top of page

Wie is de Mol? in de Dominicaanse Republiek


Dominicaanse Republiek

Foto: Screenshot uit seizoensopening van de NPO

OPINIE - De kandidaten van het nieuwe seizoen hebben het weer getroffen met het land van opnames. Dit jaar saboteerde de Mol namelijk in de Dominicaanse Republiek. Een Caribisch eiland met zon, zee, strand en palmbomen. En laten we de pittoreske Midden-Amerikaanse dorpjes niet vergeten!


Vlag van de Dominicaanse Republiek

Wie is de Mol? is al langs een hoop mooie landen getrokken. Maar dit jaar hebben ze weer een pareltje uitgekozen! De Dominicaanse Republiek lijkt met haar klimaat en cultuur een perfecte locatie voor dit spannende spel.


Even een paar feitjes over de Dominicaanse Republiek:

Het land is te vinden op het eiland Hispaniola, naast Haïti. De hoofdstad is Santo Domingo en de inwoners hebben Spaans als moedertaal. In de kolonialiseringstijd heeft de Dominicaanse Republiek te maken gehad met onder anderen de Spanjaarden en de Fransen.

Inmiddels is het land een zelfstandige democratie en een populaire bestemming voor vakantiegangers. Maar tot zover de Wikpediakennis.


Ontdekking en onthulling

Dat de Dominicaanse Republiek het decor zou zijn voor het nieuwe seizoen wel al langer vermoed. Of nou ja, vermoed... Art is namelijk gewoon gespot door een Nederlandse toerist, terwijl hij achter zijn executielaptop zat op een Dominicaans strand. Dat kon dus haast niet meer missen. Na de onthulling van de nieuwe kandidaten op de Dam in Amsterdam hoefden we niet meer te twijfelen. Art benoemde het land als de locatie van het aankomende seizoen.


Verwachtingen

De verwachtingen van dit land liggen erg hoog. Het biedt namelijk een hoop mogelijkheden tot mooie beelden en spannende opdrachten. Het land is te vergelijken met enkele landen waar Wie is de Mol? in het verleden al eens is geweest.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan de landen uit het elfde seizoen: El Salvador en Nicaragua. Beide typisch Midden-Amerikaanse landen. Met gezellige dorpjes en prachtige natuur. Ook deze twee landen bleken erg geschikte landen voor interessante opdrachten. Veel interactie met de lokale bevolking en de mooie gebouwen waren tekenend voor dit seizoen. Dit gold ook voor de Filipijnen, waar Wie is de Mol? in 2014 doorheen reisde. Van dit land zagen we vooral veel palmboomstranden, die we in de Dominicaanse Republiek ook terug kunnen vinden en ongetwijfeld terug zullen zien tijd dit nieuwe seizoen.

Qua opdrachten kunnen we al het één en ander achterhalen. Om te beginnen hebben we al kunnen zien dat de kandidaten op de Playa Fronton zullen gaan bergbeklimmen. Deze locatie bevindt zich aan een tropisch ogend strand. Dit was te zien in vijf seconden durend beeldmateriaal uit de seizoensaankondiging van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO).

En de kandidaten komen niet alleen op het strand, maar gaan ook het water in bij een opdracht met kano's. In de leader van het nieuwe seizoen zien we een kano omslaan.

Verder zien we in de leader Tim en Marjolein aan de gang op een zoutgroeve. Iets met zout versjouwen, zo lijkt het.

Ook lijkt één van de opdrachten zich af te spelen in de metro van Santo Domingo, waarin we Rop zien staan in de leader. Dit metronetwerk is de grote trots van de Dominicaanse Republiek. Dit is namelijk de grootste en één-na-oudste metrolijn van de Caraïben en de rest van Midden-Amerika.

Er is ruimte voor spanning dit seizoen. Ellie en Annemieke spelen in de leader beiden een laserspel, waarbij ze achtervolgd worden door drones. Remy is te zien terwijl hij bezig is met een opdracht die meer denkwerk lijkt te eisen. In een ruïne bekijkt hij een mysterieus hoofd dat misschien wel van de Mol zou kunnen zijn. Ook Cécile lijkt met deze opdracht bezig te zijn.

Er wordt gerend door Klaas en touw getrokken door Taeke. Airen danst een dans die typisch is voor de Dominicaanse Republiek: de merengue. Deze dans vindt haar oorsprong in dit land en mag natuurlijk niet ontbreken!


Kortom: een hoop te zien en hoge verwachtingen dit seizoen. We hopen op een hoop ontmoetingen met de locals, spannende opdrachten bij grotten, watervallen, stranden en ruïnes en natuurlijk weel een heleboel mindfuck-momenten. Hoeveel we daarvan terug gaan zien, gaan we meemaken in het nieuwe jaar!


Gerelateerde posts

Alles weergeven

GERELATEERD

bottom of page