top of page

Aflevering 1 & 2 - Follow the Money


Diederik met geld

Foto: Screenshot uit aflevering 1, 2017

RECAP - Follow the money is één van de betere tips om erachter te komen wie de Mol is. Door te kijken hoe veel geld iedereen in de pot brengt, zou je er in principe achter moeten komen wie de Mol is. En hoewel we nog maar in aflevering 2 zitten gaan we toch al eens kijken wie wat in de pot gebracht heeft.


Geldbriefjes en een ?-teken

In de eerste aflevering werd er eigenlijk wel goed gescoord. Het is in de afgelopen seizoenen wel eens minder geweest. Tijdens de opdracht kon er in totaal €2.500,- verdiend worden. Om dit bedrag bij elkaar te krijgen moesten de kandidaten naar vier verschillende plaatsen om het geld op te halen. Het team van Jochem, Sigrid en Yvonne gaat langs de plaatsen waar €250 en €500 liggen. Ook pakken zij het vraagteken. In het team van Sanne loopt het iets minder gesmeerd. Zij vinden dan wel de €1.000,- en de €750,-, maar ze zagen de €1.000,- in eerste instantie niet staan en bij het andere bedrag lopen ze eerst de verkeerde kant op. Uiteindelijk komt het door Imanuelle dat ze de enveloppen toch vinden. De stand van de pot na de eerste aflevering is €2.500,-.


In aflevering 2 wordt de pot ook flink gespekt. Tijdens de eerste opdracht van deze aflevering kon er in totaal €3.500,- opgehaald worden. Dit bedrag moesten de kandidaten verdienen door zeven verschillende opdrachten te doen. Jochem en Roos kwamen de eerste opdracht tegen. Jochem moest een code doorgeven aan Roos, die ineens verdween. Als Jochem daar achter komt, maakt hij de opdracht niet af en gaat op zoek naar de volgende. Het ging ook mis bij de opdracht van Jeroen en Diederik. Bij deze opdracht moest Diederik woorden doorgeven aan Jeroen, die vervolgens de woorden van een waslijn moet plukken. Als Jeroen ook verdwijnt, gaat Diederik wel verder met de opdracht, maar ook Diederik verdwijnt uiteindelijk, waardoor ook met deze opdracht geen geld wordt verdiend. In het team van Sanne en Sigrid gaat het ook niet helemaal lekker. Ze moeten een tekst overschrijven en een som oplossen. De tekst wordt meerdere malen fout overgetypt. Vervolgens komt Sanne met het idee om de originele tekst in te leveren. Deze drie opdrachten bij elkaar zorgen er dus al voor dat er €1.500,- uit de pot blijft. Thomas en Imanuelle hebben een simpele opdracht. Zij moeten op zoek naar €500,- in een kamer. Niets moeilijks aan, maar uiteindelijk mislukt deze opdracht ook. De enigen die geld in de pot brengen zijn Jochem en Yvonne die een projectiescherm moesten bouwen. Dit leverde €450,- op. Vrij weinig voor zo'n grote opdracht.


Bij de kermis is het niet helemaal duidelijk hoeveel er in totaal binnen kan komen. Wel zegt Art dat er veel geld verdiend kan worden. Op deze kermis zijn acht attracties te vinden. Elk met een ander bedrag. Jochem stapt in een attractie van €500,-. Daarna stapt Sanne, de kermishater, in een attractie van €500,-. Immanuelle heeft de tijd van haar leven en rent zo door naar een attractie van €500,-. Thomas die daarna gaat, zou voor de €750 gaan. Er zijn teveel snipers op dat moment, dus kiest hij voor de €250,-. Sigrid lukt het wel om een attractie te halen die €750,- waard is. Helaas voor Yvonne lukt het haar net niet om veilig binnen de deuren van een attractie te komen. Zij stapt net te laat die van €250,- binnen. Ook Jochem en Sigrid worden afgeschoten en verliezen hun geld. Daardoor komt het totaalbedrag van deze opdracht uit op €1.250,-


Hierna komt nog een korte opdracht waarbij ze de leugenaar moeten aanwijzen. Als dat ze lukt komt er nog eens €1.000,- bij. Helaas is Diederik de groep te slim af met zijn leugen en verdient hij een vrijstelling. Er komt hierdoor niks in de pot. De stand van de pot is na 2 afleveringen €4.200,-.


Het is een goede tussenstand na twee afleveringen. Zou de Mol er al voor gezorgd hebben dat er veel geld uit de pot is gebleven of is het de hectiek die binnen de groep speelt die er voor zorgt dat de opdrachten niet altijd tot een goed einde worden gebracht? Opvallend is in ieder geval dat Jeroen en Roos allebei nog niks in de pot hebben gebracht. Maar hoe kan dat ook anders, als ze steeds van de geld verdienende groep worden gescheiden?

 

Bekijk hier hoe veel geld iedere kandidaat voor de pot heeft opgeleverd tot nu toe.

Aflevering 1 & 2

- De groep van Diederik, Imanuelle en Sanne verdiende bij het enveloppen zoeken samen €1.750,-. Dit bedrag is door drie kandidaten gedeeld.

- De groep van Sigrid, Jochem en Yvonne haalde €750,- op bij het enveloppen zoeken. Dit bedrag is door drie kandidaten gedeeld.

- Jochem en Yvonne verdienden in de papierfabriek samen €450,-. Dit bedrag is door twee kandidaten gedeeld.

Gerelateerde posts

Alles weergeven

GERELATEERD

bottom of page