top of page

Terugblik op een geslaagde Fandag


Wie is de Mol? Fandag

Foto: Tunnelvisie / Jasper


NIEUWS - Op 18 maart was het tijd om het zeventiende seizoen van Wie is de Mol? feestelijk af te sluiten. In Hilversum, bij het AVROTROS-gebouw, werd de Wie is de Mol? Fandag gehouden. Honderden Molloten ontmoetten hier hun helden uit het programma en boden op originele items uit de serie


Vandaag was het zo ver: de Wie is de Mol? Fandag vond plaats. Hordes met Molloten reisden af naar het AVROTROS-gebouw in Hilversum om de kandidaten uit het programma te ontmoeten, deel te nemen aan diverse leuke activiteiten en te bieden op items uit de serie.

Doedelzakspeler

Het viel op dat deze fandag heel anders was dan voorgaande jaren. De organisatie heeft hard nagedacht over leuke activiteiten om tussen de standaard meet and greets en veiling door te doen. Het eerste dat opvalt zodra we het terrein betreden zijn de bijzondere figuren die rondlopen. Mensen op stelten, een levend standbeeld en een doedelzakspeler met een Darth Vader-masker op een eenwieler. Het thema is dit jaar duidelijk 'Keep Portland Weird': een tekst die vaak in de serie voorkwam. Je kunt er moeilijk omheen. Overal worden stickers met deze tekst uitgedeeld.


Als we de entertainers hebben gezien valt ons oog meteen op de grijpmachine bij de ingang. Hier kun je grijpen naar echte Wie is de Mol?-geldbiljetten, tegoedbonnen voor een bordspel of een T-shirt uit de merchandise-stand. Een bijzonder leuke verwijzing naar de kermisopdracht van dit seizoen. Het is dan ook niet gek dat er al snel een flinke rij voor het apparaat staat. Ook ik waag een gokje. Drie speelbeurten later ben ik twee bordspellen rijker.


Naast de grijpkraan kun je ook nog schieten met geweren, zoals de kandidaten dat ook deden langs de Oregon Trail, jezelf tegoed doen bij een van de vele eetkraampjes en zelf een opdracht verzinnen voor het nieuwe seizoen in de zogenoemde redactietent. Het is allemaal ontzettend leuk om te doen, maar daar komen we natuurlijk niet voor. Het is tijd voor het reguliere programma.

Yvonne en Jochem

Vol spanning zit het publiek op een tribune te wachten op de kandidaten die hun vragen zullen beantwoorden. Een voor een komen ze op. Er komen een hoop leuke vragen voorbij. Is Thomas een keer in het nauw gekomen? Wat vond Yvonne de leukste opdracht van het seizoen? En vond Diederik het vervelend om de beste vriend van de Mol te zijn? De kandidaten vertellen openhartig over hun avontuur en genieten duidelijk van de Molloten die ondanks het slechte weer toch voor hun zijn gekomen.


Na de vragen is het tijd voor de veiling. Zelf doe ik naar nooit aan mee, maar het is toch altijd bijzonder om te zien hoe veel mensen overhebben voor deze items. En er kwamen flinke prijzen voorbij. Zo ging de joker aan een ketting, waar er in Oregon drie van voor €6.800,- werden geveild, gingen in Hilversum de deur uit voor €400,-. En een driedaagse reis naar Portland leverde €1.875,- op. Naast deze items werden er nog veel meer dingen geveild. De opbrengst van deze veiling gaat dit jaar naar Stichting Het Vergeten Kind.

Klaas leidt de kinderveiling

Voor kinderen met een krappere portemonnee schoot oud-Mol Klaas van Kruistum te hulp. Hij leidde de kinderveiling. Hier worden wat kleine voorwerpen voor kleinere prijzen geveild. Denk aan geldbriefjes en enveloppen.


Zodra de dag is afgelopen krijgen we nog een leuke goodiebag mee naar huis om de dag af te sluiten. In deze tas, met de opdruk "I love Art", zitten onder andere een poster van de kandidaten, een button en een sticker.


Al met al vonden wij het een geslaagde dag. Een waardige afsluiting van een prachtig seizoen!

 

Bekijk hieronder de foto's van de Fandag:

Gerelateerde posts

Alles weergeven

GERELATEERD

bottom of page