top of page

'Molloot' eindelijk opgenomen in Dikke Van Dale


De definitie van molloot in de Dikke Van Dale

Foto: Tunnelvisie


NIEUWS - Er wordt al jaren gestreden om het woord 'molloot', zoals de fans van Wie is de Mol? zich trots noemen, op te nemen in de Dikke Van Dale. En nu is dat eindelijk zover. 'Molloot' staat erin!


De Dikke Van Dale is de grote leider op het gebied van woordenboeken. Als een woord hierin staat mag je het een officieel Nederlands woord noemen. Fans van Wie is de Mol? hebben er dan ook jaren voor gevochten om het woord 'molloot', zoals zij zichzelf trots noemen, in dit boek te krijgen. Met succes, zo blijkt nu.


"Trouwe fan van het tv-programma Wie is de Mol?". Zo wordt een molloot omschreven. Maar waarom kwam dit woord zo lang niet in de Dikke Van Dale, terwijl het woord Trekkie, een fan van Star Trek, er wel in genoemd wordt? Een redacteur van het woordenboek zei daar enkele jaren geleden het volgende over: "Het probleem van een woord als ‘molloot’ is dat het gekoppeld is aan een televisieprogramma en dergelijke programma’s komen en gaan. Verdwijnt het programma van de buis dan verdwijnt vaak ook het woord uit ons taalgebruik. Het is dan een ‘eendagsvlieg’ geweest. Of dat met 'molloot' ook gaat gebeuren is nu nog niet duidelijk. We zullen het woord in ieder geval in de gaten houden".


Maar blijkbaar valt 'molloot' niet meer onder de categorie eendagsvliegen. Het is nu een officieel woord.

Bron: Van Dale, FOK!

Getipt door: Molzkovicz

Gerelateerde posts

Alles weergeven

GERELATEERD

bottom of page