Terugblik op De Mol met Cathy van der Ha


Cathy van der Ha

Foto: VIER


INTERVIEW - De Mol van Griekenland is bekend. En daarom blikken we nog eenmaal terug met een oud-kandidaat van het programma. Deze week namen we contact op met Cathy van der Ha. Zij was de winnares van het vierde seizoen van De Mol, dat zich afspeelde in Argentinië.De groep van De Mol 2016

Cathy, leuk dat we je mogen bellen voor de Tunnelvisie. Je was de eerste winnares sinds het programma haar terugkeer maakte in 2016. Kijk je nog altijd met gepaste trots terug op je deelname?

Absoluut! Dat mag ook wel, denk ik. Ik was altijd al fan, maar toen de eerste paar seizoenen in België op tv kwamen, was ik nog te jong om mee te doen. Dus toen het terugkwam en ik effectief mee mocht was ik echt heel blij. Ik ben toen meteen alle Mol-series uit Nederland en België gaan terugkijken om me voor te bereiden. Ik ben van te voren gaan kijken wie de Mol was in dat seizoen en zo heb ik alle afleveringen bekeken om te doorzien wat strategieën van de kandidaten waren. Ik heb 45 geboden opgeschreven waarvan ik dacht dat ze me tijdens mijn eigen deelname zouden kunnen helpen. Op die manier was ik ook wel wat meer voorbereid dan mijn medekandidaten. Ik heb zelfs nog aan bepaalde kandidaten de basis van het spel moeten uitleggen. Heel grappig, maar tegelijkertijd ook bizar als je erover nadenkt, haha.


Wat was de reden dat je besloot je in te schrijven voor De Mol?

Ik speel graag spelletjes. En ik moet bekennen dat ik ook een slechte verliezer ben. Ik ben heel competitief. Dus voor mij was dit eigenlijk een kans om hét ultieme spel te spelen. Ik denk niet dat er iets bestaat in je leven dat vergelijkbaar is. Je hebt wel van die organisaties die reizen aanbieden rondom De Mol, maar dat is natuurlijk totaal niet te vergelijken met écht dat spel spelen. Voor mij was dat dus de motivatie om mee te doen. En ik wilde zien hoe ver ik zou geraken, hoe stressbestendig ik ben en of ik mezelf zou tegenkomen. Het is buiten opdrachten om ook vooral een psychologisch spel. Dat vind ik er zo tof aan.