DOSSIER: Wat weten we al van seizoen 18?


Wie is de Mol? 2018

Foto: Tunnelvisie


NIEUWS - Zo in het voorjaar beginnen de Molkriebels alweer op te komen. Immers, rond deze tijd vinden de opnames van het nieuwe seizoen plaats. We speuren naar aanwijzingen over Wie is de Mol? 2018. Wie zijn de nieuwe kandidaten en waar speelt de serie zich af?


Het is weer mei. En dat betekent dat er in de aankomende periode weer een gloednieuwe kandidatengroep naar het buitenland afreist om de strijd aan te gaan met de Mol. Daarom moeten we nu goed letten op BN'ers die in deze periode opvallend afwezig zijn op sociale media.


In dit dossier houden we je op de hoogte van alles wat we te weten komen over het nieuwe seizoen. Houd deze pagina goed in de gaten om niks te missen!


Heb je zelf een BN'er gevonden die verdacht stil is, zomaar een drieweekse vakantie heeft aangekondigd of al een tijdje niet meer op de buis te zien is geweest? Of denk je te weten in welk land het nieuwe seizoen opgenomen wordt? Laat het ons dan weten in de comments, vul het contactformulier in of stuur een mailtje naar detunnelvisie@gmail.com!

Bracha van Doesburgh

15/08/2017 | Bracha van Doesburgh

Op het forum van wieisdemol.com noemde Rämon actrice Bracha van Doesburgh als potentiële deelnemer. Zij is stil geweest op de sociale media tijdens de opnames van Wie is de Mol? en zou dus zomaar mee kunnen hebben gedaan. Het enige dat hier wel tegen pleit is het feit dat de opnames van Nieuwe Buren ook in deze periode vielen. Maar, zo merkt Rämon op, haar rol zal aanzienlijk kleiner zijn in dit nieuwe seizoen en die opnameperiode duurde zo lang dat Bracha vast wel een paar weekjes pauze heeft kunnen nemen.

Ruben Hein

04/08/2017 | Ruben Hein

Na een lange tijd verschijnt er weer eens een nieuwe man op deze lijst. Op het forum van wieisdemol.com merkte Rämon op dat zanger Ruben Hein tijdens de opnames niets van zich liet horen.. Zijn stilte op social media is misschien niet zo strak als die van bijvoorbeeld Stine, Jan, Simone en Loes, maar het valt toch op dat hij op al zijn kanalen niet in beeld is geweest. Op Twitter en Facebook was hij stil van 9 mei tot 29 juni en op Instagram van 20 april tot 12 juni.

Stine Jensen

03/08/2017 | Stine Jensen

De opnames liggen inmiddels alweer zo'n twee maanden achter ons. Maar dat betekent niet dat er geen nieuwe namen meer toegevoegd kunnen worden aan de lijst. Zo kregen we namelijk een tip over iemand die tijdens de opnames ook wel een erg precieze stilteperiode heeft gehouden op Twitter. Het gaat over filosofe en publiciste Stine Jensen die tussen 13 mei en 11 juni niets getweet heeft. Daarmee staan er wel weer te veel vrouwen op de lijst.

Kalksteengroeve in Georgië

17/07/2017 | En dan is dit de groeve

Naar aanleiding van de tip van Arie-Jan zijn we eens gaan zoeken naar kalksteengroeves in Georgië. Wie weet zouden we wel de locatie van de foto van regisseur Rick vinden (zie bericht van 16 juni). En jawel, de groeve lijkt gevonden. De opstelling van de machines en de blauwe reling komen overeen met de foto. Deze groeve ligt niet ver van de Georgische hoofdstad Tbilisi; tussen de dorpjes Ujarma en Khashmi. Het ziet er naar uit dat het definitief is: Wie is de Mol? 2018 speelt zich af in Georgië! Hier geven we je nog vijf locaties die we in het nieuwe seizoen hopen terug te zien.

De vlag van Georgië

17/07/2017 | De groep is gespot, maar niet in Cyprus of Italië...

Op Facebook vertelde Arie-Jan ons dat hij de groep kandidaten tijdens zijn reis was tegengekomen. En dat was niet op Cyprus en niet in Italië. Nee, Arie-Jan was op vakantie in... Georgië, een land vlakbij Turkije. Foto's van de groep heeft hij helaas niet, want de productie vroeg hem die te verwijderen.

14/07/2017 | Niet Cyprus, maar ...

Het leek erop dat Cyprus de locatie van Wie is de Mol? 2018 zou zijn. Maar er ontstond al twijfel op de fora en de komst van itsmemario op het forum van www.wieisdemol.com, die zegt dat de groep gespot is in een ander land, deed nogal wat stof opwaaien. Welk land het dan wel de locatie van het nieuwe seizoen zou zijn wil itsmemario niet zeggen, maar iemand vermoedde dat de naam van dit kersverse account een hint is naar Italië. Met dat in ons achterhoofd zijn we eens gaan zoeken en kwamen we terecht op een kalksteengroeve in Apulië, Zuid-Italië, die wel erg veel op de groeve op Ricks foto lijkt (zie bericht van 16 juni). Wat denk jij? Bekijk de video hiernaast en oordeel zelf!

Mariëlle Koekenbier

06/07/2017 | Mariëlle Koekenbier

De lijst met mogelijke kandidaten houdt maar niet op met groeien. De volgende naam is die van Mariëlle Koekenbier. Zij presenteert het EenVandaag Opiniepanel en is op Twitter stil van 12 mei tot 13 juni. Dat is dus precies tijdens de opnameperiode van Wie is de Mol?. In die tijd schrijft ze ook geen artikelen voor de website van EenVandaag. Er is alleen één probleem. Zij is de zesde vrouw op deze lijst. Omdat Wie is de Mol? altijd gespeeld wordt door vijf vrouwen en vijf mannen klopt de naam van minstens één vrouw op de lijst dus niet...

UPDATE: Mariëlle plaatste op 23 mei een foto op Facebook vanuit het buitenland. Dit lijkt een vakantiefoto met haar kind. Waarschijnlijk was ze dus gewoon op vakantie en deed ze niet mee aan Wie is de Mol?.

Dolores Leeuwin

24/06/2017 | Dolores Leeuwin

We voegen nog een naam toe aan de lijst. Het is die van presentatrice Dolores Leeuwin. Dolores is alleen actief op Instagram. Hier heeft ze in totaal slechts zes berichten gepost. Deze zijn allemaal snel achter elkaar geplaatst, op twee na. De ene werd op 29 april geplaatst en de andere op 14 juni. De stilte tussen deze posts valt precies in de opnameperiode van Wie is de Mol?. Toegegeven, het bewijs is niet ijzersterk, maar deze data zijn wel erg toevallig!

UPDATE: Dolores heeft aan het begin van de opnameperiode een winkel geopend in 's-Gravezande. Ze zal dus niet mee hebben gedaan aan Wie is de Mol?.

Zimra Geurts

22/06/2017 | Zimra Geurts

We kregen meerdere tips binnen dat model en verslaggeefster Zimra Geurts ook stil is geweest tijdens de opnameperiode van Wie is de Mol?. Op 2 mei laat ze voor het laatst van zich horen op zowel Twitter als Instagram. Opvallend is wel dat ze nog steeds niks van zich heeft laten horen, terwijl de opnames al een tijdje zijn afgerond. Zimra is na Jan Versteegh wel de tweede Expeditie Robinson-kandidaat op de lijst en misschien heeft ze een iets te gewaagde achtergrond voor Wie is de Mol?, maar ze zou zomaar mee kunnen doen.

UPDATE: In een bericht op Facebook zegt Zimra overspannen te zijn geweest. Haar stilte duurde veel langer dan de opnames van Wie is de Mol?, dus we geven haar in dit geval het voordeel van de twijfel.

Machines op de groeve