top of page

De 20 mooiste locaties van Wie is de Mol? tot nu toe


De 20 landen van Wie is de Mol?

Foto: Tunnelvisie


EXTRA - Wie is de Mol? 2017 zal zich afspelen in Oregon, een staat in de Verenigde Staten van Amerika. Een prachtige locatie, maar Wie is de Mol? heeft al vele mooie plekken bezocht. Als we Oregon niet meetellen heeft het programma 20 landen bezocht. Een mooie gelegenheid om van ieder land de mooiste locaties op een rij te zetten.


Krokodil in de Adelaide River

1. Adelaide River

Australië - Seizoen 1 & 5

Wie is de Mol? is twee keer in Australië geweest, dus twee keer zo veel locaties om uit te kiezen. Eén van de meest bijzondere locaties in dit land is toch wel Adelaide River. Hier gingen de kandidaten van seizoen 5 foto's maken van de vele krokodillen die in deze rivier rondzemmen. Voor veel kandidaten een zenuwslopende ervaring.


Cawdor Castle

2. Cawdor Castle

Schotland - Seizoen 2

Het tweede land dat Wie is de Mol? bezocht was het Verenigd Koninkrijk. Schotland, om precies te zijn. Een mysterieus land dat barst van de kastelen. Geen wonder dat er een kasteel bovenaan de lijst met mooiste locaties terecht is gekomen. Het is Cawdor Castle, het kasteel waarvan de tuin volstond met raadsels voor de kandidaten.


Evora

3. Evora

Portugal - Seizoen 3

Evora is een plaats in Portugal waar de groep van het derde seizoen een uitgebreide rondleiding kregen. Er was daar een hoop te zien. Van historische gebouwen tot spookachtige graftombes. Uiteindelijk moest alle informatie van de rondleiding worden doorgegeven aan twee kandidaten die vragen over deze informatie moesten beantwoorden.


Jean-Larose Falls

4. Jean-Larose Falls

Canada - Seizoen 4

In Canada, het land van het vierde seizoen van Wie is de Mol?, is een hoop prachtige natuur te vinden. En je vindt er ook de prachtige Jean-Larose Falls. Enkele kandidaten kregen de spannende opdracht om te gaan canyonen. Dit houdt in dat ze van de watervallen moesten springen en over rotsen moesten klimmen om aan het einde van het parcours te komen. Ongetwijfeld een mooie ervaring.


Samma Ntiga

5. Samma Ntiga

Indonesië - Seizoen 5

Nadat de kandidaten Australië achter zich lieten kwamen ze aan op Bali, een eiland van Indonesië. Hier maakten de kandidaten een fietstocht over het eiland. Deze tocht begon in het prachtige Samma Ntiga, dat vol mooie oud-Indonesische bouwwerken staat.


Las Salinas

6. Las Salinas

Argentinië - Seizoen 6

Hoe dichter het spel bij de finale komt, hoe mooier de locaties lijken te worden. In het zesde seizoen was dit in ieder geval wel zo, want de laatste opdracht van het seizoen werd op een wel heel bijzondere plek gespeeld. Over de zoutvlaktes van Las Salinas moesten de finalisten zoutblokken verslepen.


Ayutthaya

7. Ayutthaya

Thailand - Seizoen 7

In het zevende seizoen van Wie is de Mol? hebben we een hoop mooie, oude bouwwerken kunnen zien, maar één bouwwerk sprong daar overduidelijk tussenuit. De route die de kandidaten moesten uitstippelen lag verborgen in een wel heel mooi decor: Ayutthaya. Dit bouwwerk was lang geleden de hoofdstad van Siam, zoals Thailand vroeger heette.


Tulum Grot

8. Tulum-grot

Mexico - Seizoen 8

Het leek een opdracht van niks, maar het ontpopte zich tot een opdracht op de mooiste plek die seizoen 8 te bieden had. In de Tulum-grot zochten twee kandidatenduo's elk naar twee speelkaarten die nodig waren voor een pokerspel. De grot was gevuld met kraakhelder water en met druipstenen, zo ver het oog reikt.


Dunluce Castle

9. Dunluce Castle

Noord-Ierland - Seizoen 9

Wie is de Mol? kwam nog een tweede keer langs in het Verenigd Koninkrijk. Ditmaal was het Noord-Ierland. En ja, de mooiste locatie is wederom een kasteel. Het zijn de ruïnes van Dunluce Castle. Tussen deze ruïnes bleken sluipschutters opgesteld te liggen die de kandidaten probeerden af te schieten in hun pogingen geld naar het kasteel te brengen.


Petra

10. Petra

Jordanië - Seizoen 9

Tijdens het negende seizoen van Wie is de Mol? werden twee landen bezocht. Het tweede land bleek Jordanië, een bijzonder mooi Arabisch land met woestijnen, drukke steden en een rijke cultuur. Deze cultuur kwam goed in beeld bij de schatkamer van Petra, dat tot de zeven wereldwonderen behoort. Het is dan ook niet gek dat dit uitgehakte gebouw op de lijst met mooiste locaties terecht gekomen is.


Tokio

11. Tokio

Japan - Seizoen 10

Het was de locatie waar de tiende lichting kandidaten van Wie is de Mol? naar toe werkte; Tokio, de hoofdstad van Japan. In dit drukke metropool werden diverse opdrachten gespeeld. Een bijzondere locatie die perfect bij het spel past.


Atako

12. Atako

El Salvador - Seizoen 11

In seizoen 11 speelden de kandidaten een erg leuke opdracht. De helft van de groep ging een huis beschilderen in het dorpje Atako. Dit dorp staat bekend om de kleurrijke schilderingen die de kleine huisjes sieren. De andere helft van de groep moest de schildering er tussenuit pikken. Dit lukte ze niet, doordat de kandidaten te goed werk hadden geleverd.


Cerro Negro

13. Cerro Negro

Nicaragua - Seizoen 11

In Nicaragua vind je typisch Midden-Amerikaanse dorpjes, dichte jungles en... vulkanen! En de kandidaten hebben een hele mooie vulkaan bezocht: de Cerro Negro. Deze vulkaan moest beklommen worden, met de last van een zware kist. Eenmaal boven bleek het geld nog niet verdiend te zijn. Eerst moest dit zo snel mogelijk naar de voet van de zwarte berg worden gebracht. Jawel: rennend!


Tektonische platen

14. Tektonische platen

IJsland - Seizoen 12

Hoewel de makers van Wie is de Mol? in zeer korte tijd een reis naar IJsland moesten voorbereiden hebben ze toch een aantal mooie locaties uitgekozen. Maar het mooiste is toch zeker wel de met water gevulde kloof tussen twee tektonische platen in. Deze kloof bood de uitgelezen kans om een snorkeltochtje te houden. En het water was zó helder dat de kandidaten het beschreven als vliegen als een vogel door de lucht.


Ronda

15. Ronda

Spanje - Seizoen 12

Van het koude IJsland naar het warme Spanje. Het was voor de kandidaten van seizoen 12 een aangename verrassing. Zeven kandidaten hebben deze oversteek meegemaakt. Maar slechts de finalisten hebben de mooste locatie van Spanje meegekregen: Ronda. Dit is een stadje dat bovenop een rots ligt, met een kenmerkende brug waarin Liesbeth Staats gegijzeld werd. De stierenvechtersarena in Ronda vormde het decor van de spannende ontknoping.


Blyde River Canyon

16. Blyde River Canyon

Zuid-Afrika - Seizoen 13

"Het was als een ansichtkaart die God zelf heeft geschapen", zo omschreef Kees Tol de Blyde River Canyon. En we kunnen het hem zeker niet kwalijk nemen, want het is ook adembenemend mooi. In deze canyon werden Tania Kross en Tim Haars samen geblinddoekt op een boot gezet om bordjes langs het water te fotograferen. Dit leverde een hoop spanning op binnen de groep.


Hongkong

17. Hongkong

Hongkong - Seizoen 14

Seizoen 14 ging van start in Hongkong. In deze dichtbevolkte stad werden een hoop opdrachten gespeeld. Er werden markten doorkruist op zoek naar geld, door de havens gescheurd met speedboten en geluisterd naar een Kantonese opera.


Ellis Island

18. Ellis Island

Filipijnen - Seizoen 14

We hebben een hoop mooie plekken op de Filipijnen kunnen zien, maar Ellis Island staat toch echt bovenaan. Een boottocht rondom het tropische eiland leverde prachtige beelden op. Hoge, puntige rotsen, witte stranden en een stortvloed aan palmbomen. Waarschijnlijk was iedereen op dat moment toch wel even heel jaloers, of niet soms?


Galle

19. Galle

Sri Lanka - Seizoen 15

Wie is de Mol? laat graag Nederlandse invloeden in buitenlandse culturen zien. In het Sri Lankaanse dorpje Galle zijn die wel heel duidelijk terug te zien. De VOC heeft hier een hoop sporen nagelaten en daarom speelden de kandidaten hier een leuke opdracht. Ze moesten op de foto gaan met enkele bijzondere plekken in het dorp.


Zoutvelden van Baní

20. Zoutvelden van Baní

Dominicaanse Republiek - Seizoen 16

De laatste locatie op de laatst is Baní. Hier vind je de bijzondere zoutvelden, waar het water verkleurd is door het zout. En die verkleuringen leverden mooie beelden op. Een flinke tegenstelling om dan de zwetende kandidaten hier rond te zien rennen en zout in de mijnkarren te scheppen.

En met Oregon als nieuwe locatie van Wie is de Mol? wordt deze lijst ongetwijfeld alleen maar langer. Maar dat is iets voor een andere keer!

Hebben we een locatie over het hoofd gezien? Laat het ons weten in de comments!

Gerelateerde posts

Alles weergeven

GERELATEERD

bottom of page