RECAP 8: Wie van de vier?


Groepsfoto aflevering 8

Foto: Screenshot uit seizoen 20, aflevering 8


RECAP - De finale komt langzaamaan in zicht. En we hebben nog vier verdachten in het spel. Buddy, Miljuschka, Nathan of Rob is de Mol. Maar wie? Misschien komen we achter het antwoord door de Molacties van aflevering 8 onder de loep te nemen.


Opdracht 1 - Kettingreacties

We beginnen aflevering 8 gelijk met een opdracht. In de stad Luoyang staan op verschillende punten fietsen in bepaalde kleuren. Twee kandidaten moeten hun drie medekandidaten naar die punten zien te loodsen en in een bepaalde volgorde op die fietsen laten rijden. Om vervolgens geld te cashen, moeten de kandidaten binnen dertig minuten in het park zijn.


Als de kandidaten alleen op de blauwe fiets rijden, verdienen ze niets. Als ze op de blauwe en de oranje fietsen rijden, levert dat €150,- op. Blauw, oranje, wit levert €250,- op. En blauw, oranje, wit, groen levert €550,- op.


Nathan is de eerste die zich aanbiedt om te gaan fietsen. Buddy sluit zich daar bij aan en stelt voor dat Leonie hetzelfde doet. Dat betekent dat Miljuschka en Rob bij de kaart overblijven om de rest te gidsen.


Nathan, Buddy en Leonie stappen allemaal op een blauwe fiets en vertrekken. Ze moeten allemaal een oranje fiets vinden, die op drie verschillende plekken in de stad staan. Rob begeleidt Nathan. Iets waar Nathan heel blij mee is, want hij vindt Rob heel helder over de telefoon. En terecht, want bij Nathan gaat het allemaal eigenlijk best gesmeerd.


Binnen vijf minuten heeft Nathan de volgende fiets al gevonden. Hij springt erop en scheurt door. Heel gek is dat nou ook weer niet, want Rob heeft Nathan de kortste route gegeven. Miljuschka zet daar zo haar vraagtekens bij. Want waarom krijgt de sportman de kortste routes? Rob zegt dat hij hierbij voor zekerheid heeft gekozen.


Bij Buddy en Leonie, die op aanwijzingen van Miljuschka zijn vertrokken, verloopt het allemaal wat minder soepel. Zij worden door de politie staande gehouden. Die wil checken of de crew wel de juiste papieren heeft. Even later ondervindt Nathan hetzelfde probleem. Maar met nog twintig minuten op de klok mogen ze weer verder rijden.