top of page

De 5 grootste helden van Wie is de Mol? ooit


De helden van Wie is de Mol?

Foto: Tunnelvisie


EXTRA - Deze week namen we afscheid van Imanuelle. Zij was een kandidaat die zich in het spel meerdere malen als een ware oorlogsheldin heeft bewezen. Daarom hebben we, als eerbetoon, de lijst met de vijf grootste helden van Wie is de Mol? ooit opgesteld!


Deze helden staan op volgorde van meest recente seizoen.


Imanuelle Grives

1. Imanuelle Grives

Seizoen 17, Verenigde Staten van Amerika

Laten we de lijst dan ook maar openen met de heldin van dit seizoen: actrice Imanuelle Grives. Zij maakte veel indruk op de kermis, waar zij zich als een ware oorlogsstrijder een weg wist te vechten naar de attractie die geld opleverde. Zo fanatiek als het maar kan deed ze haar verhaal over hoe ze snipers neerschoot en prullenbakken als schild gebruikte. "Ik dood? Jij dood!" werd na deze opdracht meteen een gevleugelde uitspraak. Maar dit was niet de enige keer dat Imanuelle liet zien hoe ze het zou doen op het slagveld. Ook bij de lasso-opdracht en de schietopdracht uit de afgelopen aflevering bewees Imanuelle zich als een ware Wie is de Mol?-heldin!


Ellie Lust

2. Ellie Lust

Seizoen 16, Dominicaanse Republiek

Vorig jaar was het politiewoordvoerster Ellie Lust die Wie is de Mol? voorgoed veranderde. Met haar uitleg over etherdiscipline heeft ze gepoogd een einde te maken aan het gepruts met portofoons. En hiermee introduceerde ze een een nieuw begrip voor het Wie is de Mol?-woordenboek. Sterker nog, naar dit begrip werd de afgelopen aflevering zelfs nog een opdracht vernoemd. Hoe veel kandidaten kunnen dat zeggen? Het is zoals Rop Verheijen al zei: "Wat moet een mens zonder Ellie Lust?".


Daniël Boissevain

3. Daniël Boissevain

Seizoen 13, Zuid-Afrika

Als derde op de lijst staat acteur Daniël Boissevain. Hij staat ook wel bekend als de James Bond van het dertiende seizoen. Alles wat Daniël deed en zei leek recht uit een actiefilm te komen. En hij was dan ook helemaal in zijn element toen hij hangend vanuit een helikopter zijn medekandidaten mocht neerschieten om zijn vrijstelling te verdedigen. En met succes. Daniël is nergens bang voor. Of het nou spingen van een rots is, bungeejumpen of een kabelbrug oversteken, Daniël durft het aan!


Jan Kooijman

4. Jan Kooijman

Seizoen 11, El Salvador / Nicaragua

Daniël is niet de enige kandidaat die een bijnaam overhield aan zijn heldendaden. Acteur Jan Kooijman werd omgedoopt tot Jan Hooijman toen hij, met een hooibaal als schild, de overkant van het mijnenveld in El Salvador wist te halen. Hij stopte hiermee een hoop geld in de pot en hij werd als een held onthaald in de groep. En Jan heeft zelfs een litteken om te laten zien als hij het over zijn heldendaden heeft. Bij een snoekduik haalde hij zijn duim open. Een schrammetje weliswaar, maar Jan kan in ieder geval zeggen dat hij bloed, zweet en tranen heeft gegeven voor het geld.


Frédérique Huydts

5. Frédérique Huydts

Seizoen 6, Argentinië

Niet iedere held hoeft gewapend met een lasergun de ene na de andere tegenstander neer te knallen of van grote hoogte naar beneden te hoeven springen. Actrice Frédérique Huydts' innerlijke held kwam naar buiten toen zij een Argentijnse berg wist te beklimmen op een fiets. Deze daad verdient een hoop respect. Zeker in het achterhoofd houdende dat deze actrice net de ziekte kanker had overleefd. Tijdens de uitzendingen overleed Frédérique, maar deze actie laten zien aan de wereld is een prachtig eerbetoon aan deze heldin.


Gerelateerde posts

Alles weergeven

GERELATEERD

bottom of page