top of page

Het dilemma van de verborgen aanwijzingen


Foto: Tunnelvisie / Screenshots uit aflevering 2

OPINIE - De verborgen aanwijzingen. Het blijft een lastig onderwerp voor de makers van Wie is de Mol?. Want hoe geef je aanwijzingen naar de Mol zonder dat het meten onomstotelijk vaststaat wie het is? Dit seizoen ging het mis bij de kloosterhint in aflevering 2, waardoor duidelijk werd dat Klaas de Mol is. Een grote fout, volgens de makers. En dat doet de vraag opkomen: wat moet er gebeuren met de verborgen aanwijzingen?


Ieder jaar zitten ze er weer in, verborgen aanwijzingen die verwijzen naar de identiteit van de Mol. Het is iets waar de makers eerder al van hebben aangegeven een haat-liefdeverhouding mee te hebben. Het maken van een goede hint blijkt lastiger dan misschien lijkt. Zo mag een hint niet te moeilijk zijn, want anders klagen de kijkers dat ze hier nooit achter hadden kunnen komen. Maar als het te makkelijk is zijn mensen ontevreden omdat meteen duidelijk is wie de Mol is. Dit jaar gingen de makers de mist in. In het oude klooster gaven enkele oud-Mollen door middel van de laatste woorden van hun verhalen door wie de Mol van het zestiende seizoen is. Een grote vergissing, aldus de makers. De grootste fout zelfs uit zijn carrière, vindt regisseur Rick McCollough. Zo'n grote fout zelfs dat hij overwoog om op te stappen. Iets wat hij gelukkig niet gedaan heeft.Ook de geldbriefjes, waarop een mozaïek met het gezicht van Klaas te zien was, maakten het er niet beter op. Al vrij snel werd met een beetje puzzelen de foto van Klaas ontdekt, waardoor het onvermijdelijk was dat Klaas de saboteur in de groep zou zijn. Klaas zelf was hier niet blij mee en zou zelfs boos zijn op de makers van het programma. Gelukkig bleken de kijkers zelf zo hun theorieën te hebben en verdachten ze niet unaniem de juiste Mol en wist Klaas over zijn woede heen te komen.


Het is duidelijk dat er flink overlegd zal worden over hoe de aanwijzingen volgend seizoen ingevuld gaan worden. Er is al bevestigd dat ook het volgende seizoen aanwijzingen zal bevatten, maar dat de lat echt hoger gelegd zal worden. En nu maar hopen dat de hints inderdaad minder doorslaggevend zijn dan dit jaar.

Gerelateerde posts

Alles weergeven

GERELATEERD

bottom of page