top of page

De grote oversteek


Aankomst in de Filipijnen

Foto: Screenshot uit aflevering 5, seizoen 14


NIEUWS - Deze week was het eindelijk zover: de kandidaten lieten Hongkong achter zich en reisden door naar de Filipijnen. Maar dit had je allang kunnen weten. Dit is hoe.


Het verschil had niet groter kunnen zijn: van Hongkong, een wereldstad die vooral uit glas en beton bestaat, naar de Filipijnen, een land dat voornamelijk natuur en historische gebouwen huis houdt.

Dat de kandidaten naar de Filipijnen zouden gaan wisten we al. Hier besteedden we eerder al aandacht aan. Maar in de tussentijd zijn er nog veel meer aanwijzingen gevonden.


Het begon allemaal met de bekendmaking van de leader van seizoen 14. Hierin werden beelden ontdekt die niet in Hongkong waren geschoten. De straat die te zien was werd meteen herkend als de Calle Crisologo, een straat in de Filipijnen. Ook werd de souvenirwinkel die te zien was in het shot opgezocht. Deze bleek inderdaad in die straat te liggen.


De serie begon en we zagen een varende postbode die brieven bezorgde op een tropisch eiland. Op deze brieven waren twee verschillende postzegels geplakt. Eén postzegel was afkomstig uit Hongkong. Deze enveloppen werden vanuit dit land verstuurd. Eén envelop, de envelop voor Freek, had een andere postzegel. Deze kwam uit de Filipijnen. Aangezien Susan de enige is die nu nog een envelop heeft die nog op de post moet, kunnen we nu wel raden naar wie ze deze gaat sturen. In het voorstukje van aflevering 5, de afgelopen aflevering, zagen we de kandidaten uit een vliegtuig stappen op een nieuwe locatie. En welke vlag staat er op de zijkant van het vliegtuig? Inderdaad; de Filipijnse vlag.


En nu is het bevestigd. De overgebleven kandidaten trekken verder naar een tweede land. Een land dat afgelopen jaar nog in het nieuws was vanwege de verwoestende orkaan Haiyan. Dit was na de opnames van de serie.


We zagen al één van de oudste kerken van Azië. Maar als we Art mogen geloven zullen we binnenkort nog meer paradijselijke bestemmingen te zien krijgen. In het shot uit de leader zien we al het plaatsje Vigan, dus dat is al één van de bestemmingen. En uiteindelijk zal de reis eindigen op Ellis Island, waar de enveloppen werden bezorgd. Dit eiland wordt ook wel Pinugbuyutan genoemd. Maar dit is te moeilijk om op een envelop te schrijven. En Ellis Island is ook een dwaalspoor. Dit is ook de naam van een eiland in New York. Maar met zo'n enorme groep Molloten houdt een dwaalspoor natuurlijk niet lang stand.


Gerelateerde posts

Alles weergeven

GERELATEERD

bottom of page