top of page

Een nieuw spelonderdeel in seizoen 14


Zwarte Vrijstelling

Foto: www.wieisdemol.nl

NIEUWS - In de leader kwam hij al even voorbij: een vrijstelling. Maar wel een bijzondere. Deze vrijstelling had namelijk niet de gebruikelijke groene kleur, maar deze was zwart. Wat houdt dat precies in?


Het is de vraag die vele Molloten bezighoudt. Wat is de zwarte vrijstelling? We kennen allemaal de normale, groene vrijstelling. Hiermee hoef je de test niet te maken en ben je gegarandeerd door naar de volgende aflevering. In seizoen 12 werd er al een nieuwe vrijstelling aan toegevoegd; de transparante. De uitwerking is hetzelfde, maar hij is alleen geldig in de aflevering voor de finale. Maar nu is er nog een derde vrijstelling aan het rijtje toegevoegd. Wat heb je er aan? En wat voor gevaren kleven er aan vast? We zetten een paar ideeën voor je op een rijtje.


De kleur van de nieuwe vrijstelling is zwart, een kleur die vaak aan iets slechts of duisters wordt verbonden. De kans is dus groot dat de uitwerking negatief is, anders zou hij misschien wel een gouden kleur hebben gekregen. Toch zijn er Molloten die ervan overtuigd zijn dat de vrijstelling iets positiefs betekent. Laten we daar eens mee beginnen.


Sommige mensen denken dat de vrijstelling je regelrecht naar de finale brengt. Dat zou wel een heel bijzondere prijs zijn. Als dat zo is hoef je nooit een test te maken en hoef je eigenlijk geen enkele moeite te doen. Wat een luizenleventje! Zeker omdat de vrijstelling waarschijnlijk al in de eerste aflevering om de hoek komt kijken. Als dit het idee achter de vrijstelling is, mag er wel een heel moeilijke en zware manier zijn om hem in je bezit te krijgen. Het is Wie is de Mol?. Voor een plek in de finale zul je wel iets moeten doen.

Andere mensen denken dat je met deze vrijstelling twee executies door kunt komen, in plaats van één. Nog steeds een luizenleventje met zo'n ding, maar al een stuk aannemelijker.


Maar dan de negatieve uitwerkingen. Let op, want nu wordt het spelletje gemeen. Het maakt niet uit welke van de volgende uitwerkingen waar is, ze zorgen gegarandeerd voor een hoop mindfuck! Maar dat is waar het spel om draait, nietwaar?


Allereerst zou de vrijstelling je een hoop geld kunnen kosten als je besluit hem in te zetten. En dan niet een klein bedrag. Misschien gaat zelfs de hele pot wel leeg. De prijs van zekerheid wordt dan wel erg hoog. Of misschien gaat het niet ten koste van geld, maar ten koste van een andere kandidaat. Stel dat je een kandidaat uit moet kiezen bij wie er een paar vragen uit de test worden fout gerekend als je de vrijstelling inzet. Zou je het dan doen?

Of wat nou als een kandidaat de vrijstelling inzet en de test niet hoeft te maken en dan gewoon doorgaat naar de volgende aflevering, maar hij dan weet dat daarmee een aantal vragen uit zijn volgende test wordt fout gerekend? Dat zal geen makkelijke keuze zijn.


Het antwoord?

Televizier maakte, mogelijk per ongeluk, het waarschijnlijke antwoord bekend. De vrijstelling zou de jokers van anderen onschadelijk maken. Is dit de ware betekenis? Over een paar dagen weten we het zeker!Bron: AVRO / Televizier

Gerelateerde posts

Alles weergeven

GERELATEERD

bottom of page