top of page

Recensie: Molboekje maakt verwachtingen waar


Foto: www.wieisdemol.nl

RECENSIE - Het is ieder jaar weer onderdeel van de voorpret; afwachten tot het Molboekje door de brievenbus valt. Vandaag was het zo ver en werd het pakketje bezorgd. Wat kun je in dit aantekeningenboekje vinden en is hij het geld waard?


Als het Molboekje op de deurmat valt duurt het niet lang totdat ik het hele ding grondig heb doorgespit. Verwachtingsvol las ik informatie, interviews en dagboekfragmenten en ik werd niet teleurgesteld. Het Molboekje van dit jaar maakt de verwachtingen absoluut waar.


Het eerste wat opvalt is dat de lay-out dezelfde nette en overzichtelijke vormgeving heeft als de voorgaande Molboekjes. Het boekje staat boordevol foto's van de Dominicaanse Republiek en je leert meer over dit land en Wie is de Mol? zelf. Handige informatie om een extra laag aan het spel te geven en ook gewoon leuk om te weten.


Wat dit jaar ook weer in het Molboekje te vinden is zijn de ervaringsverhaaltjes van Art. Hij vertelt over enkele opvallende gebeurtenissen tijdens de opnames. Zo vertelt hij over hoe hij met lichte jaloezie naar de kandidaten kijkt en over een wel erg creatieve manier om zendertjes te beschermen tijdens een opdracht in het water.

Maar hij bespreekt niet alleen wat er dit seizoen gebeurd is, maar hij deelt ook zijn perspectief op de voorgaande seizoenen. Hoe hij naar de Mollen kijkt en hoe hij op zijn eerste dag als presentator in IJsland al meteen een flinke blunder beging.


En daar houdt het nog niet op, want niet alleen Art, maar ook enkele winnaars en Mollen helpen je bij je zoektocht naar de Mol. In diverse interviews geven de Mollen je tips over waar je op moet letten om de nieuwe Mol te ontmaskeren en de winnaars geven aan waar zij dit seizoen naar zullen kijken. Doe er je voordeel mee!


Is er dan ook iets niet goed aan dit Molboekje? Jazeker, er is een minpuntje. De informatie over de kandidaten van dit seizoen is schaaars. We krijgen wat basisgegevens en de kandidaten beantwoorden wel enkele vragen, maar veel is het niet. Opvallend is dat iedere kandidaat een andere vraag beantwoordt. Zo vertelt Annemieke waar ze vooraf het meest naar uitkeek, deelt Cécile haar excuus om 3 weken van huis te zijn en denkt Taeke terug aan het leukste aan zijn deelname.

Als we nou van alle kandidaten het antwoord op al deze vragen hadden gekregen had dat beter geweest. Een gemiste kans.


Maar al met al is het Molboekje weer een leuke aanvulling op de uitzendingen. Het biedt extra informatie, leuke extra's en natuurlijk voldoende ruimte om aantekeningen te maken. Een leuke must-have voor de echte Molloot!


Wil je ook een Molboekje in huis hebben? Je kunt hem hier bestellen!


 

Beoordeling

4,5 / 5 sterren

(4,5 / 5)

Pluspunten

- Veel nuttige, aanvullende informatie

- Voldoende ruimte voor aantekeningen

- Mooie vormgeving

- Leuke ervaringsverhaaltjes van Art

- Interessante interviews met winnaars en Mollen

Minpunten

- Weinig informatie over de nieuwe kandidaten

Prijs

€14,95


Gerelateerde posts

Alles weergeven

GERELATEERD

bottom of page