Wie is de Mol? onthult kandidaten seizoen 15


Groepsfoto 2015

Foto: Sam Nijssen / AVROTROS

NIEUWS - Het duurt nog een paar maanden tot het nieuwe seizoen van Wie is de Mol? begint, maar de kandidaten worden nu al stuk voor stuk bekendgemaakt. Hier zijn ze.


Art Rooijakkers beloofde het al; als Wie is de Mol? Junior genomineerd zou worden voor de Gouden Stuiver op het Televiziergala, zouden de kandidaten voor het 15e seizoen van Wie is de Mol? onthuld worden. Wie is de Mol? Junior is nu ook daadwerkelijk genomineerd en daarnaast is Art Rooijakkers ook nog eens in de race voor de Zilveren Televizierster Man. En belofte maakt schuld.


Rik van de Westelaken

Rik van de Westelaken

Art maakte bekend dat op 2 oktober om 14:00 uur de eerste kandidaat onthuld zou worden op www.wieisdemol.nl. Deze kandidaat bleek Rik van de Westelaken, nieuwslezer bij de NOS. Hij onthulde zichzelf met een video.Marlijn Weerdenburg

Marlijn Weerdenburg

Enkele dagen nadat Rik onthuld werd als de eerste kandidaat, stuurde hij een tweet de wereld in waarin hij zei tijdens het Televiziergala met de tweede Wie is de Mol?-kandidaat over de rode loper te lopen. Op 16 oktober was het zover: Marlijn Weerdenburg, actrice in onder andere Danni Lowinski (SBS6) verscheen naast Rik op de loper. Ook zij is de strijd met de Mol aangegaan. Óf ze vervult zelf die rol.
Viktor Brand

Viktor Brand

Terwijl we in afwachting waren van het gesprek tussen Giel Beelen en de derde Wie is de Mol?-kandidaat op 20 oktober, verscheen de dag ervoor opeens een nieuwe foto op de officiele website van Wie is de Mol?. De foto van Viktor Brand, presentator van onder andere VT Woonmagazine (SBS6), lekte te vroeg uit. Daarmee was het dan ook geen verrassing meer wie Giel aan de telefoon kreeg.

Evelien Bosch

Evelien Bosch

De vierde kandidaat stuurde op 23 oktober een bericht naar Shownieuws. Een foto van een vrouw die de Metro las. Hierin stond een artikel waarin de hoofdredacteur van Tunnelvisie werd geïnterviewd over de kandidaten van het 15e seizoen. Wat bleek? Hij had, zonder het te weten, een hint gegeven. De naam van deze kandidaat stond namelijk in het artikel. Het bleek Evelien Bosch te zijn. Evelien is presentatrice bij Zapp.
Pieter Derks

Pieter Derks

Op de avond van 28 oktober werd cabaretier Pieter Derks onthuld in De Wereld Draait Door, het programma waar hij voorheen de week afsloot. In een zeer mysterieus filmpje mocht hij bekend maken dat hij mee doet aan het 15e seizoen van Wie is de Mol?.


Carolina Dijkhuizen

Carolina Dijkhuizen

Op 30 oktober wordt in RTL Boulevard nog een kandidaat bekend gemaakt. Carolina Dijkhuizen, zangeres en musicalactrice in onder andere Sister Act, was aanwezig in de studio. Zij is ook voor Wie is de Mol? op reis gegaan naar Sri Lanka.


Chris Zegers

Chris Zegers

Op Twitter verstuurde de Mol (@IkBenDeMol) een tweet met coördinaten en een tijd. Deze coördinaten kwamen uit op Dublin en op de genoemde tijd begon 3 op Reis. Presentator Chris Zegers ging die aflevering op reis naar, jawel, Dublin. Hij is dus de zevende kandidaat van Wie is de Mol?! Dit werd de volgende dag nog eens extra bevestigd in de Roodshow.

Ajouad el Miloudi

Ajouad el Miloudi

Op 4 november werd in RTL Boulevard de achtste kandidaat onthuld. Ajouad el Miloudi vertelde in het item dat hij meedoet. En als we zijn verhaal mogen geloven belooft aflevering 1 al een enorme mindfuck te worden!Martine Sandifort

Martine Sandifort

Op 9 november mocht oud-kandidaat en MolTalk-presentator Arjen Lubach in zijn nieuwe show Zondag met Lubach de 9e kandidaat onthullen. Deze kandidaat stond als mystery guest onder een gordijn. Na een paar vragen mocht het gordijn omhoog en bleek actrice Martine Sandifort hieronder te staan. Martine is bekend van onder andere Het Klokhuis, Koefnoen en van haar omstreden rol als Dokter Corrie.
Margriet van der Linden

Margriet van der Linden

Nadat Martine onthuld was als de 9e kandidaat van het aankomende seizoen verstuurde de Mol een tweet met een vage foto. Deze foto bleek een frame te zijn uit een filmpje dat de Mol de dag erna op Twitter zette. In dit filmpje zagen we iemand bij de kapper zitten. Het kapsel dat we in dit filmpje konden zien bleken van Margriet van der Linden te zijn. Dit werd op 14 november onthuld in een promo op NPO 1. Margriet is journaliste en oud-hoofdredacteur van het tijdschrift Opzij.


Het 15e seizoen van Wie is de Mol? zal op 1 januari 2015 van start gaan. Op 16 december zal er voorgaand aan dit seizoen nog een speciale aflevering worden uitgezonden.

Gerelateerde posts

Alles weergeven

GERELATEERD