top of page

Wie is de Mol? in Hongkong


Hongkong

Foto: WikiMedia


OPINIE - Wie is de Mol? publiceerde de eerste beelden van het veertiende seizoen. Al snel werd de locatie in het filmpje herkend. Later bevestigde Art Rooijakkers het vermoeden: Wie is de Mol? gaat naar Hongkong!


Vlag van Hongkong

Een filmpje met een paar bomen, wat huisjes en een klaterende fontein. Het lijkt niet veel, maar toch werd de locatie meteen herkend. Het was Hong Kong Park. Hongkong dus. Een speciale administratieve regio van de Volksrepubliek van China. Het bestaat uit 236 eilanden en grenst aan de Zuid-Chinese Zee, aldus Wikipedia.


Toen sommige kandidaten hoorden dat ze naar Hongkong zouden gaan waren sommigen van hen toch wel enigszins teleurgesteld. Vooral Sofie van den Enk vond het jammer. Ze is naar eigen zeggen al een paar keer in China geweest en hoopte eigenlijk naar een land te gaan dat ze nog niet heeft bezocht. Blijkbaar zijn Aziatische landen niet al te populair, aangezien de kandidaten uit seizoen ook niet echt stonden te springen om naar Japan af te reizen.


Eenmaal aangekomen in Hongkong was de teleurstelling toch ver te zoeken, want het was niet helemaal wat de kandidaten verwacht hadden. Hongkong blijkt een verwesterde wereldstad te zijn. Een soort "New York in Azië". Toch maar goed dat sommige kandidaten dat opmerkten, want anderen waren zo druk bezig met het spel dat ze de omgeving bijna niet opmerkten. Toch een beetje jammer, want mooi is Hongkong zeker. Maar de kandidaten hoeven niet te treuren, want volgens Art is Hongkong hel mooi en bijzonder in beeld gebracht. Zelf zó mooi dat deze stad wel eens een speler in het spel kan worden. Let maar op, straks is Hongkong de Mol.


Maar goed, wat kunnen wij als kijker nog meer verwachten naast mooie beelden? Laten we het eens vergelijken met het seizoen in Japan. Veel mensen vonden dat seizoen toch wel een beetje een teleurstelling. Het land van opnames speelde daar wel een grote rol bij. Wat Wie is de Mol? nou zo leuk maakt, naast alle mindfuck en complotjes, is dat je veel van de wereld ziet en je kennis maakt met nieuwe culturen. In Japan viel dat toch wat tegen. Communiceren met de bewoners bleek een hele opgave. Opdrachten zoals de opdracht in het Zuid-Afrikaanse schooltje in seizoen 13 zijn dan toch leuker om naar te kijken.


Laten we hopen dat de makers hier dit jaar rekening mee houden en dat de inwoners van Hongkong een beetje Engels kunnen praten. Verder kijken we erg uit naar de beelden uit Hongkong. De beelden van Art die op en boot het seizoen opent zagen er goed uit, dus dat belooft wat. Wie zullen zien hoe het allemaal uitpakt.

Gerelateerde posts

Alles weergeven

GERELATEERD

bottom of page