top of page

Verslag van de Molfandag


Rik en Marlijn op de Molveiling

Foto: Tunnelvisie / Jasper


NIEUWS - Voor veel Molloten is het een moment waar ze reikhalzend naar uit hebben gekeken: de Molfandag. Ook wij waren van de partij en we kunnen zonder twijfel zeggen dat het een zeer geslaagde dag was. Was je er niet bij? Niet getreurd! We hebben alle gebeurtenissen voor je op een rijtje gezet.


Zondag 15 maart was de fandag van Wie is de Mol?. Om 13:00 uur gingen de deuren open en om 13:30 uur ging de dag officieel van start. Helaas waren niet alle kandidaten er en ook Art kon niet aanwezig zijn. Pieter zat in Miami, Chris zat ergens in de bergen, Viktor was ook op vakantie, Evelien had iets anders te doen en Art zat in Irak voor Stichting Vluchteling. Desalniettemin waren Margriet, Rik, Marlijn, Martine en Carolina wel aanwezig, waardoor het alsnog een gezellige boel werd.


Bij binnenkomst kreeg iedereen een vragenlijst met vragen over het vijftiende seizoen van Wie is de Mol?. Degene die deze vragenlijst het best invulde zou het Wie is de Mol?-bordspel en andere goodies winnen. Nadat alle vragenlijsten waren ingevuld, was het eindelijk zo ver: de kandidaten, de winnaar en de Mol werden erbij gehaald en het vragenvuur kon beginnen. Zo kwamen er vragen van het forum voorbij, maar ook enkele vragen uit het publiek. Zo werden vragen gesteld over de manier van spelen van de aanwezige kandidaten en werd gevraagd of Marlijn een stukje wilden zingen. Zo ging het nog wel even door.


Na het vragenvuur was er een korte pauze, gevolgd door de meet & greet. Alle bezoekers konden op de foto met de kandidaten. De rijen vormden al heel snel en deze werden dan ook heel lang. Gelukkig hoefde je nergens lang te wachten en konden een hoop mensen hun favoriete kandidaten ontmoeten, een vraag stellen, om een handtekening vragen en op de foto gaan.


Margriet van der Linden en Jan Peter Pellemans

Tijdens de veiling werd er van alles geveild. Zo werd er kleding geveild van Viktor, Marlijn en Carolina, die gemiddeld €75,- per stuk op. Net als vorig jaar werden er ook items geveild die je kon zien in de afleveringen. Denk hierbij aan de routebeschrijving van de trekkar-opdracht en de foto's die gemaakt werden van Martine, Marlijn en Rik tijdens de foto-opdracht. Maar de klappers van de veiling waren de geldbriefjes en de joker. De geldbriefjes werden verkocht voor €400,-. Op de briefjes van dit jaar stonden de Mollen van de afgelopen jaren en het schijnt dat op de -€250,- een foto van Margriet verborgen stond. Blijkbaar gaat hierdoor de verzamelwaarde van de geldbriefjes flink omhoog. Over de foto van Margriet gesproken: de foto van de Mol die we op Taprobane Eiland hebben kunnen zien werd ook geveild. De joker ging eruit voor €310,-.


De totale opbrengst van de veiling was uiteindelijk €3.532,35. Dit geldbedrag gaat naar het Tamildorp waar dit seizoen de Molverkiezing werd gehouden. De crew heeft gezien onder wat voor erbarmelijke omstandigheden deze theeplukkers leven en zo doen ze wat terug voor de bewoners van het dorp.


Al met al was het een leuke dag. We hebben kandidaten, de crew en natuurlijk de Molloten ontmoet. En er zijn een hoop mensen blij gemaakt met een handtekening, foto of veilingitem. Het was zeer geslaagd en wij zijn er volgend jaar zeker weer bij!


Gerelateerde posts

Alles weergeven

GERELATEERD

bottom of page