top of page

Betekent nieuwe wet het einde van Wie is de Mol?


NIEUWS - Het is staatssecretaris Sander Dekker dan toch gelukt: de nieuwe mediawet is vandaag aangenomen in de Tweede Kamer. Deze wet besluit dat de Nederlandse Publieke Omroep moet minderen met amusementsprogramma's. Loopt Wie is de Mol? door deze wet gevaar?


De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) moet een meer journalistieke insteek krijgen, zich meer bezig houden met online content en minder amusement uitzenden. Het zijn enkele veranderingen die staatssecretaris Sander Dekker wil doorvoeren met zijn nieuwe mediawet. Vooral dat laatste punt is zorgelijk. Als er minder amusement-programma's op de NPO verschijnen, zou het kunnen dat Wie is de Mol? ook van de buis verdwijnt. Gaat dat gebeuren? Wij denken van niet.


De mediawet is een vaag geheel. Immers, wat wordt verstaan onder amusement? Staatssecretaris Dekker noemt hierbij voorbeelden als Bananasplit en Ranking the Stars. Hij noemde deze voorbeelden omdat deze programma's geen andere functie vervullen dan de kijkers vermaken. De wet maakt een uitzondering voor programma's die naast vermaak ook iets te leren of iets cultureels bieden. Wie is de Mol? geeft haar kijkers een kijkje in andere werelden en een leerzaam psychologisch spel. Dat moet toch wel educatief genoeg zijn om op de buis te blijven? De mediawet maakt een uitzondering voor deze programma's, omdat deze de kijker naar de NPO moeten trekken.


Uiteraard is nog niets zeker, maar de plek van Wie is de Mol? op de publieke omroep lijkt verzekerd te zijn. Art Rooijakkers verklapte in ieder geval dat er nu al voorbereidingen worden getroffen voor een 17e seizoen.Bron: Nu.nl

Gerelateerde posts

Alles weergeven

GERELATEERD

bottom of page