top of page

De 10 meest bijzondere locaties van seizoen 17


Ochoco National Park

Foto: Screenshot uit aflevering 4, seizoen 17


EXTRA - De Amerikaanse staat Oregon vormde het decor van het zeventiende seizoen van Wie is de Mol?. Deze locatie leverde een flink aantal mooie, spectaculaire en bijzondere locaties. En daarom hebben we de tien meest bijzondere locaties van het zeventiende seizoen voor je achter elkaar gezet.


Portland

1. Portland

Eén van de meest terugkomende locaties van dit seizoen is Portland. In deze stad ging het seizoen van start en werden verschillende opdrachten gespeeld. Er werden enveloppen gezocht, kandidaten terechtgesteld en met auto's een route afgelegd. Deze bijzondere stad is dan ook een mooie locatie voor Wie is de Mol?.


Blue Heron Paper Mill

2. Blue Heron Paper Mill

Wat is Wie is de Mol? zonder verlaten gebouwen? Ieder seizoen wordt er wel een opdracht gespeeld. Het zeventiende is dan ook geen uitzondering. Dit jaar was het een verlaten papierfabriek: de Blue Heron Paper Mill. Hier stonden verschillende kleine opdrachtjes opgesteld. Maar hier draaide het spel totaal niet om. Eén voor één verdwenen Roos, Jeroen en Diederik op mysterieuze wijze, om later in een rechtbank weer te verschijnen.


Canon Beach

3. Canon Beach

In aflevering 3 kwamen de kandidaten aan op het strand: Canon Beach. Op dit strand, dat in de avond verlicht zou worden met vuurwerk en versierd zou worden met tekeningen, zijn enorme rotspartijen te vinden. En dit leverde mooie beelden op van woeste natuur en een ruige branding.


Pendleton

4. Pendleton

In Oregon vind je ook Pendleton. Dit stadje hanteert nog altijd de stijl van het Wilde Westen. Mensen lopen hier nog rond met cowboyhoeden, rijden er enorme pick-uptrucks rond en vind je op iedere straathoek een uithangbord in wildwest-thema. Hier gingen de kandidaten the Underground in en verloren ze veel geld op de veiling.


Platteland

5. Platteland

Het platteland van Amerika speelde halverwege de serie een grote rol. En het is precies wat je ervan verwacht. Uitgestrekte graanvelden en rode hooischuren. Hier gingen de kandidaten woorden in het gras maaien en geld zoeken in een hooiberg.


Oregon Trail

6. Oregon Trail

Een locatie die absoluut niet mag ontbreken is de Oregon Trail. De gehele vijfde aflevering stond in het teken van deze route, waar veel pelgrims en goudzoekers op zoek gingen naar een beter bestaan. De kandidaten reden volledig in stijl van opdracht naar opdracht. Met paard-en-wagen van A naar B reizen over deze Trail zal bij veel kijkers op de bucket list terecht zijn gekomen. Bij mij in ieder geval wel!


McKenzie Pass

7. McKenzie Pass

Dat Oregon een enorme diversiteit aan natuurgebieden huisvest bleek wel in aflevering 7. Tussen het lavagesteente van McKenzie Pass speelden de laatste vijf kandidaten een uiterst moeilijke opdracht; de etherdisciplineopdracht. Op deze locatie waanden veel kandidaten zich op een andere planeet. Geef ze eens ongelijk.


Painted Hills

8. Painted Hills

Nog zo'n bijzonder natuurverschijnsel zijn de Painted Hills. In deze bergen kun je miljoenen jaren in het verleden kijken. De rode lagen zijn overblijfselen van natte periodes en de gele van droge. Tussen de Painted Hills probeerden de kandidaten het alfabet te reconstrueren. Tevergeefs.


Fort Rock

9. Fort Rock

Jochem zal Fort Rock nooit meer vergeten. Op deze locatie verdiende hij met zijn tactische spel een vrijstelling voor de finale. In dit veld, omringd met een enorme rij rotsen, werden de kandidaten verspreid rondom een vlag. Wie ongezien deze vlag kon bereiken, verdiende een vrijstelling.


Sparks Lake

10. Sparks Lake

De ontknoping van Wie is de Mol? is een belangrijk moment. De locatie wordt dan ook speciaal geselecteerd. Dit jaar was de eer aan Sparks Lake, een enorm meer met bossen en besneeuwde bergen op de achtergrond. Met kano's werden de finalisten naar het eindpunt van de reis gevaren. En hier krijgen zij het antwoord op die ene vraag: wie is... de Mol?


Las Vegas

BONUS: Las Vegas

Het staat misschien een beetje apart in dit rijtje, maar Las Vegas is toch ook wel een bijzondere Wie is de Mol?-locatie te noemen. Na haar verdwijning mocht Roos een dagje in deze felverlichte gokstad vertoeven. De kandidaten geloofden haar niet en dat kwam ze duur te staan. En hoewel deze stad twee staten verderop lag dan de rest op deze lijst, mag hij niet ontbreken!

Wat vind jij de mooiste locatie van seizoen 17?

Gerelateerde posts

Alles weergeven

GERELATEERD

bottom of page