top of page

Hoe herken je een verborgen aanwijzing?


Verborgen aanwijzing

Foto: Tunnelvisie


EXTRA - Het 17e seizoen van Wie is de Mol? staat voor de deur. Dat betekent niet alleen dat het speuren naar de Mol, maar ook het zoeken naar de talloze verborgen aanwijzingen die in het programma verstopt zijn weer kan beginnen. Maar deze aanwijzingen worden steeds subtieler. Daarom zetten we wat tips voor je op een rij over hoe je een verborgen aanwijzing kunt herkennen en hoe je ze onderscheidt van toeval.


1. Focus op alles

Er zijn talloze dingen waar een aanwijzing van gemaakt kan worden. Focus je dus op alles. Sterrenbeelden, beroepen, maar vooral geboortedata van de kandidaten zijn vaak als aanwijzing gebruikt.


2. Verdiep je in het land waar het seizoen zich afspeelt

Veel aanwijzingen hebben iets te maken met de taal of cultuur van dat land. Een voorbeeld: seizoen 7 speelde zich af in Thailand. De Mol, Inge Ipenburg, begon haar biecht steeds met het woord ‘toen’, wat hetzelfde klinkt als het Thaise woord voor Mol. Tijdens het achtste seizoen werd Mol Dennis Weening vaak in verband gebracht met het getal 8. In de Mayakalender wordt de achtste maand ‘mol’ genoemd. Dit seizoen speelde zich af in Mexico, waar vroeger Maya's woonden.


3. Bedenk waar de makers invloed op hebben

Denk aan wat haalbaar is voor de makers van het programma. Ze kunnen niet op alles invloed uitoefenen. Iemand op de achtergrond een verdacht shirt aantrekken of bepaalde symbolen opvallend vaak in beeld brengen, is haalbaar. Het veranderen van nummerborden vaak niet. Een voorbeeld: tijdens seizoen 13 in Zuid-Afrika ging het gerucht dat de naam van Zarayda ‘Mol’ betekende. Maar hier hebben de makers geen invloed op, dus dit kan geen aanwijzing zijn.


4. Denk niet te ver door

Niet elk opvallend shirt, nummer of symbool hoeft te wijzen op een verborgen aanwijzing. Er moet wel een duidelijk verband naar de Mol te vinden zijn. Bovendien moeten de aanwijzingen te begrijpen zijn voor het gemiddelde publiek. Ingewikkelde codes ontcijferen heeft vaak geen zin.


5. Volg het internet

Volg fora en Tunnelvisie om bij te houden wat andere Molloten is opgevallen en deel ook jouw eigen kennis. Het is vaker voorgekomen dat er tijdens de eerste afleveringen al belangrijke aanwijzingen werden ontdekt. Maar pas op! Niets is wat het lijkt en laat je niet leiden door een tunnelvisie.

Gerelateerde posts

Alles weergeven

GERELATEERD

bottom of page