top of page

Drie redenen waarom Cyprus een geschikt Wie is de Mol?-land is


Foto: Corendon / Tunnelvisie


EXTRA - Zoals het er nu naar uitziet, speelt Wie is de Mol? 2018 zich af op het eiland Cyprus. Maar waarom zouden de makers voor dit land gekozen hebben? Wij geven je drie redenen waarom dit land geschikt is voor Wie is de Mol?.

Het vermoeden dat Cyprus de locatie is van het aankomende seizoen werd opgewekt door een foto van Wie is de Mol?-regisseur Rick McCullough. Na veel speur- en giswerk, kwam Nigel uiteindelijk met de locatie die het meest op de foto lijkt: een kalksteengroeve op Cyprus. Meer hierover lees je hier.

1. Diversiteit

Een van de belangrijkste voorwaarden aan een land is, volgens de makers, een grote diversiteit aan landschappen. Binnen een half uur zou je op een compleet nieuwe locatie terecht moeten komen. Kijk maar naar Oregon, waar je bossen, steden, lavavelden, bergen en andere bijzondere natuurverschijnselen had. Dat heb je in Cyprus ook. Je hebt hier natuurlijk steden, maar ook dorpen met heel veel oude ruïnes, waar Wie is de Mol? gek op is. Maar ook voor de natuur hoef je het niet te laten. Cyprus heeft prachtige stranden en glooiende heuvels met bossen, grotten en watervallen.

2. Cultuur

Cultuur is een belangrijke factor in Wie is de Mol?. Er zijn altijd een hoop opdrachten die hierom draaien. In Cyprus komen veel verschillende culturen samen. Denk aan de Griekse, de Turkse en de Britse culturen. De verschillende talen, bouwstijlen, gebruiken en religies zullen tal van opdrachten geïnspireerd hebben. Daar komt ook nog eens bij kijken dat het een totaal andere cultuur is dan de Wild West-cultuur die we in het vorige seizoen zagen. Een beetje afwisseling, zogezegd.

3. Toerisme

De makers van Wie is de Mol? hebben er altijd een hele kluif aan om de opnames af te ronden zonder Nederlandse toeristen tegen te komen. Erg toeristische plekken worden daarom ook vaak vermeden. Maar Cyprus is wat dat betreft ideaal. Hoewel het een mooie, zonnige locatie is, wordt het maar relatief weinig bezocht door Nederlanders. Die reizen voornamelijk af naar omliggende landen als Turkije of Griekenland. Hartstikke mooi, want dan hoeft Art ten minste niet om de haverklap de bosjes in te duiken.Kortom, Cyprus voldoet aan de eisen van een Wie is de Mol?-land. Maar wat vind jij? Vind je het een leuke bestemming of hoop je stiekem toch dat we het fout hebben?Foto's: Reisgraag, Poznai, 27 Vakantiedagen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

GERELATEERD

bottom of page