top of page

Aflevering 5 & 6 - Follow the Money


Geldbriefjes

Foto: Screenshot uit aflevering 6, 2017

RECAP - Na de veiling van twee afleveringen terug, heeft de groep een flinke inhaalslag gemaakt. Dit komt natuurlijk tegemoet aan het groepsgevoel. Maar er werd ook geld niet verdiend. Wie is hier de veroorzaker van?


Aflevering 5

De kandidaten reisden in aflevering 5 over de Oregon trail. Langs deze route kwamen er twee opdrachten aan bod. Een schietopdracht en een zoekopdracht. De eerste opdracht die ze tegenkwamen was de schietopdracht. Zes kandidaten met elk twintig schoten. Als er een schot in de roos zat kregen ze er €100,- voor. Aan de positiviteit van Diederik zal het niet liggen, want hij maakte de snelle rekensom van zes kandidaten x twintig schoten x €100,-. Dat maakt €12.0000,- als alle schoten in de roos belanden. Aangezien bijna geen van de kandidaten ooit geschoten heeft, is dit zo goed als onmogelijk. Uiteindelijk zijn er zes schoten gelost die in de roos zijn beland. Eén schot de man, zullen we maar zeggen, want we weten niet wie er hoe vaak in de roos geschoten heeft.


Geld verdiend bij de posteropdracht

Na deze opdracht zetten ze hun tocht voort en komen ze, na een wat onrustige nacht, aan bij de tweede opdracht. Bij deze opdracht kon er in totaal €2.000,- verdiend worden. Bij de opdracht ging het erom dat de groep, op aanwijzingen van Diederik, de juiste posters moesten vinden. Als ze een goede poster hadden gevonden, hing hier een envelop achter met een puzzelstuk voor een nieuwe poster die €2.000,- waard was. Deze poster werd omschreven door Sanne en vervolgens vond Diederik de poster. Er is deze aflevering in ieder geval weer geld verdiend. In totaal €2.600,-.


Aflevering 6

In de zesde aflevering kwamen er weer drie opdrachten voorbij waar geld bij kon worden verdiend. De eerste was de opdracht in de ondergrondse tunnels van Pendleton. Sanne en Thomas mochten als eerste naar binnen om te kijken waar geld lag en daarna was het de beurt aan Diederik, Imanuelle en Jochem om dit geld te pakken. Er lagen ook briefjes van €100,-, maar ook van - €100,-. Er worden in totaal acht briefjes meegenomen. Maar twee hiervan zijn mingeld. Voor één hiervan is Sanne verantwoordelijk. Zij gaf aan dat de anderen op goed geluk de linkerenvelop moesten meenemen bij een stel enveloppen dat ze niet waren tegengekomen. Thomas verwisselde links en rechts bij de enveloppen in de wastobbe en zorgde daarmee voor het andere mingeld. Er werd €400,- verdiend in the Underground.


Over de tweede opdracht kunnen we heel kort zijn. Dit ging allemaal van een leien dakje. Het hoogst haalbare aantal letters werd in het gras gemaaid en daarmee werd €2.000,- verdiend. Alleen probeerde Diederik van 'Molboekjes' het woord 'Molboekje' te maken. Probeerde hij met opzet een waardevolle letter van het woord af te snoepen?

De laatste €20,-

En dan de derde opdracht. Deze vond plaats op de rodeo van Helix, waar meerdere toeschouwers rondliepen met een button en een portofoon. Deze bezoekers moesten worden gevonden en waren verschilende geldbedragen waard. Hier zaten hoge en hele lage bedragen bij. Alleen de eerste vier locals die gevonden werden, leverden geld op. En dat niet alleen, want de kandidaat die het meeste geld opbracht bij deze opdracht zou een privilege verdienen. Dit betekent dat de Mol veel kleine bedragen veilig zou kunnen stellen. Want vier kleine bedragen maakt dat de grote bedragen niet in de pot komen. Uiteindelijk zijn er maar twee mensen die geld doorbellen: Imanuelle en Thomas. Imanuelle vindt mensen met een button van €10,-, €20,- en €500,-. Thomas iemand met €100,-. Hij loopt echter wel vlak langs iemand met €750,-. En ook Diederik was dichtbij. Hij liep langs de mensen van €500,- en €50,-, die Imanuelle later vond. Jochem probeerde nog €750,- door te bellen, maar was te laat. En ook Thomas probeerde het nog een keer met €50,-. In totaal kwam er echter maar €630,- in de pot. En dat brengt de totale opbrengst op €6.910,-.

 
Follow the Money, aflevering 5 & 6

Opmerkingen:

- Het is onduidelijk wie hoe vaak in de roos geschoten heeft bij de schietopdracht. Het gewonnen bedrag is door zes kandidaten gedeeld.

- De €2.000,- van de posteropdracht is door zes kandidaten gedeeld.

- Het geld van de tunnels is door vijf kandidaten gedeeld.

- De winst van de grasmaaiopdracht is door vijf kandidaten gedeeld.

Gerelateerde posts

Alles weergeven

GERELATEERD

bottom of page