top of page

Wie is de Mol? op zaterdag: een goede zet?


Wie is de Mol?

Foto: www.wieisdemol.nl

OPINIE - Dit seizoen werd de uitzenddag van Wie is de Mol? verschoven van de donderdag naar de zaterdag. Het stuitte op veel tegenstand. Maar nu we aan het einde van dit seizoen zijn kunnen we ons afvragen of deze verhuizing een geslaagde zet is of niet.


De verhuizing van Wie is de Mol? van de donderdag- naar de zaterdagavond was een risicovolle zet van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) en daarmee ook het gesprek van de dag voor de Molloten, aan het begin van het seizoen. De NPO wilde hiermee de concurrentie aangaan met de populaire shows van de zaterdagavond.


Door de verplaatsing van het programma naar de zaterdagavond trok het zestiende seizoen over het algemeen minder kijkers dan de voorgaande seizoenen. Wel is er een stijging te zien in het aantal uitgestelde kijkers die de verloren lineaire kijkers aanvulde. Veel mensen keken het programma op zondag terug. Waarschijnlijk omdat de zaterdagavond voor veel mensen niet goed uitkwam.


Afgezien van de daling van de kijkcijfers bleek Wie is de Mol? regelmatig het best bekeken programma te zijn van de zaterdagavond en versloeg hiermee populaire programma's als Weet Ik Veel en All You Need Is Love. De missie van de NPO is hierdoor geslaagd en de kans is groot dat het programma op de zaterdagavond blijft.

Gerelateerde posts

Alles weergeven

GERELATEERD

bottom of page