top of page

RECAP 2: Verdwenen kandidaten en oorlogshelden


Aflevering 2

Foto: Tunnelvisie / Screenshot uit aflevering 2, 2017


RECAP - Aflevering 2 zit erop. En wat was het een topaflevering! Veel spanning, verwarring en ook hilariteit. Er verdwenen kandidaten en er werden angsten overwonnen. Maar wie was in al deze hectiek aan het mollen?De aflevering begint in de Blue Heran Paper Mill, waar verschillende kleine opdrachten te vinden staan. De negen kandidaten gaan meteen op zoek en al vrij snel worden de eerste opdrachten gevonden. Zo stuiten Jochem en Roos op een code die overgetypt moet worden op een laptop, die op een flinke afstand in een andere kamer staat. Maar gelukkig hebben Roos en Jochem portofoons ter beschikking. Jochem geeft de code door aan Roos. Dit duurt zo lang dat het portofoonverkeer tijdelijk plat ligt voor de rest. Jeroen zet daarop ook zijn portofoon uit, wat natuurlijk best apart is. Nadat hij de lange code heeft doorgegeven blijft het stil. Wat blijkt? Roos is verdwenen. Maar in plaats van dat Jochem de opdracht alsnog voltooit, laat hij de laptop voor wat het is en loopt door.Roos is weg

Sanne en Sigrid komen aan bij twee typemachines. Er moet een tekst worden overgetypt. Sanne pronkt meteen trots met haar typediploma, waardoor zij de tekst mag overtypen. Dit gaat haar niet goed af, want ze maakt fout na fout. Sigrid buigt zich op de andere typemachine over een wiskundig vraagstuk over kipnuggets, waar ze niet uitkomt. Nadat Sanne voor de zoveelste keer een typefout maakt, wisselen ze om. Maar met weinig succes. Uiteindelijk besluit Sanne dat ze ook de originele tekst in kunnen leveren. Een idee dat ze zelf heel slim vindt, maar wat natuurlijk geen geld oplevert voor de pot.


Diederik en Jeroen hebben een andere opdracht gevonden. In één kamer staat een computer die woorden afspeelt. In de andere kamer hangt een waslijn, met deze en meer woorden. De woorden op de computer moeten van de waslijn worden gehaald. Diederik gaat woorden voorlezen, Jeroen gaat woorden plukken. Opvallend is dat Diederik niet bepaald het tempo van de computer aanhoudt bij het voorlezen. Nog opvallender is dat hij het woord ´Mol´ over lijkt te slaan en nóg opvallender is dat Jeroen ook spontaan verdwenen is tijdens het uitvoeren van de opdracht. Dit wordt ontdekt door Imanuelle, Thomas en Yvonne. Vervolgens haalt Diederik zelf maar briefjes van de waslijn, wat leidt tot zijn eigen verdwijning.


Jochem is aangekomen bij een volgende opdracht. Hij moet een zo duur mogelijk projectiescherm bouwen. Hij begint in zijn eentje en is goed op weg. Hij krijgt hulp van Yvonne en samen maken ze een scherm dat €450,- waard is. Thomas en Imanuelle zoeken naar €500,- in een andere kamer. Ze verspillen een flinke rol papier, bevuilen de hele ruimte met een berg aarde (wat voor een Mol natuurlijk de hemel op aarde is), maar slagen hier niet in. Uiteindelijk zijn Jochem en Yvonne de enigen die geld ophalen in de verlaten papierfabriek.


En met drie kandidaten armer, maar €450,- rijker, vertrekt de uitgedunde groep naar een kermis. Tot grote vreugde van Imanuelle en tot afschuw van Sanne. Deze horrorkermis wordt verlicht door een spookachtige volle maan in contrast met vrolijk knipperende lampjes. En dat hebben we het nog niet eens over de "trigger-happy" bewakers. De kandidaten moeten, zonder neergeschoten, ritjes maken in de attracties. Iedere attractie is geld waard. Maar er is ook een grijpkraan te vinden met jokers, een vrijstelling en een zwarte vrijstelling. Maar die ziet iedereen over het hoofd.


Jochem gaat als eerste, als verkenner. Een taak die hem niet op het lijf geschreven is. Daarnaast kan hij nog wel een lesje krijgen van oud-kandidate Ellie Lust, want van etherdiscipline lijkt hij totaal niet gehoord te hebben. We horen van hem enkel krakende en hijgende geluiden waar de groep niets aan heeft. Vervolgens lijkt hij, net als Roos, Jeroen en Diederik spoorloos verdwenen te zijn, maar hij zit in een achtbaan van €500,-. Dit geld gaat vervolgens verloren, omdat Jochem wordt afgeschoten.Sanne in een attractie

Dan is Sanne aan de beurt, die nog maar eens benadrukt een hekel te hebben aan de kermis. Maar ondanks haar angst gaat Sanne toch in de doodenge Screamin' Eagle, die het dubbele waard is van de rustige draaimolen. Onder begeleiding van opmerkelijke geluiden weet Sanne €500,- binnen te slepen voor de pot. Een topprestatie. Zeker als je bedenkt hoe bang ze geweest is.Oorlogshelding

En dan één van de meest gedenkwaardige momenten van deze aflevering. Imanuelle betreedt het strijdveld. Als een ware oorlogsheld doorkruist ze de kermis en maakt een ritje in een attractie van €500,-. Al schuilend achter een prullenbak, wat herinneringen oproept aan Jan "Hooiman" Kooijman, weet ze dit geld veilig terug te brengen. Imanuelle is, geheel terecht, de heldin van de groep.


Maar ook Thomas haalt geld binnen. €250,-, om precies te zijn. Maar dat terwijl hij eigenlijk voor €750,- wilde gaan. Een Molactie of kon hij echt niet langs de snipers komen? Sigrid is als een kind zo blij in haar attractie. Ze overwint zelfs haar smetvrees als ze, net als Imanuelle, een prullenbak als schild gebruikt. Maar het mag niet baten. De €750,- die ze in haar zak had gaat verloren. Yvonne lukt het niet om een attractie te bereiken en wordt ook afgeschoten. Uiteindelijk wordt er €1.250,- verdiend. En Art is daar zelfs een beetje trots op. Een flink compliment, want dat hoor je niet gauw van hem!


En dan is het tijd om erachter te komen waar de drie verdwenen kandidaten geweest zijn. In een oude rechtszaal, nemen de zes overgebleven kandidaten plaats in de jurybanken, terwijl de andere drie omstebeurt verklaren waar ze geweest zijn, de afgelopen 24 uur. Maar één van hen zal liegen. Als de jury de juiste schuldige aanwijst, verdienen zij €1.000,- voor de pot. Maar anders verdient de leugenaar een vrijstelling.Jeroen als Elvis

Jeroen mag als eerste. Hij vertelt opgetreden te hebben als Elvis Presley. Roos, die als tweede aan de beurt is, vertelt een dag naar Las Vegas geweest te zijn. Diederik, de laatste in de rij, zegt dat hij een tripje heeft gemaakt naar een natuurpark. Sanne denkt dat Jeroen de leugenaar is. Thomas, Yvonne en Sigrid verdenken Roos en Jochem zegt dat Diederik de leugenaar is. Opvallend is dat Imanuelle haar vinger helemaal niet opsteekt. Uiteindelijk wordt Roos schuldig bevonden door de jury. Een verkeerde keuze, want Diederik heeft gelogen. Hij verdient een vrijstelling.

Er worden vervolgens een hoop bondjes gesloten, waarna het tijd is voor de test en executie. Yvonne zet alles in op één persoon en ziet een rood scherm.


Heb jij nog iets verdachts gezien?

 

Bekijk hier de verdenkingen van de kandidaten in aflevering 2:

Gerelateerde posts

Alles weergeven

GERELATEERD

bottom of page