top of page

10 tips bij de Mollenjacht


Mollenjacht

Foto: Tunnelvisie


EXTRA - Het veertiende seizoen gaat bijna van start en dus wordt het weer tijd om te speuren naar de Mol. Tunnelvisie helpt je daarbij en heeft daarom tien handige tips voor je op een rijtje gezet. Deze kun je gebruiken bij de jacht naar de Mol. Veel succes bij het speuren!


Trust nobody

In Wie is de Mol? is niemand te vertrouwen, want je weet nooit zeker of iemand de Mol is of niet. Iedereen is een potentiële Mol tot het tegendeel bewezen is. Of, in andere woorden, er een rood scherm getoond is.


Pas op voor tunnelvisie

Bij programma's als Wie is de Mol? is het altijd verleidelijk, maar je moet oppassen voor tunnelvisie. Bekijk alles vanuit verschillende perspectieven, want je kunt er altijd naast zitten. Let wel op; we bedoelen tunnelvisie zonder hoofdletter. Het nieuws van onze website mag je gewoon blijven lezen.


De Mol heeft voorkennis

Om de Mol te helpen krijgt hij of zij van tevoren te horen wat de opdrachten zijn. De Mol weet dus al wat er zal gebeuren en kan zo de beste positie bepalen om te saboteren. Kijk tijdens het speuren dus goed naar wie er wel eens met voorkennis zou kunnen hebben gehandeld.


De Mol wil niet ontdekt worden

De identiteit van de Mol moet natuurlijk geheim blijven en daarom probeert een Mol zich altijd voor te doen als een kandidaat. En dat in tegenstelling tot sommige kandidaten. Zij willen het doen lijken alsof zij de Mol zijn. Wie probeert het minst op de Mol te lijken? Die persoon is juist verdacht!


Ga de mogelijkheden langs

Kijk bij elke opdracht hoe er eventueel gesaboteerd had kunnen worden. Zijn er kandidaten die op die manier ook de opdracht hebben laten mislukken? Ja? Dat is dan wel heel verdacht...


Discussieer met je vrienden

Het helpt altijd om te discussiëren met vrienden die het programma ook volgen. Zij hebben elk hun eigen theorieën, waarvan jij ook weer wat kunt opsteken. Ook fora kunnen heel handig zijn om nieuwe ideeën op te doen.


Kijk niet alleen naar de hints

Veel mensen zijn geneigd om vooral te zoeken naar de verborgen aanwijzingen in de afleveringen. Maar hou in gedachten dat het programma daar niet om draait. Je moet ook altijd naar de Molacties kijken. Het gebeurt heel vaak dat er goede aanwijzingen worden gevonden die uiteindelijk naar de verkeerde Mol wijzen.


De makers kunnen niet alles

Als je dan toch naar de verborgen aanwijzingen kijkt, hou dan wel in gedachten dat de makers niet kunnen toveren. Vorig jaar werden er bijvoorbeeld veel mensen die Zarayda Groenhart verdachten, omdat haar naam 'Mol' zou betekenen. Daar hebben de makers geen invloed op en dus zouden ze op basis daarvan nooit een Mol kiezen.


De Mol doet asociaal

De Mol kiest in het spel altijd voor zichzelf. Dat wil zeggen dat als er bijvoorbeeld jokers of vrijstellingen te verdienen zijn ten koste van geld, zal de Mol bijna nooit voor het geld kiezen. Als iemand vaak voor jokers kiest is dat verdacht. Maar aan de andere kant zijn deze hulpmiddelen voor de kandidaten ook heel interessant.


Lees wekelijks Tunnelvisie!

Tunnelvisie staat wekelijks barstensvol handige informatie die je kan helpen bij de jacht naar de Mol. Het klinkt misschien als een afgezaagd reclamepraatje. En ja, dat is het ook. Maar heus waar, Tunnelvisie is hartstikke nuttig bij het speuren. Proberen kan nooit kwaad!

Gerelateerde posts

Alles weergeven

GERELATEERD

bottom of page