top of page

DOSSIER: Wat weten we al van seizoen 18?


Wie is de Mol? 2018

Foto: Tunnelvisie


NIEUWS - Zo in het voorjaar beginnen de Molkriebels alweer op te komen. Immers, rond deze tijd vinden de opnames van het nieuwe seizoen plaats. We speuren naar aanwijzingen over Wie is de Mol? 2018. Wie zijn de nieuwe kandidaten en waar speelt de serie zich af?


Het is weer mei. En dat betekent dat er in de aankomende periode weer een gloednieuwe kandidatengroep naar het buitenland afreist om de strijd aan te gaan met de Mol. Daarom moeten we nu goed letten op BN'ers die in deze periode opvallend afwezig zijn op sociale media.


In dit dossier houden we je op de hoogte van alles wat we te weten komen over het nieuwe seizoen. Houd deze pagina goed in de gaten om niks te missen!


Heb je zelf een BN'er gevonden die verdacht stil is, zomaar een drieweekse vakantie heeft aangekondigd of al een tijdje niet meer op de buis te zien is geweest? Of denk je te weten in welk land het nieuwe seizoen opgenomen wordt? Laat het ons dan weten in de comments, vul het contactformulier in of stuur een mailtje naar detunnelvisie@gmail.com!

 
Bracha van Doesburgh

15/08/2017 | Bracha van Doesburgh

Op het forum van wieisdemol.com noemde Rämon actrice Bracha van Doesburgh als potentiële deelnemer. Zij is stil geweest op de sociale media tijdens de opnames van Wie is de Mol? en zou dus zomaar mee kunnen hebben gedaan. Het enige dat hier wel tegen pleit is het feit dat de opnames van Nieuwe Buren ook in deze periode vielen. Maar, zo merkt Rämon op, haar rol zal aanzienlijk kleiner zijn in dit nieuwe seizoen en die opnameperiode duurde zo lang dat Bracha vast wel een paar weekjes pauze heeft kunnen nemen.

 
Ruben Hein

04/08/2017 | Ruben Hein

Na een lange tijd verschijnt er weer eens een nieuwe man op deze lijst. Op het forum van wieisdemol.com merkte Rämon op dat zanger Ruben Hein tijdens de opnames niets van zich liet horen.. Zijn stilte op social media is misschien niet zo strak als die van bijvoorbeeld Stine, Jan, Simone en Loes, maar het valt toch op dat hij op al zijn kanalen niet in beeld is geweest. Op Twitter en Facebook was hij stil van 9 mei tot 29 juni en op Instagram van 20 april tot 12 juni.

 
Stine Jensen

03/08/2017 | Stine Jensen

De opnames liggen inmiddels alweer zo'n twee maanden achter ons. Maar dat betekent niet dat er geen nieuwe namen meer toegevoegd kunnen worden aan de lijst. Zo kregen we namelijk een tip over iemand die tijdens de opnames ook wel een erg precieze stilteperiode heeft gehouden op Twitter. Het gaat over filosofe en publiciste Stine Jensen die tussen 13 mei en 11 juni niets getweet heeft. Daarmee staan er wel weer te veel vrouwen op de lijst.

 
Kalksteengroeve in Georgië

17/07/2017 | En dan is dit de groeve

Naar aanleiding van de tip van Arie-Jan zijn we eens gaan zoeken naar kalksteengroeves in Georgië. Wie weet zouden we wel de locatie van de foto van regisseur Rick vinden (zie bericht van 16 juni). En jawel, de groeve lijkt gevonden. De opstelling van de machines en de blauwe reling komen overeen met de foto. Deze groeve ligt niet ver van de Georgische hoofdstad Tbilisi; tussen de dorpjes Ujarma en Khashmi. Het ziet er naar uit dat het definitief is: Wie is de Mol? 2018 speelt zich af in Georgië! Hier geven we je nog vijf locaties die we in het nieuwe seizoen hopen terug te zien.

 
De vlag van Georgië

17/07/2017 | De groep is gespot, maar niet in Cyprus of Italië...

Op Facebook vertelde Arie-Jan ons dat hij de groep kandidaten tijdens zijn reis was tegengekomen. En dat was niet op Cyprus en niet in Italië. Nee, Arie-Jan was op vakantie in... Georgië, een land vlakbij Turkije. Foto's van de groep heeft hij helaas niet, want de productie vroeg hem die te verwijderen.

 

14/07/2017 | Niet Cyprus, maar ...

Het leek erop dat Cyprus de locatie van Wie is de Mol? 2018 zou zijn. Maar er ontstond al twijfel op de fora en de komst van itsmemario op het forum van www.wieisdemol.com, die zegt dat de groep gespot is in een ander land, deed nogal wat stof opwaaien. Welk land het dan wel de locatie van het nieuwe seizoen zou zijn wil itsmemario niet zeggen, maar iemand vermoedde dat de naam van dit kersverse account een hint is naar Italië. Met dat in ons achterhoofd zijn we eens gaan zoeken en kwamen we terecht op een kalksteengroeve in Apulië, Zuid-Italië, die wel erg veel op de groeve op Ricks foto lijkt (zie bericht van 16 juni). Wat denk jij? Bekijk de video hiernaast en oordeel zelf!

 
Mariëlle Koekenbier

06/07/2017 | Mariëlle Koekenbier

De lijst met mogelijke kandidaten houdt maar niet op met groeien. De volgende naam is die van Mariëlle Koekenbier. Zij presenteert het EenVandaag Opiniepanel en is op Twitter stil van 12 mei tot 13 juni. Dat is dus precies tijdens de opnameperiode van Wie is de Mol?. In die tijd schrijft ze ook geen artikelen voor de website van EenVandaag. Er is alleen één probleem. Zij is de zesde vrouw op deze lijst. Omdat Wie is de Mol? altijd gespeeld wordt door vijf vrouwen en vijf mannen klopt de naam van minstens één vrouw op de lijst dus niet...

UPDATE: Mariëlle plaatste op 23 mei een foto op Facebook vanuit het buitenland. Dit lijkt een vakantiefoto met haar kind. Waarschijnlijk was ze dus gewoon op vakantie en deed ze niet mee aan Wie is de Mol?.

 
Dolores Leeuwin

24/06/2017 | Dolores Leeuwin

We voegen nog een naam toe aan de lijst. Het is die van presentatrice Dolores Leeuwin. Dolores is alleen actief op Instagram. Hier heeft ze in totaal slechts zes berichten gepost. Deze zijn allemaal snel achter elkaar geplaatst, op twee na. De ene werd op 29 april geplaatst en de andere op 14 juni. De stilte tussen deze posts valt precies in de opnameperiode van Wie is de Mol?. Toegegeven, het bewijs is niet ijzersterk, maar deze data zijn wel erg toevallig!

UPDATE: Dolores heeft aan het begin van de opnameperiode een winkel geopend in 's-Gravezande. Ze zal dus niet mee hebben gedaan aan Wie is de Mol?.

 
Zimra Geurts

22/06/2017 | Zimra Geurts

We kregen meerdere tips binnen dat model en verslaggeefster Zimra Geurts ook stil is geweest tijdens de opnameperiode van Wie is de Mol?. Op 2 mei laat ze voor het laatst van zich horen op zowel Twitter als Instagram. Opvallend is wel dat ze nog steeds niks van zich heeft laten horen, terwijl de opnames al een tijdje zijn afgerond. Zimra is na Jan Versteegh wel de tweede Expeditie Robinson-kandidaat op de lijst en misschien heeft ze een iets te gewaagde achtergrond voor Wie is de Mol?, maar ze zou zomaar mee kunnen doen.

UPDATE: In een bericht op Facebook zegt Zimra overspannen te zijn geweest. Haar stilte duurde veel langer dan de opnames van Wie is de Mol?, dus we geven haar in dit geval het voordeel van de twijfel.

 
Machines op de groeve

17/06/2017 | Wie is de Mol? 2018 speelt zich af in...

Na de ontdekking van de foto van Rick hebben een hoop Molloten flink gespeurd naar de locatie van deze steengroeve. Nigel stuurde ons de doorslaggevende tip. Hij wees ons op deze link met foto's van dezelfde machines als de machines op de foto van Rick. En deze groeve bevindt zich op... Cyprus! Is dit dan de locatie van Wie is de Mol? 2018? Het lijkt er wel op! Hier vertellen we je meer over waarom Cyprus een geschikt Wie is de Mol?-land is!

 
Ricks foto

16/06/2017 | De locatie van Wie is de Mol? 2018

Regisseur Rick McCullough plaatste enkele dagen geleden een opmerkelijke foto op Facebook. Op deze foto is hij te zien met de crew van Wie is de Mol?. Het lijkt erop dat deze foto is genomen in het land van opnames. Maar waar kan het zijn? Op de achtergrond zijn duidelijk machines van een groeve te zien. In de verte lijken wat heuvels zichtbaar te zijn. Heb jij een idee waar deze foto genomen zou kunnen zijn? Aan de korte broeken te zien zal het in ieder geval geen koud land geweest zijn.

 
Olcay Gulsen

11/06/2017 | Olcay Gulsen

Na meerdere tips zetten we modeontwerpster Olcay Gulsen als zevende op de lijst. Het valt op dat zij op Instagram even lang stil is als ieder ander op deze lijst. Na 18 mei post ze niets meer op Instagram. Pas op 10 juni plaatst ze weer een foto. Ze past wat dat betreft dus precies in het plaatje. Je kunt Olcay kennen van haar modemerk Supertrash en van RTL Boulevard, waar ze geregeld aanschuift als lifestyle-expert. Daarnaast is ze te zien in het nieuwe seizoen van Celebrity Stand-Up.

 
Ron Boszhard

10/06/2017 | Ron Boszhard

LdHmolletje merkte op het forum van wieisdemol.com op dat presentator Ron Boszhard opeens Zappsport niet meer presenteerde. Anderen voegden daar aan toe dat hij de hele zomer vervangen wordt door Sascha Visser. Dat is al opvallend. Maar daarnaast past hij qua mediastilte ook precies in het profiel. Is hij mee op reis geweest met Wie is de Mol? Je kunt Ron naast Zappsport ook kennen van onder andere Bommetje en Te Land, Ter Zee En In De Lucht.

 
"Jan de Barbecueman"

10/06/2017 | Opnames voorbij?

Het lijkt erop dat de opnames van Wie is de Mol? inmiddels zijn afgerond. Jan, Oren en Loes, drie grote verdachten, hebben intussen hun social media weer opgepakt. En dat allemaal rond dezelfde periode. Dat zou betekenen dat de opnames van ongeveer 19 mei tot ongeveer 9 juni hebben gelopen.

 
Loes Haverkort

03/06/2017 | Loes Haverkort

De lijst met mogelijke kandidaten blijft maar groeien! Vandaag zetten we actrice Loes Haverkort erbij, naar aanleiding van een bericht van Molloot365 op het forum van wieisdemol.com. Loes is bekend van onder andere Celblok H, Voor Elkaar Gemaakt en de musical Soldaat van Oranje. Ze maakt gebruik van Twitter en Instagram. Ten minste, dat deed ze. Want ook op haar accounts is het nu wel heel erg rustig. Haar laatste tweet komt van 11 mei en haar laatste Instagrampost van 8 mei. En laat dat nou net overeenkomen met de andere BN'ers op deze lijst.

 
Tex de Wit

02/06/2017 | Tex de Wit

Vandaag voegen we nóg een naam toe aan de lijst: die van Tex de Wit. Tex is cabaretier en is geregeld voor de camera te zien als verslaggever in Zondag met Lubach, waar hij ook in de redactie zit. En ook hij is erg stil de laatste tijd. Zijn laatste tweet was op 13 mei. Op 19 mei post hij een foto op Instagram dat hij op een wrap party was, maar daarna wordt het ook daar stil. Zou hij zo stil zijn om de reden die we denken?

UPDATE: Tex blijkt tijdens de opnameperiode quizmaster te zijn geweest in Nederland. Het is dus niet waarschijnlijk dat hij meedoet aan Wie is de Mol?.

 
Oren Schrijver

02/06/2017 | Oren Schrijver

Acteur, presentator en zanger Oren Schrijver is ook opeens opvallend stil op Twitter. Hij laat niets meer van zich horen na 6 mei. Hij laat wel vaker een paar dagen niet van zich horen, maar zó lang is wel echt een uitzondering. Toeval of is hij op dit moment op jacht naar de Mol? Je kunt Oren kennen van onder andere zijn rollen in Dokter Deen, de musical Soldaat van Oranje of zijn presentatie bij RTL Boulevard.

UPDATE: Het schijnt dat de opnames van Wie is de Mol? samenvielen met de opnames van Dokter Deen. Oren, die een rol heeft in deze serie, kan dus niet hebben meegedaan aan Wie is de Mol?.

 
Simone Weimans

01/06/2017 | Simone Weimans

Op het forum van wieisdemol.com merkte Rämon op dat NOS-nieuwslezeres Simone Weimans in dezelfde periode als Jan stil is op Twitter en Instagram. En dat terwijl zij ook geregeld iets post op deze sociale media. Haar laatste tweet en haar laatste Instagrampost waren allebei op 14 mei. Dit zou dus zomaar kunnen betekenen dat er, na Rik van de Westelaken, weer een gezicht van de NOS in Wie is de Mol? te zien zal zijn. Naast de journaals is Simone ook te zien in Nieuwsuur.

 
Ariane Schluter

30/05/2017 | Ariane Schluter

De volgende kandidaat op de lijst is actrice Ariane Schluter. Zij is bekend van het theater, films en tv-series als Lucia de B., De Marathon en La Famiglia. De meeste mensen vallen op omdat ze rondom de opnameperiode een tijdje verdwijnen van sociale media. Maar Ariane gaat nog net een stapje verder. Zij verwijderde spontaan haar account op Twitter. Zou dit een poging zijn om niet ontdekt te worden? Op 12 mei werd ze nog ergens in getagd, dus waarschijnlijk had ze haar account toen nog.

UPDATE: Ariane bleek tot 31 mei opnames te hebben voor een film. Waarschijnlijk doet ze dan dus toch niet mee aan Wie is de Mol?.

 
Plien van Bennekom

30/05/2017 | Plien van Bennekom

De tweede BN'er die we op de lijst zetten is actrice en cabaretière Plien van Bennekom. Zij is bekend van onder andere programma's als Koefnoen, Kanniewaarzijn en Welkom in de Gouden Eeuw. Plien heeft sinds maart een account op Instagram waar ze regelmatig foto's op post. Maar na 5 mei houdt dat opeens op. Is ze Instagram al snel zat geworden of is ze op reis voor Wie is de Mol? Opvallend is wel dat zij, net als Jan, geïnterviewd werd in het Molboekje van 2017. Ze zegt zelf dat ze een bange kandidaat zou zijn die er na één aflevering uit zou liggen.

UPDATE: Joost wees ons erop dat Plien momenteel in het theater speelt. Ze kan dus niet meedoen aan Wie is de Mol?...

 
Jan Versteegh

28/05/2017 | Jan Versteegh

We beginnen weer met het aanvullen van de lijst met mogelijke kandidaten. En we beginnen met presentator Jan Versteegh. Jan is te zien in verschillende programma's van BNN, waaronder Spuiten en Slikken, 3 op Reis en Proefkonijnen. Hij laat vaak van zich horen op Twitter en Instagram, maar is de laatste tijd opvallend stil. Zijn laatste post op Instagram was op 17 mei en zijn laatste tweet op 11 mei. Dat Jan ooit mee zou willen doen, liet hij al weten in een interview in het Molboekje van 2017: "Wordt het niet eens tijd voor een belletje, Art?"

 
Art Rooijakkers met zijn tweeling

17/05/2017 | Toch nog niet vertrokken?

Helaas, het lijkt erop dat de nieuwe groep kandidaten toch nog niet vertrokken is. Art postte vandaag een foto van hem met zijn twee kinderen vanuit Amsterdam. Je zou je kunnen afvragen of hij die foto misschien al eerder gemaakt heeft, maar hij is gemaakt op een zonnige dag. Hij zou dus vrij recent genomen moeten zijn. Daarnaast heeft Nynke het twitteren weer opgepakt en is Eva nog enkele dagen geleden gespot in Amsterdam. We wachten af tot de volgende opvallende mediastiltes!

 
Eva van de Wijdeven

16/05/2017 | Eva van de Wijdeven

Marjolein merkte op dat actrice Eva van de Wijdeven al een lange tijd niets meer op Instagram heeft gepost. Normaal plaatst ze iedere twee, drie dagen wel een foto, maar haar laatste post was op 3 mei. Eva is niet actief op Twitter, dus dat maakt het wat lastiger om haar in de gaten te houden, maar deze afwezigheid maakt haar zeker verdacht. Eva is bekend van onder andere Dunya & Desie, A'dam - E.V.A. en Celblok H.

 
Nynke de Jong

14/05/2017 | Nynke de Jong

De eerste kandidaat die we op de lijst met mogelijke kandidaten zetten is columniste en schrijfster Nynke de Jong. Nynke is heel actief op Twitter, maar heeft inmiddels drie dagen niet meer getweet. Niet verdacht, zou je denken. Maar wat vooral opvalt is dat Nynke niets over het Eurovisie Songfestival heeft getweet, terwijl ze dat altijd graag doet. Sterker nog, ze schoof in het verleden zelfs een keer aan bij De Wereld Draait Door, vanwege haar tweets over deze zangwedstrijd. Betekent dit dat ze naar het buitenland vertrokken is voor Wie is de Mol?

 
Art Rooijakkers

Op 14 april is Wie is de Mol?-presentator Art Rooijakkers vader geworden van een tweeling, Puk en Keesje. Je kunt je afvragen of hij, zo vroeg na de geboorte, nog wel op reis wil gaan om het programma te presenteren. Voor de geboorte gaf hij aan dit wel te willen doen. Meer hierover lees je hier.


Foto's: Michel Schnater, AD, ANP, BNN-VARA, Show.nl, Lucia de B., NOS, Shownieuws, Klikbeet, SBS/Reinier Bergsma, Party, ClubDDD FM, Enders, Edwin Janssen, Nico Kroon, Wikimedia, Timali, SGUU, North Sea Jazz, Festival,

Gerelateerde posts

Alles weergeven

GERELATEERD

bottom of page