top of page

Wie is de Mol? in de USA: wat moeten we verwachten?


Foto: Screenshot uit introductievideo Wie is de Mol?


OPINIE - Er waren al een hoop speculaties over de locaties van Wie is de Mol? 2017, maar eerder deze week kregen we het antwoord. Het nieuwe seizoen speelt zich af aan de westkust van de Verenigde Staten, in de staat Oregon. Maar wat houdt dat in voor het spel? En wat weten we al over de opdrachten die komen gaan?


Vlag van Oregon

Allereerst gebiedt mij te zeggen dat ik deze locatie absoluut niet zag aankomen. Met het spookachtige bos op www.wieisdemol.nl in mijn achterhoofd had ik eerder een Scandinavisch land als Noorwegen of Zweden in gedachten. Maar ik ben zeker aangenaam verrast met deze locatie. En dat al helemaal als ik denk aan de prachtige beelden in het filmpje dat ik gezien heb op de persdag.


Mooie natuurgebieden, bijzondere steden, het wilde westen, alles zal voorbij komen in dit nieuwe seizoen. En het lijkt erop dat de natuur dit seizoen een belangrijke rol zal gaan spelen. En wat een tegenstelling tot de afgelopen jaren. Waar we al drie seizoenen lang naar kandidaten op palmstranden keken, zal de nieuwe groep ruige gebieden trotseren. Dichte bossen, besneeuwde bergen. En ik denk dat dit het spel alleen maar ten goede komt. Want eerdere seizoenen hebben wel uitgewezen dat in harde landschappen het spel ook harder gespeeld gaat worden. En dat bleek uit Arts verhaal ook wel: deze nieuwe kandidatengroep gaat vol het spel in. Dus ik verwacht een hoop leugens en bedrog en een echte wedstrijdmentaliteit, zoals dat bij Wie is de Mol? past.


Maar welke locaties gaan de kandidaten dan bezoeken? We zien er een hoop voorbij komen in de video. De reis begint in Portland, een stad in Oregon die erom bekend staat nogal apart te zijn. De slogan van deze stad is dan ook 'keep Portland weird', een slagzin waar de inwoners trots op zijn. Maar het platteland lijkt nog veel meer terug te komen in het seizoen. Het wilde westen, cowboys, lassowerpers. En dat allemaal tegen achtergronden die iedereen herkenbaar voor de VS zal vinden. De reis gaat langs de Painted Hills, McKenzie Pass en Ochoco National Forest. Allemaal filmische locaties die mooi en professioneel in beeld zijn gebracht.


Tangram-puzzel

Maar dan de opdrachten die we kunnen verwachten. We vangen er in de video een glimp van op. In Oregon City zijn er Mol-enveloppen verspreid, met onbekende inhoud. Een computer laat verschillende woorden zien, die ook op papier staan. Er lopen stieren in een rodeo met een joker om de nek rond die daarna in een veemarkt op de kop getikt lijken te kunnen worden. De kandidaten stappen in een luchtballon met een code onder de mand, ze bezoeken het mysterieuze Moltown en spelen een opdracht in een verlaten pretpark. In McKenzie Pass staat een paal met een portofoon en Art stapt een oude rechtszaal binnen die regelrecht uit Law & Order lijkt te komen. En ook opvallend: in een bos staan drie tafels met grote tangram-puzzels erop. Betekenen die drie tafels dat deze opdracht door drie kandidaten, en dus door de finalisten, wordt gespeeld? Het doet denken aan de tangram-opdracht uit seizoen 10 in Japan, waarbij de eerste kandidaat die de puzzel oploste een vrijstelling voor de finale verdiende.


Maar voorlopig blijft het allemaal een hoop giswerk. Het enige dat we zeker weten is dat dit, volgens Art, het meest mysterieuze seizoen ooit wordt. Dit vanwege de vele onverklaarbare dingen die te gebeuren staan. Ik denk dat er een prachtig nieuw seizoen van Wie is de Mol? aan zit te komen!


Wat vind jij van deze locatie? Laat het weten in de comments!


Het nieuwe seizoen van Wie is de Mol? zal op zaterdag 7 januari van start gaan.Bron: AVROTROS

 

Bekijk hier de video met beelden van de Verenigde Staten van Amerika:

Screenshots:

Gerelateerde posts

Alles weergeven

GERELATEERD

bottom of page