laatste update: 6 maart 2020

Wie is de Mol? - Seizoen 1 tot 20