top of page

Tips om tunnelvisie te voorkomen


Tunnelvisie

Foto: Tunnelvisie

EXTRA- Tunnelvisie, het zou heel goed kunnen dat je er last van hebt tijdens de afleveringen van Wie is de Mol?. Maar om de Mol te kunnen vinden is het niet fijn om je vizier op één persoon te richten. En met het nieuwe seizoen in aantocht geven we je enkele tips om dat te voorkomen.


1. Richt je niet op één persoon

De eerste tip is misschien een beetje voor de hand liggend en makkelijker gezegd dan gedaan, maar richt je niet op één persoon. Kijk naar de acties van deze persoon, maar kijk ook naar wat de andere kandidaten doen. Hoe reageren ze hierop? Door hier naar te kijken, kun je misschien mensen van je Mollenlijstje afstrepen of juist erop zetten.


2. Think outside your box

Tip nummer 2 komt in de buurt van nummer 1: think outside your box. Heb jij alleen nog maar oog voor één kandidaat, omdat je vindt dat zijn of haar acties verdacht zijn? Denk je dat je de Mol hebt? Probeer dan ook eens vanuit de kandidaat te denken. Zou de Mol zulke duidelijke hints achterlaten of is het juist een kandidaat die de aandacht op zichzelf probeert te vestigen? Of is het een truc van de productie? Vergeet niet dat zij bepalen wat jij ziet!


3. Wie is de kandidaat?

Een andere manier om de Mol te vinden zonder in een tunnel te schieten is kijken wie de Mol níet is. Op deze manier focus je je minder op één persoon en kun je alsnog dichter bij de Mol komen. Daarnaast zie je aan iemand vaak eerder dat hij een oprechte kandidaat is, dan of hij de Mol is.


4. Praat met iemand

En dan tip nummer 4: praat er met iemand over. Als je alleen thuis zit, is het makkelijker om in een tunnel terecht te komen. Door met een ander te praten kun je je blik verbreden. Volgens een Amerikaanse veiligheidsdeskundige is het verstandig om jezelf regelmatig vragen te stellen. Dit kan in je eentje lastig zijn, maar met een groep kun je elkaar vragen stellen.Wij wensen jullie heel veel kijkplezier vanavond!

Gerelateerde posts

Alles weergeven

GERELATEERD

bottom of page