top of page

10 opdrachten die gedoemd waren te mislukken


Nul euro

Foto: Screenshot aflevering 3, 2017


EXTRA - Wie is de Mol? staat bekend om haar spannende, mooie en slimme opdrachten. Maar soms komen er opdrachten langs die zo ingewikkeld of moeilijk zijn dat ze gedoemd zijn om te mislukken, zelfs als er geen Mol in het spel zou zitten. Wij zetten er tien voor je achter elkaar.


Veiling

1. Veiling

Seizoen 7, Thailand

Veilingen leveren niets dan slechts op in Wie is de Mol?. Dat bleek een paar weken terug maar weer. In het zevende seizoen vond er voor het eerst een veiling plaats. Er kon geboden worden op een luxe hotelkamer, jokers en Molboekjes. En de pot van €12.300,- ging helemaal leeg. Nog nooit is er meer geld verloren gegaan in één opdracht dan toen.


Tijd meten

2. Tijd meten

Seizoen 8, Mexico

Het leek heel simpel. De kandidaten van het achtste seizoen moesten van twee flessen en zand of water een zandloper maken en daarmee de tijd meten. Precies om middernacht moest de klok worden stilgezet. Maar doordat de flessen nat en vies waren lukte het de kandidaten niet om op een betrouwbare manier de tijd te meten. De klok werd dan ook om 1 uur 's nachts stilgezet.


Petra

3. Petra

Seizoen 9, Jordanie

De locaties liegen er soms niet om. Voor de kandidaten van seizoen 9 stond er zelfs een tripje naar een heus wereldwonder op het programma: de schatkamer van Petra. Dit enorme in een rots uitgehakte gebouw wordt natuurlijk goed bezocht voor toeristen. Maar de opdracht was om een foto te maken van de schatkamer en het plein ervoor zonder dat er ook maar één toerist op te zien was. Het moge duidelijk zijn dat dit niet gelukt is, hoewel deze opdracht wel erg leuk bedacht is.


Brug, boot, helikopter

4. Brug, boot en helikopter

Seizoen 10, Japan

Als je het over ingewikkelde Wie is de Mol?-opdrachten hebt, kun je haast niet om deze heen. Vier kandidaten werden op pijlers van een brug geplaatst, die elk voor een windrichting stonden. Op een boot moesten vier anderen deze kandidaten herkennen met een verrekijker en met gekleurde vlaggen aangeven wie er op welke pijler staat. Deze vlaggen moesten ontcijfers worden door twee kandidaten die er met een helikopter boven vlogen en zij moesten op basis hiervan vier kisten openen met sleutels waar de namen van de kandidaten opstaan. Snap jij het nog? De kandidaten in ieder geval niet. Ze konden slechts één kist openen.


Vuurwerk

5. Vuurwerk

Seizoen 11, El Salvador

Hoewel deze opdracht heel spectaculair was, was het ook vrijwel onmogelijk om tot een goed einde te brengen. De kandidaten moesten met kleuren een manier bedenken om te communiceren met elkaar. Vervolgens bleven er vier kandidaten achter in een voetbalstadion en ging de rest vuurwerk afsteken. Dit vuurwerk correspondeerde met de kleuren die ze hadden afgesproken. Maar al het vuurwerk werd door elkaar afgestoken en dus was het voor de vier ontcijferaars onmogelijk om hier de namen van hun medekandidaten uit te kunnen begrijpen.


Gletsjer

6. Gletsjer

Seizoen 12, IJsland

In IJsland kwam er een opdracht voorbij die zo veel precisie vereiste dat het onmogelijk was. Op een gletsjer waren vier punten met geld. Vanaf een bepaald beginpunt moest er een precies aantal stappen in een precieze windrichting gezet worden. En op die manier moest je exact uitkomen op een koker die geld oplevert. Maar er lagen ook kokers met mingeld vlak omheen. De toen nog lege pot ging hierdoor gelijk naar - €500,-.


Rooksignalen

7. Rooksignalen

Seizoen 12, IJsland

In IJsland was er nog een opdracht die vrijwel onmogelijk was. Door middel van rooksignalen moest er een code worden doorgegeven. Maar de rook was zo dun dat het vrijwel niet te zien was voor de ontvangers. Ondanks deze dunne rook is de opdracht toch geslaagd. Maar dat komt doordat Maarten van de Weijden mocht voorspellen of de opdracht zou lukken of niet. Hij zei van niet en dat leverde alsnog geld op. Maar als dit niet aan de opdracht vastzat, had het onmogelijk geweest om deze opdracht te doen slagen.

Lichtshow

8. Lichtshow

Seizoen 14, Hongkong

Probeer in een enorme skyline vier duo’s die met zaklampen naar je schijnen te ontdekken en sein naar ieder duo één cijfer van een code. Dat is op zich al heel lastig, maar daar komt dan ook nog eens bij kijken dat er in de stad een grote lichtshow aan de gang is. Klinkt het al onmogelijk? Het kan nog erger, want de lichtshow duurde maar zes minuten. En daarom moest de code binnen die tijd zijn doorgegeven. Zoals je wellicht al verwacht bleef de kluis dicht.

Kantonese opera

9. Kantonese opera

Seizoen 14, Hongkong

Soms willen de makers een bepaald element van een land graag in beeld brengen. Maar dan is de vraag hoe. Eén van de elementen was de Kantonese opera in Hongkong. De makers wilden hier graag een opdracht bij bedenken, maar kwamen hier duidelijk niet helemaal uit. Twee kandidaten werden afgescheiden van de groep voor een ‘cultureel avondje’. Zij zaten in de coulissen van de opera en de rest zat in de zaal. De kandidaten in de zaal verwachtten duidelijk dat de andere twee in de opvoering zaten en ontdekt moesten worden. Maar het bleek ietsje anders te zijn. De twee moesten twee acteurs aanwijzen waarvan zij dachten dat de anderen zouden denken dat zij dat zijn. Als de anderen dat inderdaad deden werd er geld verdiend. Een beetje een aparte opdracht.

Vingerafdrukken

10. Vingerafdruk

Seizoen 14, Filipijnen

Communicatie is vaak lastig in Wie is de Mol?. Vooral als je iets moet beschrijven dat alleen maar uit lijntjes bestaat. Verspreid over een rotsachtig gebied lagen vier delen van een afbeelding van een vingerafdruk. Deze moesten omschreven worden aan de kandidaat bij het beginpunt. Deze moest de juiste vingerafdruk herkennen tussen drie verkeerde. Nu werd deze sleutelrol vervuld door de Mol. Maar zelfs als de Mol hier niet had gestaan, had de opdracht waarschijnlijk alsnog mislukt.

Gelukkig zijn dit maar een paar voorbeelden. De meeste opdrachten in Wie is de Mol? zitten namelijk goed in elkaar, zorgen voor veel mindfuck en zijn spannend om naar te kijken. En het lijkt erop dat we er daar nog heel veel van mogen verwachten!

Gerelateerde posts

Alles weergeven

GERELATEERD

bottom of page