top of page

Zijn dit de kandidaten van Wie is de Mol? 2015?


NIEUWS - De opnames van het vijftiende seizoen van Wie is de Mol? zijn momenteel óf in volle gang óf net afgerond. Nu is de grote vraag wie de kandidaten zijn. Wie zijn er verdacht stil op de sociale media?


Het is altijd de voorpret van Wie is de Mol?; het bedenken wie er meedoen en waar de reis naartoe ging. Na een hoop tips en eigen speurwerk hebben we de volgende potentiële kandidaten gevonden:


Rik van de Westelaken (Bevestigd)

Presentator van het NOS Journaal op Nederland 1. Hij verstuurde, na een drukke periode op twitter tijdens het Eurovisie Songfestival, zijn laatste tweet op 13 mei. Daarnaast volgt hij een aantal Wie is de Mol?-accounts (waaronder Tunnelvisie). Volgt hij deze ter voorbereiding en om te zien of we hem doorhebben? En is hij na 13 mei vertrokken met Wie is de Mol?


Evelien Bosch (Bevestigd)

Presentatrice bij Zapp op Nederland 3. Evelien volgt en wordt gevolgd door Jan Peter Pellemans (kandidatencoach bij WIDM) en Art Rooijakkers, waaraan je vaak kunt afleiden wie meedoen aan het nieuwe seizoen. Ze verstuurde haar laatste tweet op 16 mei, 3 dagen na de laatste tweet van Rik van de Westelaken. Dat is verdacht. Daarnaast volgt ze ook een Wie is de Mol?-account op twitter.


Martine Sandifort (Bevestigd)

Actrice in onder andere het Klokhuis en Koefnoen. Ook speelde Martine de rol van Dokter Corrie, die veel teweeg bracht. Ze komt in aanmerking, omdat ze wordt gevolgd door Jan Peter Pellemans en Eva Keune (redactrice bij WIDM). Misschien heeft Maurice Lede of Owen Schumacher haar voorgesteld bij de crew. Echter, Martine verstuurt nog wel tweets. Wijst dat er op dat ze snel uit het spel ligt? Of zitten we er helemaal naast?


Juliette van Ardenne

Actrice in onder andere Zoop en Dokter Tinus. Zou zij na Patrick Martens, Viviënne van der Assem en Ewout Genemans de vierde Zoop-acteur zijn die meedoet aan Wie is de Mol? Juliette lijkt een actieve twitteraar te zijn, maar hield abrupt op na 25 april. Is ze daarna met Wie is de Mol? op reis gegaan?

Edit: Juliette doet mee aan Expeditie Robinson en dus niet aan Wie is de Mol?.


Viktor Brand (Bevestigd)

Oud-presentator van Shownieuws op SBS 6. Als Jan Peter Pellemans hem volgt, is het al heel verdacht. Maar het wordt al helemaal verdacht als hij op hetzelfde moment stopt met twitteren als de bovenstaande mensen; 15 mei. - Marlijn Weerdenburg (Bevestigd)Actrice in onder andere Danni Lowinski. Ook zij stopt abrupt met twitteren. Op 15 mei verstuurde ze haar laatste tweet waarin ze vertelde dat ze de dag daarop nog in het oude filmmuseum zou optreden, maar dan houdt het op. Is ze gestopt om de reden die wij denken?


Pieter Derks (Bevestigd)

Cabaretier (in De Wereld Draait Door). Pieter is een beetje een twijfelgeval. Na 17 mei stopte hij even met twitteren, maar sinds 21 mei worden er weer tweets verstuurd. Het zou kunnen dat hij snel uit het spel ligt, maar het zou ook kunnen dat iemand tweets verstuurt namens hem. Deze tweets zijn namelijk vooral zakelijk en zouden regelrecht uit een televisiegids kunnen komen. Waarom zou hij misschien weg zijn met Wie is de Mol? Hij werd recent gevolgd door de bovenstaande mensen. Maar nogmaals; dit is een twijfelgeval.


Margriet van der Linden (Bevestigd)

Journaliste en oud-hoofdredactrice van Opzij. Ook bij Margriet geldt hetzelfde verhaal: zij stopte op 16 mei met twitteren. Pas op 24 mei kwam er weer een tweet van haar account, maar dat is slechts een retweet. Dat had iedereen kunnen sturen. Dus óf Margriet heeft vroegtijdig een rood scherm gehad, óf iemand anders beheert haar account. Of ze doet helemaal niet mee, dat zou natuurlijk ook kunnen.


Loek Peters

Acteur in onder andere Toren C en Penoza. Op het twitteraccount van Loek werd het na 19 mei opeens heel stil. Dezelfde periode als de voorgaande mensen. Op 26 mei pakte hij het tweeten weer op. Viel hij af, vlak na Margriet van der Linden?

Edit: Inmiddels is bekend gemaakt dat Loek meedoet aan Expeditie Robinson en dus niet aan Wie is de Mol?.


Ajouad el Miloudi (Bevestigd)

Presentator van onder andere Puberruil. Ajouads twitteraccount werd stil na 10 mei, dezelfde periode als bovenstaande mensen. Daarnaast wordt hij gevolgd door Jan Peter Pellemans, Evelien Bosch, Marlijn Weerdenburg en Rik van de Westelaken.


Steffen Haars

Regisseur en acteur in New Kids. Steffen Haars, de broer van Tim Haars (die meedeed in seizoen 13), was in dezelfde periode stil op twitter. Op 14 mei verstuurde hij zijn laatste retweet voor hij op 9 juni weer van zich liet horen. Opvallend is echter wel dat hij bijna niet door de bovenstaande mensen gevolgd wordt. Dat zou tegen zijn deelname kunnen pleiten.


Opvallend is dat deze personen niet alleen gevolgd worden door Art Rooijakkers, Jan Peter Pellemans of Eva Keune, maar dat ze ook elkaar volgen. Dat is alleen maar extra bewijs dat dit de kandidaten zijn van het vijftiende seizoen van Wie is de Mol?.


Hoeveel van deze mensen doen ook daadwerkelijk mee aan Wie is de Mol? Rond oktober worden de kandidaten meestal officieel bekendgemaakt. Dan zullen we het pas zeker weten.


Naar aanleiding van dit artikel wilde de Metro wel een interview met onze hoofdredacteur over hoe we aan deze namen komen. Je kunt dit artikel hier lezen!

Gerelateerde posts

Alles weergeven

GERELATEERD

bottom of page