top of page

Waarom Jochem van Gelder de Mol is


Jochem van Gelder

Foto: Tunnelvisie / Michel Schnater

RECAP - De groep kandidaten is uitgedund tot de helft. Een mooie kans om de vijf overgebleven kandidaten eens onder de loep te nemen. Deze week zullen we iedere werkdag één kandidaat analyseren. Vandaag is dat presentator Jochem van Gelder.

Molacties

Aflevering 2

- Als Roos verdwijnt in de papierfabriek, laat Jochem de opdracht waar zij mee bezig waren voor wat het is.

- In het pretpark gaat Jochem als verkenner op pad. Echter, zijn aanwijzingen komen vrijwel niet over via de portofoon. Daarnaast wordt hij afgeschoten door een sniper. Hierdoor gaat de €500,- die hij verdiend had in de achtbaan verloren.

- Jochem stemt weliswaar op de juiste leugenaar in de rechtbank, maar doet dit nadat het duidelijk is dat Roos al een meerderheid heeft.


Aflevering 3

- Bij de estafette loopt Jochem een blauw paaltje met geld voorbij. Daarnaast pakt hij de helft van €1.000,-, terwijl de eerste helft niet gepakt werd. Hierdoor ging er €1.000,- van het gewonnen bedrag af. Ook zei hij tegen Thomas, de volgende in de rij, dat hij geen zijpaden meer moest nemen, terwijl hier nog geld te vinden was.

Mickey Mouse?

- Bij de vuurwerkopdracht besluit Jochem een Mickey Mouse voor hemzelf te tekenen. Zijn ziet er alleen nogal misvormd uit. Ondanks dat wordt hij wel geraden door Imanuelle en Sigrid.

- Bij de auto-opdracht heeft Jochem de portofoon in handen, maar lijkt geen contact te kunnen maken met de rest van de groep. Daarnaast hamert hij erop dat de auto's in de juiste volgorde aan moeten komen op het eindpunt. Dit is niet waar en zorgt voor veel verwarring bij de rest.


Aflevering 4

- Op de rodeo valt Jochem en wordt hij gevangen door een cowboy.

- Bij de veiling zegt Jochem dat jokers hem €0,- waard zijn. Hierdoor gaat het gemiddelde en daarmee het bedrag waar gratis mee geboden mag worden flink naar beneden. Daarnaast koopt hij de duurste joker van de drie: €3.500,-.


Aflevering 5

- Het is niet duidelijk hoe vaak Jochem in de rood heeft geschoten bij de schietopdracht.

- Bij de posteropdracht kan Jochem zijn eerste poster niet vinden. Hij besluit om een willekeurige te pakken, maar deze is uiteraard verkeerd. Opmerkelijk is dat hij deze lege envelop op slinkse wijze aan Thomas geeft, waardoor het lijkt alsof hij de fout heeft gemaakt.

 

Verborgen aanwijzingen

Aflevering 1

- In deze aflevering zijn er twee eenden te zien. Dit zou kunnen slaan op het sterrenbeeld van Jochem: Tweelingen. In meerdere afleveringen waren er duo's terug te vinden.


Aflevering 2

- In deze aflevering waren er twee zeeleeuwen te zien bij de Paper Mill.


Aflevering 3

- De titel van aflevering 3 is 'einde verhaal'. Aan het begin van de uitzending is te zien dat Jochem zijn Molboekje kwijt is. Wellicht slaat de titel op het einde van dit verhaal.

- Op de auto van Jochem en Imanuelle staat als laatste aanwijzing: "de bestemming bevindt zich aan uw rechterhand". Jochem zit in deze auto aan de rechterhand van Imanuelle.


Aflevering 4

Twee bomen

- De titel van aflevering 4 is 'meer dan normaal'. Dit kan slaan op het aantal bondjes dat Jochem heeft in deze aflevering. Dat zijn er twee; meer dan normaal. Daarnaast zet hij meer dan normaal een handtekening in opdracht van Imanuelle. Of misschien slaat het erop dat de Mol meer geld ophaalt dan normaal met de veiling in zicht. Jochem vindt €250,- in de hooiberg.

- Op de rodeo werden de kandidaten achterna gezeten door een cowboy of een cowgirl: een duo.Aflevering 5

- In deze afleveringen werden de huifkarren getrokken door twee paarden of twee muilezels. Daarnaast was er een shot te zien met twee bomen.

 

Follow the Money

Aflevering 1: + € 250,-

Aflevering 2: + € 225,-

Aflevering 3: - € 750,-

Aflevering 4: - € 3.375,-

Aflevering 5: + € 433,33


TOTAAL: - € 3.216,67


Jochem staat hiermee op plaats 5 in de lijst van grootste verdieners.

Gerelateerde posts

Alles weergeven

GERELATEERD

bottom of page