top of page

Waarom Diederik Jekel de Mol is


Diederik Jekel

Foto: Tunnelvisie / Michel Schnater

RECAP - De groep kandidaten is uitgedund tot de helft. Een mooie kans om de vijf overgebleven kandidaten eens onder de loep te nemen. Deze week zullen we iedere werkdag één kandidaat analyseren. Vandaag is dat wetenschapsjournalist Diederik Jekel.

Molacties

Aflevering 1

- Diederik liep, samen met Sanne en Imanuelle, vlak langs een geldenvelop. Het duurde wel even totdat deze gevonden word door Imanuelle.

-Diederik stelt voor om naar een ander voedselkraampje te lopen dan de Thai waar het geld ligt.Aflevering 2

- Diederik weet met succes de jury te overtuigen van zijn verhaal in de rechtbank. Hierdoor verdient hij een vrijstelling en gaat het te verdienen geld verloren.


Aflevering 3

- Bij de auto-opdracht besluit Diederik om zich samen met Roos even niet meer met de opdracht bezig te houden. In plaats daarvan gaan ze samen een liedje zingen. Ze dwalen af van de rest.


Aflevering 4

- Op de veiling koopt Diederik een joker voor €2.700,-.


Aflevering 5

- Het is onduidelijk hoe vaak Diederik de roos heeft geraakt bij de schietopdracht.

 

Verborgen aanwijzingen

Aflevering 1

- Bij het zoeken naar helikoptertickets zegt Diederik zich vooral op de grond te focussen. Dit klinkt als iets dat een Mol ook zou doen.


Aflevering 2

- De titel 'meegaand' zou op meerdere manieren op Diederik kunnen slaan. Zo droeg hij een shirt met de tekst "Stop following me", ging hij mee in een busje bij zijn ontvoering en was de groep meegaand in zijn leugen in de rechtbank.


Aflevering 3

- Diederik draagt een shirt met daarop een spruitje. In 2015 bleek de bijnaam van Mol Margriet van der Linden 'Spruitje' te zijn. Is dit een verwijzing naar haar?


Afleveringen 4

- De titel 'meer dan normaal' zou kunnen slaan op het feit dat de Mol meer geld ophaalde deze aflevering, met de veiling in aantocht. Diederik haalde €250,- op bij de rodeo.

 

Follow the Money

Aflevering 1: + € 583,33

Aflevering 2: + € 0,-

Aflevering 3: + € 250,-

Aflevering 4: - € 2.450,-

Aflevering 5: + € 433,33


TOTAAL: - € 1.183,34


Diederik staat hiermee op plaats 4 in de lijst van grootste verdieners.

Gerelateerde posts

Alles weergeven

GERELATEERD

bottom of page