top of page

Waarom Thomas Cammaert de Mol is


Thomas Cammaert

Foto: Tunnelvisie / Michel Schnater

RECAP - De groep kandidaten is uitgedund tot de helft. Een mooie kans om de vijf overgebleven kandidaten eens onder de loep te nemen. Deze week zullen we iedere werkdag één kandidaat analyseren. Vandaag is dat acteur Thomas Cammaert.

Molacties

Aflevering 1

- Om de derde opdracht te kunnen laten plaatsvinden, moesten de vrijstellingen op de brug worden gevonden. Het is dus mogelijk dat de Mol in de vrijstellinggroep zat om te verzekeren dat dit gebeurde. Thomas is de enige kandidaat uit dat groepje die nog in het spel zit.


Aflevering 2

- In de papierfabriek zoekt Thomas samen met Imanuelle naar €500,- in één van de hallen. Ze kunnen dit niet vinden.

- Op de kermis zegt Thomas voor €500,- te gaan. Hij gaat echter in een attractie die €250,- waard is.

- In de rechtbank wijst Thomas de verkeerde verdachte aan.


Thomas tekent de vakken

Aflevering 3

- Bij de estafette brengt Thomas de halve €1.000,- van Jochem over de finish, terwijl hij aan het einde alles nog even had kunnen checken. En sterker nog: het lijkt erop dat Thomas iets in zijn zak stopt. Aan het einde van de opdracht blijken alle bedragen niet goed op te tellen.

- Op het strand tekent Thomas voor hemzelf twee toneelmaskers. Deze worden verkeerd geïnterpreteerd. Daarnaast tekende hij de vakken waar de tekeningen in getekend moesten worden. Eén van deze tekeningen bleek uiteindelijk een stuk verder van de rest te liggen en één tekening verdween in de zee (Roos zei echter wel in het interview dat wij met haar hadden dat dit háár bedoeling was).

- Bij de auto-opdracht zit Thomas achter het stuur van de auto met daarop de eerste en daarmee de belangrijkste aanwijzing. Het komt geregeld voor de Thomas de rest van de groep achter zich laat bij stoplichten.


Aflevering 4

- Op de rodeo verspilt Thomas €500,- als hij met twee lasso's in handen gevangen wordt door een cowboy.

- In de stapel hooibalen is het opvallend dat Thomas er iedere keer als er geld gevonden wordt, naast de vinder staat. Is dat om met de eer te strijken?

- Op de veiling is Thomas één van de meest fanatieke bieders. Sterker nog, hij is de eerste die zijn hand opsteekt. Dezelfde tactiek zagen we bij Mol Inge Ipenburg in seizoen 7: de toon zetten en biedingen zo nu en dan een zetje geven.


Aflevering 5

- Het is onduidelijk hoe vaak Thomas de roos heeft geraakt bij de schietopdracht.

- Als er een cowboy langskomt met een tas vol brieven, deelt Thomas deze uit. Opvallend is dat hij envelop 2 meteen voor zichzelf houdt. Toevallig zat er in deze envelop een speciale opdracht.

 

Verborgen aanwijzingen

Aflevering 1

- In dit seizoen kwamen geregeld duo's voor. In aflevering 1 zagen we twee eenden. Dit zou kunnen verwijzen naar de naam van Thomas, die 'Tweeling' betekent.


Aflevering 2

- In deze aflevering waren twee zeeleeuwen te zien.


Aflevering 3

- Eén van de boeken die geld op kon leveren bij de auto-opdracht was 'Miss Mole' van E.H. Young. Dit boek is in dezelfde maand van hetzelfde jaar gedrukt als waarin Thomas geboren is.


Aflevering 4

- De titel van aflevering 4 wat 'meer dan normaal'. Thomas kon op de rodeo meer geld dan normaal ophalen. Hij mocht het verdiende geld verdubbelen.

- Bij de rodeo zagen we weer een duo: een cowboy en een cowgirl probeerden de kandidaten te vangen.

- Op de veiling liepen een hoop stieren rond, waaronder een paar met een joker om hun nek. Op de jokers staan de woorden 'De Mol'. Thomas' sterrenbeeld is Stier. Is de Stier de Mol?


Is dit Thomas?

Aflevering 5

- Deze aflevering heette 'teugels in handen'. Thomas had de teugels in handen bij het uitdelen van de enveloppen.

- Ook in deze aflevering zaten duo's: zo werden alle huifkarren getrokken door twee paarden of muilezels en zagen we een shot van twee bomen.

- Thomas mag de woorden 'De Mol' op de blanco jokers branden. Zou hij als Mol hiermee zijn handtekening zetten?

- De eerste poster van de posteropdracht die in beeld komt is die van een cowboy. Veel mensen menen hier Thomas in te herkennen.

- Op de posters van de posteropdracht waren een hoop stieren te zien. Dit kan nog een verwijzing zijn naar het sterrenbeeld Stier van Thomas.

 

Follow the Money

Aflevering 1: +/- € 0,-

Aflevering 2: + € 250,-

Aflevering 3: + € 500,-

Aflevering 4: - € 375,-

Aflevering 5: + € 433,33


TOTAAL: + € 808,33


Jochem staat hiermee op plaats 2 in de lijst van grootste verdieners.

Gerelateerde posts

Alles weergeven

GERELATEERD

bottom of page