top of page

De 10 beste opdrachten van Wie is de Mol? 2017


Opdrachten seizoen 17

Foto: Tunnelvisie, screenshots uit seizoen 17

EXTRA - Het is alweer het zeventiende seizoen van Wie is de Mol?, maar de makers zijn gelukkig nog steeds niet door hun creatieve ideeën heen! De opdrachten van afgelopen seizoen waren lekker afwisselend en goed afgestemd op de bestemming. We lieten jullie stemmen op je favoriete opdracht van het seizoen en hier vind je de top-10 die hier uit voortkwam.

Grasmaaiopdraht

10. Grasmaaien

We trappen af met de nummer 10 op de lijst: de grasmaaiopdracht. Tijdens deze opdracht moesten de kandidaten, tot Jochems grote vreugde, een woord maaien in het gras. Sanne en Diederik gingen het woord van een afstandje proberen te raden. Jochem, Thomas en Imanuelle besluiten unaniem om het woord 'Molboekjes' te maaien. Het woord wordt geraden en de pot wordt flink gespekt.


Luchtballonnen

9. Luchtballonnen

Diederik en Imanuelle, zaten tijdens deze opdracht, die als negende eindigde, ieder in hun eigen luchtballon. Ze zweven over het prachtige landschap bij Bend. Aan Sanne, Jochem en Thomas de taak deze ballonnen op te sporen en de codes vanuit de auto door te bellen. Zo moesten ze Art proberen te vinden. De eindbestemming wordt gevonden en de kandidaten komen net op tijd aan bij Art om het verdiende geld in ontvangst te nemen.
Veiling

8. Veiling

De kandidaten hebben er een trauma aan, maak de kijker kon deze opdracht goed waarderen. De jokerveiling heeft het tot de achtste plaats geschopt. Er kwamen drie jokers in het spel, maar dit kostte de pot maar liefst €6.800,-. Een zwarte dag in het zeventiende seizoen.

Bioscoop

7. Bioscoop

Op plaats 7 is het dilemma in de bioscoop geëindigd. De kandidaten die tijdens de voorgaande opdracht een vrijstelling hebben verdiend, Thomas, Roos, Vincent en Jeroen, krijgen in het Bagdad Café een aanbod van Art. Als ze alle vier hun vrijstelling inleveren krijgt, de groep een groepsvrijstelling voor deze aflevering. Maar als ze hun vrijstelling inleveren, lopen ze het risico om hem kwijt te raken. Een prisoners dilemma. De andere kandidaten volgden de gesprekken op een groot bioscoopscherm. Alleen Vincent waagt de gok en levert zijn vrijstelling in.


Etherdiscipline

6. Etherdiscipline

De kandidaten staan bij de op de zesde plaats geëindigde Etherdisciplineopdracht verspreid in de lavavelden rondom Dee Wright Observatory in McKenzie Pass. Elke kandidaat heeft vijf vragen gekregen over een andere kandidaat waar een antwoord op moet komen. De communicatie verloopt enkel per portofoon. Met de juiste etherdiscipline moet het lukken om de vragen binnen een kwartier beantwoord te krijgen. Maar wat ze niet weten is dat de portofoon waarmee de antwoorden worden gegeven maar door één andere kandidaat kan worden afgeluisterd. Een lastige opdracht, maar wel typisch voor Wie is de Mol?!

Ballonen schieten

5. Ballonnen schieten

De top-5 opent met de ballonschietopdracht. Om te bepalen wie bij deze opdracht als eerste mag, is er een parcours uitgezet. Dat gaan de kandidaten één voor één afleggen per paard. Degene die het snelst is, mag als eerste. Thomas wint deze ronde door het parcours in 32 seconden af te leggen. Maar dan komt Art met slecht nieuws. Het tweede deel van de opdracht, waarbij ballonnen kapot moeten worden geschoten, moet binnen die tijd worden uitgevoerd. Een stoere opdracht om te doen!


Finalevrijstelling

4. Finalevrijstelling

Bij deze opdracht stond er een hoop op het spel. De winnaar van de opdracht bij Fort Rock wint namelijk een vrijstelling voor de finale. Ter voorbereiding worden de kandidaten geblinddoekt naar hun plek gebracht. Allemaal op exact dezelfde afstand van een vlag met daaraan de vrijstelling. De kandidaat die erin slaagt om ongezien de vrijstelling van de paal te pakken is meteen door naar de finale. Maar als iemand door een andere kandidaat wordt gespot, ligt die uit het spel. Uiteindelijk blijft Jochem als laatste over en verdient daarmee een plek in de finale!


Spreekwoorden

3. Spreekwoorden

In Redmond, de ‘antiekhoofdstad’ van Oregon krijgen de kandidaten de opdracht om spreekwoorden uit te beelden met de vintage spullen uit de antiekwinkel. Ieder spreekwoord dat goed wordt geraden door het andere duo, levert €100,- op voor de pot. Spreekwoorden als ‘een gegeven paard niet in de bek kijken’, 'uit de kast komen' en ‘spreken is zilver, zwijgen is goud’ worden zonder al te veel moeite uitgebeeld. Dit levert een aantal hilarische foto's op. Het was een opdracht waarbij de kandidaten hun creativiteit goed konden laten zien.


Oregon Trail

2. Oregon Trail

Op de tweede plaats staat misschien wel de mooiste van dit seizoen: de tocht over de Oregon Trail. De kandidaten trokken met paard-en-wagen over deze bijzondere Trail, en reisden zo van opdracht naar opdracht. Halverwege de rit zetten ze hun kamp op en slapen onder de sterrenhemel. Het was helemaal back to basic. Een cowboy bezocht het kamp en bezorgde een aantal enveloppen met geheime opdrachten. Hieruit bleek dat er naast de weg jokers verborgen lagen en dat Jochem en Thomas in het diepste geheim hun eigen jokers mochten branden.


Kermis

1. Kermis

En als laatste de nummer 1 uit deze top-10! Deze vond plaats op wat door Sanne bestempeld werd als horrorkermis, waar het inderdaad veel van weg had. De opdracht was om zonder neergeschoten te worden door een drietal sluipschutters een attractie te bereiken en vervolgens een illegaal ritje te maken. Door weer heelhuids terug te keren bij het beginpunt kan het geld dat is verdiend worden verzilverd. Het was een spannende opdracht. De oorlogsheld kwam in een aantal kandidaten naar boven. Vooral Imanuelle maakte indruk met haar fanatieke manier van spelen. "Ik dood? Jij dood!"

Gerelateerde posts

Alles weergeven

GERELATEERD

bottom of page