top of page

RECAP 6 - Spooktunnels, grasmaaiers en een privilege


Aflevering 6

Foto: Tunnelvisie / Screenshot uit aflevering 6, 2017


RECAP - De kandidatengroep bestaat nog maar uit vijf mensen. En deze vijf mensen hebben weer een hoop beleefd. Ze begaven zich onder de grond, bereden grasmaaiers en streden om een privilege. En dat allemaal om de pot weer flink te spekken. Maar wie probeerde dat juist tegen te werken?


Ik denk dat velen van jullie het met mij eens zijn als ik zeg dat dit echt een heel leuk, mooi (en ook een beetje verwarrend) seizoen is. En ook deze groep is ontzettend fijn om te volgen. Je zou bijna vergeten dat één van hen de Mol is. Bijna. Laten we de aflevering eens doorlopen. En wie weet komen we er dan wel achter wie die Mol nou is.


The Underground

De aflevering begint in Pendleton. Deze stad heeft een rijke westerngeschiedenis en die zullen de kandidaten gaan ontdekken in de eerste opdracht. Er worden twee mensen met een goed geheugen uitgekozen. Dit zijn Thomas en Sanne. Zij krijgen daarmee een perfecte positie voor de Mol. Onder Pendleton ligt een netwerk van tunnels. Die mogen zij als eerste bezoeken. Deze tunnels werden vroeger gebruikt om Chinese arbeiders te huisvesten en om drankgebruik, gokspellen en bordelen te verbergen, maar tegenwoordig doen de tunnels dienst als museum, met poppen en al. En laat dat nou net één van de vele grootste angsten van Sanne zijn.

Harten 2

Zij en Thomas doorzoeken de ruimte naar geld. En ze moeten onthouden waar plus- en waar mingeld ligt, zodat de volgende groep dat kan ophalen. Wat meteen opvalt is dat Sanne een briefje van €100,- voorbijloopt. Maar in alle eerlijkheid, die zou ik zelf ook hebben gemist als ik haar was. Het duo komt vijf plekken met geld tegen en onthoudt waar wat ligt. Mingeld op de schoot van de barvrouw en rechts in de tobbe, links op de bedden, links in het slagerachtige tafereel en onder het glas van de cowboy met een harten 2 in zijn hand ligt plusgeld. Er vallen twee dingen op. Thomas en Sanne lopen langs een hoop plekken waar ook geld ligt en Sanne focust bij de kaartende cowboys op de kaart die de cowboy met plusgeld in zijn hand heeft. Als de volgende groep aan de beurt is heeft hij deze niet meer in zijn hand.


Als de tweede groep aan de beurt is, komen de poppen namelijk tot leven. In het donker, tussen de levende mensen, moeten Diederik, Imanuelle en Jochem op zoek naar het plusgeld. Sanne en Thomas geven aanwijzingen door de portofoon. En bij de barvrouw in de eerste kamer ontstaat er al gelijk verwarring. De vrouw heeft namelijk twee enveloppen in haar hand. Sanne beschrijft de situatie echter wel goed, waardoor de groep toch plusgeld meepakt.

Diederik merkt op dat Imanuelle wel heel veel door de portofoon praat en spreekt haar hierop aan. Maar dit zou een actie kunnen zijn van een Mol die verder geen kans ziet om te mollen. Door Imanuelles verhaal zou het namelijk bijna niet mis kunnen gaan. Probeert Diederik hier verwarring te zaaien of is Imanuelle echt met het geheugen van Thomas en Sanne aan het spelen? Hoe dan ook, het geheugen van de eerste groep is niet heel betrouwbaar. Immers, ze hebben geen idee waar de enveloppen stonden die het trio vervolgens tegenkomt. Sanne zegt dat ze de linkerenvelop dan maar moeten pakken. In deze zit mingeld. Er wordt ook mingeld gepakt bij de wastobbe. Rechts lag plusgeld, maar Thomas zegt dat ze de linkerenvelop mee moesten nemen. Verder wordt er alleen nog maar plusgeld gepakt. Ook bij de kaartspelers, die Sanne, ondanks het ontbreken van de harten 2, goed omschrijft. Er komt €400,- in de pot. Feestje in the Underground!


L, O, M

Tussen de opdrachten door is het tijd voor Sanne om haar meesterplan uit te voeren, nu zij geen bondgenoot meer in het spel heeft. Eerst klopt ze aan bij Thomas en Diederik, die staan te springen om een bondje met haar aan te gaan. Immers, Sanne is hun Mol. Vervolgens gaat Sanne in het grootste geheim naar Jochem. Ze biedt aan om zijn "bijvrouw" te zijn. Maar Jochem heeft hier slechte ervaringen mee en slaat haar aanbod af.


Molboekjes

De groep trekt door naar, zoals Jochem het noemt, het "plettelend". Hier is Art op zoek naar twee mensen die geen boer willen worden. Blijkbaar zit iedereen te denken aan een carrièreswitch, want echt enthousiast worden de vingers niet in de lucht gestoken. Uiteindelijk zijn het Diederik en Sanne die afzien van het boerenbestaan. De andere drie, Thomas, Jochem en Imanuelle, mogen een woord maaien in een grasveld. Hoe meer letters, hoe meer geld voor de pot. Thomas spelt al de letters L, O en M uit en opeens komt Jochem met het reteverdachte idee om een woord met 'Mol' te schrijven. Ze besluiten voor 'Molboekjes' te gaan. Immers, dit zou eventueel ook nog 'Molboek' of 'Molboekje' worden, als ze in tijdnood komen. Thomas wil graag de Mol maaien en lijkt hiermee, net als bij het jokers branden, zijn handtekening te zetten als Mol.

Onder toeziend oog van Sanne en Diederik gaan de drie aan de slag. En al meteen maakt Jochem zich verdacht om een O te schrijven zonder zijn maaier naar beneden te doen. Imanuelle wijst hem hierop en Jochem schrijft zijn O opnieuw. Verder zal het aan de maaiers niet hebben gelegen, al zaten er wellicht wat kromme letters bij. Het is vooral Diederik die opvalt. Sanne roept al gauw 'Molboek' en aan het einde hebben de twee de discussie of het woord nou 'Molboekje' of 'Molboekjes' is. Zoals Sanne al zegt: "Diederik deed echt heel raar". Maar uiteindelijk kiezen ze toch voor de meervoudsvorm en zo verdienen ze €2.000,- voor de pot.


Boezemstaren

Dan is het tijd voor de laatste opdracht. Deze vindt plaats op de rodeo van Helix. "Hoe is het met jullie evenwichtsgevoel?", vraagt Art. Gelukkig heeft de opdracht hier niets mee te maken. De kandidaten moeten op zoek naar toeschouwers met buttons, want met de portofoons die zij bij zich hebben kunnen ze geld veiligstellen. Alleen de eerste vier bedragen worden gehonoreerd en dus is het zaak om alleen hoge bedragen door te bellen. Maar ja, aan de andere kant krijgt degene die het meeste geld doorbelt een privilege. Het is dus ook zaak om zo snel mogelijk bedragen door te geven.


De kandidaten gaan op zoek. Diederik vindt het heel ongemakkelijk om iedereen in de boezem te staren en ook Jochem krijgt er rode koontjes van. En die worden nog net een tintje roder als hij ook nog eens een grapjas met een condoom in zijn broekzak tegenkomt. Imanuelle is intussen op oorlogspad. Zij vindt al gauw een man die €10,- waard is. Die is binnen. Thomas komt even later dezelfde man tegen, maar zegt voor de camera dat hij dat te weinig vindt. Vindt hij dat echt of we hij als Mol al dat deze al is doorgegeven en doet hij alsof? Voor Sanne is dit lage bedrag in ieder geval geen probleem. Zij geeft het bedrag door over de portofoon, maar krijgt te horen dat iemand haar al voor is geweest.


Diederik loopt €50,- voorbij

Thomas stelt ondertussen €100,- veilig. Diederik komt aan in een hoekje waar, als je heel goed kijkt, iemand met een button staat. Later komt ook Imanuelle aan op deze plek en zij scoort de jackpot. De man die Diederik voorbijliep is €20,- waard. Maar er staat ook nog een vrouw die €500,- waard is. Het zou kunnen dat Diederik ook deze vrouw voorbijgelopen is. Maar hij is niet de enige die geld voorbijliep. We zien Thomas langs een vrouw met €750,- lopen.


Hoe je het ook wendt of keert, de opdracht was voorbij, nadat Imanuelle het vierde bedrag doorbelde. Jochem doet nog een poging met €750,- en ook Thomas probeert nog de €50,- van een vrouw die hij eerder al in zijn dromen zag veilig te stellen. Het kan zijn dat de Mol al wist dat de opdracht klaar was en nog net even wilde doen alsof hij geld probeerde te verdienen. Wat in ieder geval opvalt is dat Jochem aan het einde van de opdracht zegt dat hij twee keer te laat was met doorbellen, terwijl we dat maar één keer op beeld hebben gezien.


Imanuelle heeft het privilege verdiend. Zij hoeft haar scherm niet te zien en ze mag twee mensen uitkiezen om dit privilege mee te delen. De anderen proberen haar te overtuigen met verhalen over gescheiden ouders, pesterijen in hun jeugd en zielige kinderen die thuis zitten. Uiteindelijk kiest Imanuelle voor haar bondgenoot Jochem en voor Diederik. Maar de schermen van Thomas en Sanne zijn groen en daarom blijft de groep bestaan uit vijf personen.


Wie is jouw Mol na aflevering 6?

 

Bekijk hier de verdenkingen van de kandidaten in aflevering 6:

Aflevering 6

Gerelateerde posts

Alles weergeven

GERELATEERD

bottom of page