top of page

De 8 mooiste locaties van seizoen 16


De Brug naar Nergens

Foto: Screenshot uit aflevering 5

EXTRA - Tijdens seizoen 16 van Wie is de Mol? hebben we kunnen genieten van eindeloos lange bountystranden, prachtig azuurblauw water en steile rotswanden. Maar ook de hoofdstad Santo Domingo leverde ondanks de chaos mooie beelden op. Maar welke locaties waren de mooiste? We hebben er acht voor je uitgekozen!


Zoutvelden van Baní

1. De zoutvelden van Baní

Tijdens de tweede aflevering kwam de groep aan op een wel heel mooie locatie: de zoutvelden van Baní. We zagen de kandidaten hun uiterste best doen om de zoutkarren op de juiste plek te krijgen. Ook al was de opdracht voor ongeveer de helft van de kandidaten één groot mysterie.


St. Francis Klooster

2. St. Francis Klooster

Het oude, beetje spookachtige St. Francis Klooster deed aan al ruïne en bleek het huis van het Genootschap van Oud-Mollen. De kandidaten kregen de kans om te horen wat vijf leden van dit genootschap te zeggen hadden. Mol Klaas voelde zich helemaal thuis in dit gebouw vol collega's.


Fortaleza de Santo Domingo

3. Fortaleza de Santo Domingo

In het Fortaleza werd de spannendste opdracht gespeeld: de laseropdracht. De plek werd door de kandidaten als magisch omschreven. En de zoeklichten, rook en volle maan maakten het helemaal af.


Las Galeras

4. Las Galeras

Het was een strand met wel heel erg mooi, blauw water. Maar dat water bleek verraderlijk, want vlak onder de oppervlakte schuilt gevaar: duikers die de kandidaten met kano en al om probeerden te duwen. Desalniettemin een toplocatie voor Wie is de Mol?.


Fronton Beach

5. Fronton Beach

Na een verfrissend boottochtje kwamen de kandidaten aan op Fronton Beach en konden we zien hoe de groep een wel heel steile rotswand moest beklimmen. En ondanks de angsten die sommigen tijdens de klim hadden, is de opdracht goed afgelopen.


Parque Nacional los Haïtses

6. Parque Nacional los Haïtses

In dit mooie, tropische park vol mangroves kregen de kandidaten de opdracht om negen Taíno-symbolen in hun geheugen te prenten. Dit ging ze goed af, want de opdracht bracht uiteindelijk geld op.


Santiago

7. Santiago

In het stadje Santiago werden diverse opdrachten gespeeld. Zo toerden de kandidaten rond in een auto om cut-outs van henzelf en hun medekandidaten te vinden en werden ze lokale televisieberoemdheden. Op deze manier hebben we een hoop meegekregen van deze mooie, veelzijdige locatie.


Bayahibe

8. Bayahibe

De plaats van de ontknoping is altijd een speciale. Dit jaar werd hier het vissersdorpje Bayahibe voor uitgekozen. Na foto's te hebben gereconstrueerd en toeristen met een camera te hebben ontweken, vulden de finalisten hun laatste test in en werd Klaas ontmaskerd als Mol in de schaduw van de vele palmbomen die het dorpje rijk is.

Gerelateerde posts

Alles weergeven

GERELATEERD

bottom of page