top of page

Vijf locaties die we hopen terug te zien in Wie is de Mol? 2018


Georgië

Foto: 27 Vakantiedagen / Tunnelvisie


EXTRA - De locatie van Wie is de Mol? is achterhaald. En nu is het zeker: het achttiende seizoen speelt zich af in het Oost-Europese Georgië. Een mooi land en totaal anders dan we tot nu toe voorbij hebben zien komen in het programma. We benoemen vijf locaties in Georgië waarvan we hopen dat ze in dit nieuwe seizoen langs zullen komen.


Tbilisi

Tbilisi

Een locatie waar Wie is de Mol? vrijwel gegarandeerd langs zal komen is Tbilisi, de hoofdstad van Georgië. Het is een stad met vele gezichten. Hier komen de Europese en Aziatische culturen samen en vind je zowel hele oude als hele moderne gebouwen. De stad wordt bevolkt met mensen van Armeense, Griekse, Joodse en Russische afkomsten en mag absoluut niet ontbreken tijdens de reis.
Vardzia

Vardzia

Een van de meest in het oog springende locaties van Georgië is Vardzia. Dit is een klooster dat gehouwen is in de zijkant van een rots en stamt helemaal uit het jaar 1185. Verdeeld over dertien verdiepingen telt dit complex maar liefst zesduizend kamers, waaronder woningen, een kerk en een troonzaal. Deze kamertjes, die verbonden worden met kriskrasse trappen en gangetjes, bieden tal van mogelijkheden voor Wie is de Mol?-opdrachten.Svanetië

Svanetië

In het noordwesten van Georgië vind je de Kaukasus. En in deze bergen vind je Svanetië, de hoogste bewoonde regio van Europa. Door deze hoge ligging zul je weinig moderns aantreffen in de bergdorpjes. Door de afgelegen ligging spreken de bewoners zelfs hun eigen taal, waardoor dit een unieke omgeving is voor een opdracht.

Kasbegi

Kasbegi

Een ander mooi gebied in de bergen is Kasbegi, vlakbij de grens met Rusland. Het dorp heeft een rijke geschiedenis, want het wordt al sinds de Klassieke Oudheid bewoond. Maar vooral de kerk op de berg is een symbool geworden voor Georgië. Deze kerk ligt op 2.170 meter hoogte en stamt uit de veertiende eeuw. Misschien een mooie locatie voor de ontknoping?
Kakheti

Kakheti

We eindigen met een product waar Georgië bekend om staat: wijn. En als je wijn en Georgië in één zin noemt, heb je het over Kakheti, de bekendste wijnstreek van het land. In dit gebied tref je veel wijngaarden aan waar een hoop wijn-gerelateerde opdrachten gespeeld kunnen worden. Iets met wijnproeven, bijvoorbeeld. Of misschien geld dat verstopt ligt tussen de druivenranken. Wie weet?


Timali Kalksteengroeve

BONUS: Kalksteengroeve

Er is één locatie waar we al van weten dat die bezocht wordt: de Timali Kalksteengroeve in Ujarma. Op deze locatie nam regisseur Rick McCullough een foto met de crew van Wie is de Mol?. Maar wat voor opdracht hier plaats heeft gevonden, dat zullen we pas in 2018 zien...Wat vind jij van Georgië als bestemming voor Wie is de Mol? We zijn benieuwd naar jouw mening!Bronnen: Sawadee, Reisgraag, TripAdvisor, Wikipedia

Foto's: Aegean Airlines, Hanna Travels, 27 Vakantiedagen, 42Meridian, Caucasus Business Week, Timali

Gerelateerde posts

Alles weergeven

GERELATEERD

bottom of page