top of page

Aflevering 3 & 4 - Follow the Money


Penningmeester tikt af

Foto: Screenshot uit aflevering 4, 2017

RECAP - In de derde aflevering werd de pot flink gespekt. Bij bijna elke opdracht werd er een mooi bedrag de pot in gebracht. Begin aflevering 4 gaat het ook goed met de pot, maar al snel verandert deze aflevering in een drama. Tijdens de veilig wordt er veel geld verspild. Maar door wie komt dat nou?


Aflevering 3

Opdracht 1

Bij de estafette kon er in totaal €3.000,- verdiend worden. De kandidaten kregen vijftien minuten en ze konden er voor kiezen om in één rechte lijn te rennen en op deze manier €500,- op te halen. Maar door zijpaden te nemen kon het een hoger bedrag worden. De eerste die gaat rennen is Jeroen. Hij gaat goed van start en pakt de blauwe paaltjes waar €10,- onder ligt. Hij brengt €20,- in de pot bij deze opdracht. Na Jeroen gaat Roos rennen, zij neemt het eerste zijpad en pakt daarbij de eerste halve €500,-. Ze slaat echter de halve €1.000,- over en dat terwijl ze zelf gezegd heeft alle zijpaden te pakken. Verder pakt ze nog wel twee blauwe paaltjes mee. Dan is Sigrid aan de beurt. Zij pakt de €250,- en de blauwe paaltjes waar ze langs loopt. Sanne schept eerst verwarring en gaat dan aan haar race beginnen. Sanne pakt wel de halve €500,- en weer de blauwe paaltjes. Dan komt Imanuelle aan de beurt. Er waren geen zijpaden, maar onder de twee blauwe paaltjes die ze tegen kwam lag samen €70,-. Bij Jochem gaat het gelijk fout. Hij slaat het eerste blauwe paaltje over en rent dan door naar het zijpad van de halve €1.000,-. Als hij dan bij Thomas aankomt, zegt hij dat alles klopt en dat hij geen zijpaden meer hoeft te nemen. Thomas neemt vervolgens toch nog een zijpad en pakt nog even €500,- extra mee. Samen met de blauwe paaltjes die hij tegenkomt op zijn route. Hij had aan het eind nog tijd over. Wat hij het beste had kunnen doen is nog even nakijken of alles klopte, want als hij met halve briefjes over de finish zou gaat, zou dat geld in min-geld veranderen. Dit doet hij niet en rent met de halve €1.000,- de finish over. In totaal pakten ze €1.130,- bij elkaar, maar hier gaat de €1.000,- nog vanaf en ze verdienen daarmee €130,- voor de pot.

Opvallend is wel dat er door de montage veel meer geld verdiend lijkt te zijn. Zou het kunnen dat de Mol geld heeft weggegooid onderweg? In dat geval is Diederik, die op een afstand de kandidaten aanstuurde, niet de Mol. Ook Jeroen, die aan het begin van de opdracht stond zouden we dan kunnen afstrepen.


Opdracht 2

Het uitbeelden van de namen. Als de kandidaten alle namen hadden kunnen tekenen en alles zouden radn, hadden ze €4.000,- kunnen winnen. Voor Roos is het snel duidelijk en wordt er een roos getekend. Helaas verdrinkt deze roos is het water, want ze stond te dicht op de vloedlijn. Een mannetje met een bril was duidelijk, Imanuelle en Sigrid zagen daar Diederik in. De eerste €500,- is binnen. Jeroen kwam met het idee een radio te tekenen. De twee dames legde al snel de link met radio-DJ, dus met Jeroen. De Beatrix van het stel, Sanne, konden ze ook niet missen. Een poppetje met een kroon en een typisch Beatrixkapsel. Ook deze €500,- komt erbij in de pot. Bij de Surinaamse vlag werd niet gelijk de connectie gelegd met Imanuelle. Maar door de opmerking van Sigrid leverde ook deze tekening geld op. En ook de misvormde Mickey Mouse van Jochem werd geraden. De laatste tekening was bedoeld voor Thomas. Het logo voor Theater. Helaas dacht Sigrid dat het voor haar bedoeld was. Na deze opdracht is er flink wat geld in de pot erbij gekomen. Namelijk €2.500,-


Opdracht 3

Bij opdracht 3 ging het helaas wat minder goed. De groep moest een route rijden om bij het juiste gebouw te komen, om daar het geld te vinden. Ze reden naar het verkeerde gebouw, omdat Sigrid een fout maakte in haar routebeschrijving. Geen €2.000,- voor in de pot. Eindstand van de pot na deze aflevering is €6.830,-


Aflevering 4

Opdracht 1

In deze opdracht moesten de kandidaten in een parcours de overkant zien te halen, terwijl ze achterna gezeten werden door een cowboy of cowgirl. In het veld liggen zes lasso’s, elk €250,- waard. Per persoon mocht er één lasso meegenomen. De zevende persoon die het veld inging kon het tot dan toe verdiende bedrag, of een deel daarvan, verdubbelen. Áls hij de overkant haalt. In theorie zouden ze dus €3.000,- kunnen winnen. Sigrid en Jochem halen de overkant niet. Imanuelle, Diederik, Sanne en Jeroen wel. Zij verdienen samen dus al €1.000,- Als Thomas nu met alle lasso’s gaat rennen en de finish haalt, kan het bedrag verdubbeld worden. Hij gaat uiteindelijk met 2 lasso’s, dus €500,-, rennen. Hij kan hier €1000,- van maken. Helaas wordt hij vlak voor de finish gevangen, waardoor de €500,- in zijn handen verloren gaat. Er komt dus maar €500,- in de pot.


Opdracht 2

Bij deze opdracht moest er gezocht worden naar geld in een hooiberg. In de hooiberg lag €2.000,- verstopt. Het begint wat moeizaam, maar uiteindelijk wordt er door Jochem en Thomas het eerste geld binnengebracht. €250 om precies te zijn. Vlak voor het einde van de opdracht vindt Sigrid nog €500,-. In totaal wordt er in deze opdracht €750,- opgehaald.
Opdracht 3

De stand van de pot na de eerste twee opdrachten is €8.080,-. In deze opdracht gaat de pot aanzienlijk omlaag. Het begint met de vraag van Art. ‘Hoeveel zijn drie jokers je waard?’. Op volgorde van hoogte boodt Diederik €3.500,-, Thomas €2.000,-, Sigrid €1.500,-, Sanne €750,- en Jochem en Imanuelle allebei €0,-. Hiervan wordt het gemiddelde genomen. De groep mag voor €1.300,- gratis bieden op drie jokers. Alles dat ze er overheen bieden, wordt verrekend met de pot. Hoe hoger het geboden bedrag, hoe minder verdacht een kandidaat dus is.

Nadat deze vraag is geweest krijgt Jeroen de opdracht om de groep te verzekeren. Hij kan er voor zorgen dat de groep voor een hoger bedrag ‘gratis’ kan bieden op de jokers. Maar hij betaalt dat wel van geld uit de pot. Uiteindelijk verzekert Jeroen tot €1.500,-. De groep mag dus gratis bieden tot aan dit bedrag. Maar dan begint de ellende. De eerste joker wordt verkocht voor €2700,- aan Diederik. De tweede joker is de voordeligste. Deze is bemachtigd door Sanne voor €2.000,-. De derde en laatste joker kostte de pot €3.500,-. Jochem is hierbij de hoogste bieder. En dat terwijl hij er in eerste instantie zei niks voor over te hebben. In totaal kostte het de pot €8.200. Van dit bedrag gaat nog de €1.500,- af, want Jeroen had de pot met 200,- meer verzekerd. Dit kost hem €100,- uit de pot. Uiteindelijk kost het de pot dus €6.800,-.


Een dramatisch einde. Na de vierde aflevering is de pot van €8.080 gedaald naar €1.280,-. Het is te hopen dat de groep de pot nu weer heel snel gaat vullen, voor het record van laagste pot ooit weer verbroken gaat worden.

 

Bekijk hier hoe veel geld de kandidaten tot nu toe hebben opgehaald:

Follow the Money - Aflevering 3 & 4

- Bij de estafette lijkt er meer geld opgehaald te zijn. In dit schema is alles terug te zien, dat we hebben kunnen terugzien in de montage.

- Bij het tekenen is per goed geraden tekening €500,- verdiend. Hiervan is de helft verrekend met de tekenaar en de andere helft met Sigrid en Imanuelle. Deze helften zijn bij Sigrid en Imanuelle door twee kandidaten gedeeld

- Jochem en Thomas vonden samen €250,- in de hooiberg. Dit bedrag is door twee kandidaten gedeeld.

- De winnaars van de veiling hebben het bedrag waar ze de joker voor kochten volledig in hun rekening staan. Maar houd in gedachten dat zij niet de enigen zijn die deze bedragen tot zo hoog brachten.

Gerelateerde posts

Alles weergeven

GERELATEERD

bottom of page