top of page

Over: De Molfandag 2014


Molveiling

Foto: Tunnelvisie / Femke


NIEUWS - Op 30 maart vond de Molfandag plaats in stadscafé De Observant in Amersfoort. Het was een gezellige dag, waar de fans van Wie is de Mol? de kandidaten konden ontmoeten, hun kennis over het afgelopen seizoen konden testen en misschien nog wel een leuk Mol-item op de kop hebben getikt.


De Molfandag van 2014 was een zeer geslaagde dag! Wij hebben het enorm naar ons zin gehad en we waren zeker niet de enigen. Met een quiz, een vragenvuur, een meet & greet met de kandidaten en een veiling van Mol-items was er genoeg te doen!


De quiz

Bij binnenkomst werd iedereen een quiz met vragen over het afgelopen seizoen overhandigd. Met deze quiz konden de bezoekers een nog onbekende prijs winnen. Deze prijs bleek een pakket met spullen uit de serie te zijn: een paar pijlen van de jademarkt, geldbriefjes die de kandidaten konden verdienen en een flesje uit de fakkelopdracht. Maar om die te winnen moest je wel je hersens flink pijnigen. Weet jij bijvoorbeeld nog in welke volgorde de kandidaten zaten bij de ruilopdracht? Of wie de hoofdverdachte van ex-Mol Milouska Meulens was toen zij te gast was in MolTalk? De winnares van de quiz wist het allemaal. En met slechts een paar foutjes grepen wij naast de hoofdprijs.


Het vragenvuur

Maurice op het vragenvuur

De Molfandag werd geopend door kandidatenbegeleider Jan Peter Pellemans, die de kandidaten één voor één introduceerde. Maurice, Owen, Aaf, Jan-Willem en Susan namen naast hem plaats. Ook eindredacteur Anton Jongstra was erbij en ook met de hoogzwangere Sofie werd contact gelegd via Skype. Zij werden overspoeld met vragen. Zo kwamen we erachter welke Molactie Susan het leukst vond om te doen en hoe teleurgesteld de kinderen van Owen waren toen hij zo snel weer terug was (Susan vond het mollen bij de topito-opdracht het leukst en de kinderen van Owen waren toch wel behoorlijk teleurgesteld). Voor Anton was er nog een kleine verrassing. Omdat hij na veertien jaar trouwe dienst stopt met WIe is de Mol?, kreeg hij van twee forumleden van www.wieisdemol.com een bronzen vrijstelling aangeboden. Een mooi gebaar!De meet & greet

Na het vragenvuur (of vagevuur, zoals Jan Peter Pellemans zich versprak) kregen de bezoekers de kans om de kandidaten te ontmoeten, een handtekening te vragen en om met hen op de foto te gaan. Helaas kon de helft van de kandidaten niet komen, waardoor de rijen wel erg lang werden. Daphne, Jennifer, Tygo, Freek en Art konden er niet bij zijn en Maurice moest alweer snel naar huis. Maar dat mocht de pret niet drukken, want de line-up was toch erg leuk!


De veiling

Na de meet & greet kwam de veiling. Verschillende voorwerpen uit de serie gingen onder de hamer. Van de joker van Owen tot de finalejurk van Susan en van het 7OW-shirt van Jan-Willem tot een gesigneerde groepsfoto. Vooral de enveloppen voor Ellis Island die ook werden geveild waren erg gewild. Deze leverden maar liefst €370,- op. De totale opbrengst bedroeg €3.449,-. Dit mooie bedrag gaat naar de slachtoffers van de tyfoon Haiyan op de Filipijnen.


Al met al was het een leuke, gezellige dag. Voor ons was het de eerste keer, maar we hebben er zeker van genoten. Het is absoluut voor herhaling vatbaar!

Gerelateerde posts

Alles weergeven

GERELATEERD

bottom of page