top of page

De 12 bijzonderste locaties van seizoen 14


De Filipijnen

Foto: Screenshot uit aflevering 9

EXTRA - De kandidaten van Wie is de Mol? hebben dit seizoen weer een lange reis gemaakt en hebben een aantal prachtige locaties bezocht. Hier kijken we nog eens terug op de mooiste plekjes van dit seizoen.

Hongkong

1. Hongkong

Deze gigantische wereldstad vormde het decor van de eerste vijf afleveringen van dit seizoen. Tussen de indrukwekkende wolkenkrabbers en de gezellige marktjes voerden de kandidaten allerlei opdrachten uit.

Strand van Hongkong

2. Het strand van Hongkong

Blijheid alom toen de kandidaten aankwamen op het strand van Hongkong. Eindelijk een opdracht in het water. En die kregen ze. Een roeiwedstrijd, die ze nog wonnen ook! En het strand zag er wel erg aanlokkelijk uit.

Hongkong Design Institute

3. Hongkong Design Institute

Dit imposante gebouw zou, volgens Art, de perfecte locatie zijn voor een spannende opdracht. Toch vormde het Hongkong Design Institute de locatie voor een onverwachte test en executie. Gelukkig viel er deze ronde niemand af.

Langste roltrap ter wereld

4. De langste roltrap

Op de langste roltrap ter wereld speelde zich een moeilijke opdracht af. De kandidaten moesten tijdens de rit naar boven zo veel mogelijk woorden onthouden en doorgeven. Maar ergens op deze roltrap ging het mis...

Stuwdam

5. Stuwdam

Van deze stuwdam, midden in de natuur, moesten enkele kandidaten abseilen. In dit landschap is het dan ook niet vreemd dat sommigen zich als vogels voelden tijdens de afdaling. En dan was er ook nog eens een zwarte vrijstelling te verdienen.

10.000 Boeddha's

6. 10.000 Boeddha's

In deze prachtige tempel, die volstaat met Boeddhabeelden, beklommen de kandidaten de lange trap, op zoek naar een paar specifieke Boeddha's. Deze tempel vormde een perfecte locatie voor een opdracht.

Laoag

7. Laoag

Laoag was de eerste bestemming na de oversteek naar de Filipijnen. Hier speelden de overgebleven zes kandidaten de snake-opdracht in en rondom één van de oudste kerken van Azië. Een mooie locatie voor een nieuw begin.

De kust

8. Het strand van Paoay

Tussen de duinen van het strand van Paoay scheurden de kandidaten met jeeps over het zand, op zoek naar drie delen van een boot. Deze vlakte was een prachtige omgeving die ook nog eens mooi in beeld werd gebracht.

De kust

9. De kust

De rotsachtige kust vlakbij Laoag, de plek van de vingerafdrukpuzzel, is ook weer zo'n toplocatie. De natuur deed de kandidaten goed. Ze vergeleken dit landschap met Ierland en Jurassic Park. Treffend.

Vigan

10. Vigan

In de leader was dit stadje al te zien. Vigan oogt Spaans-koloniaans en heeft een aantal karakteristieke straatjes waar paarden rondlopen die wagens rondtrekken. Hier ruilden de kandidaten topito's met elkaar.

Matinloc

11. Matinloc

Hier ging het gebeuren. Hier werd over het lot van Freek en Tygo beslist. Op het eiland Matinloc, in een prachtig kapelletje tussen de rotsen, werd gestemd over wie de vrijstelling voor de finale zou krijgen.

Ellis Island

12. Ellis Island

Het was de kandidaten al in aflevering 2 beloofd. Ellis Island, een prachtig, tropisch eiland in de Filipijnen. Hier verzamelden de laatste vier deelnemers enveloppen die ze naar aflevering 9 hadden verstuurd.

Gerelateerde posts

Alles weergeven

GERELATEERD

bottom of page