top of page

Deze 5 landen zouden geschikt zijn voor Wie is de Mol? 2017


Vijf bestemmingen

Foto: Tunnelvisie


EXTRA - Het zeventiende seizoen van Wie is de Mol? is in aantocht en binnenkort krijgen we te horen in welk land dit seizoen zich zal afspelen. Daarom hebben we een lijstje gemaakt van vijf landen die erg geschikt zouden zijn om te dienen als decor voor het programma. En wie weet, misschien zal het volgende seizoen van Wie is de Mol? zich wel afspelen in één van deze landen.


Suriname

1. Suriname

Suriname is een land in Zuid-Amerika met een cultuur die doordrenkt is met Nederlandse invloeden. Immers, Suriname is ooit een kolonie van Nederland geweest. Deze overlappingen met ons eigen land geven tal van mogelijkheden voor opdrachten. Het Nederlandse in diverse culturen is iets waar Wie is de Mol? graag gebruik van maakt. Kijk maar naar de dictee-opdracht in Zuid-Afrika, of de foto-opdracht in Galle, Sri Lanka. En dat Suriname een land is waar een spelprogramma opgenomen kan worden bewees de AVRO in 2014 al met het programma Atlas.


Marokko

2. Marokko

Arabische culturen zijn in de geschiedenis van Wie is de Mol? bijna nooit voorgekomen. Maar dat het programma in een Arabisch land goed tot zijn recht komt werd wel bewezen in het negende seizoen. Dat speelde zich gedeeltelijk af in Jordanië. Mooie opdrachten in de woestijn, op drukke markten en in oude ruïnes. Dat zouden we graag weer eens willen zien in een nieuw seizoen van Wie is de Mol?. En misschien wist je dit nog niet, maar er waren eerder al plannen om naar Marokko te gaan. Van deze plannen voor het twaalfde seizoen werd echter afgezien, omdat in Marokko de Arabische Lente uitbrak. Dit seizoen week toen uit naar IJsland.


Noorwegen

3. Noorwegen

De afgelopen drie seizoenen van het programma hebben we een hoop tropische palmstranden gezien. Daarom zou het ook wel fijn zijn om een totaal nieuw landschap te zien in 2017. Dus waarom dan niet een land als het mooie, koudere, bergachtige Noorwegen? Daarmee krijgt Wie is de Mol? meteen de kans om de toch wel haastig georganiseerde opdrachten in IJsland goed te maken. Dan kunnen ze laten zien dat het spel prima in een Scandinavisch land gespeeld kan worden.


Nieuw-Zeeland

4. Nieuw-Zeeland

Wie is de Mol? werd in het verleden al twee keer in Australië opgenomen. Een derde keer zou overdreven zijn. Maar het zou helemaal geen gek idee zijn om uit te wijken naar Nieuw-Zeeland. Het is een prachtig land dat aan de ene kant een hoop weg heeft van Australië, maar zich ook onderscheidt in een diversiteit aan natuurgebieden. Maar ook in de Nieuw-Zeelandse steden zouden makkelijk een paar opdrachten gespeeld kunnen worden.


Griekenland

5. Griekenland

Cultuur is een geliefd onderwerp in de opdrachten van Wie is de Mol?. En als je een land zoekt met een rijke culturele historie is Griekenland een perfect land. Met de vele nog overeind staande tempels en ruïnes zal Griekenland en mooi decor zijn voor een nieuw seizoen. Het zal wel lastig zijn om het programma hier op te nemen, in verband met de vele Nederlandse toeristen. Maar ach, de Mol zal zich toch wel heel erg thuis voelen in een land waar zo veel geld verdwijnt, nietwaar? Als Art daar geen opmerking over maakt in zijn openingspraatje, dan weet ik het ook niet meer.Of één van deze landen daadwerkelijk de bestemming van Wie is de Mol? 2017 zal zijn, zullen we binnenkort te horen krijgen!Bronnen: Wereldreisgids, 27vakantiedagen, 123RF


Gerelateerde posts

Alles weergeven

GERELATEERD

bottom of page