top of page

Tunnelvisie's Mollentop-5


Mollen Top-5

Foto: Tunnelvisie


EXTRA - Een nieuw seizoen brengt een nieuwe Mol. Die Mol wordt dan alweer de veertiende. Elk van deze veertien Mollen heeft natuurlijk een eigen manier van saboteren, wat iedere Mol uniek maakt. Maar welke Mol heeft het nou het beste gedaan? Wij hebben de vijf beste Mollen voor je op een rijtje gezet. Uiteraard mag je het er zo oneens mee zijn als je zelf maar wilt.


Jon van Eerd

5. Jon van Eerd (Seizoen 9, Noord-Ierland / Jordanië)

Type: Humoristische Mol

Met zijn grappige en chaos veroorzakende acties staat Jon op de vijfde plek. Hij wist de groep goed in verwarring te brengen en had er zelf de grootste lol in. Ook kreeg hij ter plekke te horen dat hij de Mol was. Daardoor was het bijna onmogelijk voor hem om zich goed voor te bereiden op alle opdrachten. Hij haalde niet veel geld uit de pot in vergelijking met andere Mollen, maar humor had hij wel. Daarom heeft hij deze plek in de top-5 verdiend.


Milouska Meulens

4. Milouska Meulens (Seizoen 6, Argentinië)

Type: Onverwachte Mol

Milouska's tactiek was den wel een ingewikkelde, maar het had zeker effect. Zij deed zich voor als een domme, naïeve kandidaat. Toen ze eenmaal de eerste indruk had gemaakt, hielden de andere kandidaten daar aan vast. Zo kon ze ongestoord saboteren, omdat de anderen dachten dat ze simpelweg dom bezig was. Uiteraard is het wel heel moeilijk om zoiets lang genoeg geloofwaardig te spelen, maar ze heeft het meesterlijk gedaan. Een daarom hoort Milouska nu helemaal in dit rijtje thuis!


George Langenberg

3. George Langenberg (Seizoen 3, Portugal)

Type: Sluwe Mol

George staat bij menig Wie is de Mol?-fan hoog in het rijtje. Zijn meest befaamde Molactie is natuurlijk wel het stelen van 10.000 euro uit de pot, onder het genot van een lekker glaasje wijn. Maar ook het waterskiën was één van zijn glansmomenten. Zijn tactiek was om hem zelf de held te laten lijken, terwijl hij daarmee eigenlijk alles verpestte. Zo ook de opdracht met het abseilen, waarbij hij ontzettend tijd stond te rekken en uiteindelijk nog applaus kreeg ook.


2. Kees Tol (Seizoen 13, Zuid-Afrika)

Type: Ondernemende Mol

Het leuke aan Kees als Mol was toch wel dat hij echt risico's durfde te nemen. Denk bijvoorbeeld aan zijn gewaagde actie om kokers te pakken in de winkel, vlak onder de neus van de andere kandidaten. Of aan de opdracht met het goud zoeken, waarbij hij stiekem zijn goudklompjes weggooide. Een ondernemende Mol levert vaak leuke en spannende Molacties. Hij houdt het geld uit de pot en de andere kandidaten zien deze gewaagde acties minder snel aankomen. En het levert vaak spannende televisie op. Daarom heeft Kees de tweede plaats in deze top-5 van harte verdiend.


Dennis Weening

1. Dennis Weening (Seizoen 8, Mexico)

Type: Onopvallende Mol

Voor velen is hij één van de beste Mollen in de geschiedenis van Wie is de Mol?. Hij won al snel het vertrouwen van de kandidaten en bevond zich op de achtergrond, zodat zijn plannen onopgemerkt kon uitvoeren. Hij hield het geld uit de pot, maar was ondertussen de beste vriend van de groep. De combinatie van zijn meesterlijke Molacties, de hoeveelheid geld uit de pot en het feit dat hij niet verdacht werd, maken hem zeker één van de beste Mollen. Nummer 1 is in deze top-5 dus zeker voor hem gereserveerd.

Gerelateerde posts

Alles weergeven

GERELATEERD

bottom of page