top of page

Recensie: Molboekje 2017 weer prima verzorgd


Molboekje 2017

Foto: Tunnelvisie / Jasper

RECENSIE - Ieder jaar weer schaffen vele Molloten het nieuwe Molboekje aan en dat zal dit jaar niet anders zijn. Ook wij hebben het nieuwe Molboekje in huis. Maar wat kun je van het Molboekje verwachten? En is hij de moeite waard?


Als je hem gereserveerd hebt zul je hem vandaag door je brievenbus krijgen en anders kun je hem vanaf vandaag in de boekwinkel kopen: het nieuwe Molboekje. Wij hebben, met dank aan de AVROTROS, al een exemplaar in handen en meteen heb ik deze grondig doorgespit. De conclusie: hij ziet er ook dit jaar weer goed verzorgd uit.


Alles wat je van het Molboekje verwacht is erin terug te vinden: een uitleg van het spel, informatie over de nieuwe locatie, paspoorten van de nieuwe kandidaten en een hoop foto's van het aankomende seizoen. Dat is natuurlijk allemaal hartstikke interessant. Maar wat toch opvalt is dat dit Molboekje vrijwel niets verschilt met de boekjes van voorgaande jaren. Sommige teksten zijn zelfs letterlijk overgenomen. Is dat erg? Niet per sé. Immers, voor de echte Molloten is dit boekje een mooie aanvulling op de verzameling en het is nou eenmaal leuk om te hebben.


En daarnaast is het ook heel nuttig om te hebben. Want waar het boekje voor bedoeld is, aantekeningen maken, is in dit boekje voldoende ruimte. En wat ik zelf altijd het leukst vind aan de Molboekjes zijn de ervaringsverhaaltjes van Art. En daar lijken er dit jaar extra veel van te zijn. Altijd leuk om te horen wat er omgaat in het hoofd van Art tijdens de opnames. Nieuw dit jaar zijn de interviews met bekende Wie is de Mol?-fans. Zo komen onder anderen radio-DJ Gerard Ekdom, presentator Jan Versteegh en Heel Holland Bakt-jurylid Janny van der Heijden aan het woord.


Er is maar één ding dat ik echt mis. En dat is, net als in de voorgaande edities, uitgebreide informatie over de nieuwe kandidaten. Dit blijft in het boekje beperkt tot geboortedata, woonplaatsen en een paar korte vraagjes. Dat is jammer en dat kan veel uitgebreider!


Maar al met al: het is weer een leuk boekje en voor de fanatieke Molloten echt wel de moeite waard om aan te schaffen. Het is een leuke aanvulling voor het aankomende seizoen.


Wil je ook een Molboekje in huis hebben? Je kunt hem hier bestellen!

 

Beoordeling

4 / 5 sterren

(4 / 5)

Pluspunten

- Veel nuttige, aanvullende informatie

- Voldoende ruimte voor aantekeningen

- Mooie vormgeving

- Leuke ervaringsverhaaltjes van Art

- Interessante interviews

Minpunten

- Weinig informatie over de nieuwe kandidaten

- Niet veel anders dan vorig jaar

Prijs

€14,95


Gerelateerde posts

Alles weergeven

GERELATEERD

bottom of page