top of page

Voorspellingen en hints naar de Mol; een analyse van de leader


Een pijl naar de Mol

Foto: Screenshot uit de Wie is de Mol?-promo


RECAP - Gisterenavond zaten alle Molloten vol spanning naar de tv te kijken, want de kandidaten van Wie is de Mol? 2018 werden onthuld in een speciale promo. En dat niet alleen, want in de leader zagen we al enkele beelden uit het nieuwe seizoen. Wat voor opdrachten kunnen we verwachten en welke hints kunnen we eruit halen?


De leader van het nieuwe seizoen is een feest voor de analytische Molloot. En omdat ik er daar een van ben, loop ik alle shots eens door en zal ik een voorspelling doen over sommige opdrachten.


"Wil je nu al weten wie de Mol is?"

Er komen een paar opdrachten voorbij waar ik niet zo veel over kan zeggen. Zo gaan de kandidaten paragliden in de bergen, een woordzoeker oplossen, een treinreis maken en culturele uitstapjes maken naar het circus en het theater. Maar wat het meest in het oog springt zijn een paar pijlen. Op de ene staat "Test" en op de andere staat "De Mol". Ik vermoed dat deze pijlen horen bij dezelfde opdracht als het bordje met de vraag "Wil je nu al weten wie de Mol is?". Wauw, dat zou nog eens een prijs zijn! Maar hoe steekt deze opdracht in elkaar?


Route

Mijn idee is dat de kandidaten op een gegeven moment één voor één een route lopen naar de test. Maar onderweg komen ze een aantal verleidelijke vragen tegen. Als ze deze vraag met 'ja' beantwoorden lopen ze de ene kant uit en bij 'nee' de andere kant. Als de kandidaten op iedere vraag 'nee' zeggen, maken ze de test en verdienen ze geld voor de pot. Maar de verleiding om 'ja' te zeggen wordt wel erg groot als ook de identiteit van de Mol op het spel staat.


Hoe de kandidaten die identiteit kunnen verkrijgen zou ik niet weten. Misschien is het zoiets als in seizoen 6, waarbij de kandidaten een aantal vragen moeten beantwoorden. Maar bij een fout gaat de prijs aan hun neus voorbij. Wie weet?


Verder zien we ook dat de kandidaten naar een steengroeve gaan. Maar dat wisten we al door de foto die regisseur Rick op zijn facebookpagina plaatste. Dit is de Timali Kalksteengroeve, niet ver van Tbilisi. We zien een shot van graafmachines vanuit de lucht, met een grote berg in het midden. Moeten de kandidaten gaan graven naar geld?

Een... lamp?

Wat is dit nou weer?

En dan het grootste mysterie van dit seizoen. Nee, niet de identiteit van de Mol, maar wat moet deze, bij gebrek aan een beter woord, lamp voorstellen? Het is een soort bal van kokers op een olievat met het woord 'MOGUL', wat volgens Google een soort skisport is. Uit voorgaande shots zouden we kunnen opmaken dat door de kokers heen geldbriefjes te zien zijn. Heeft iemand een idee wat voor opdracht dit gaat zijn?


De zwarte vrijstelling maakt ook haar herintreden. Misschien is dit wel bij de route waar ik het eerder over had.

De mysterieuze hand

Hints

En het laatste dat ik met je wil bespreken zijn mogelijke hints. De eerste is de mysterieuze hand die na Jan het halve beeld heel kort in beslag neemt. Wat heeft dit te betekenen?


Tussen Jan en Loes in zien we een shot van iemand die zogenaamd in zijn rug wordt gestoken. De Mol is wel een 'backstabber' te noemen. Is een van de twee dan de Mol?


Het woord 'MOGUL' op dat mysterieuze lamp-ding zou kunnen slaan op 'MOL GULSEN', wat verwijst naar Olcay Gulsen.

Woordzoeker

Veel Molloten wijzen erop dat de naam van Ron in de woordzoeker staat, net als het woord 'Mol'. Maar wie verder kijkt ziet ook de namen van Jan, Emilio en een gedeelte van Jean-Marc. Net als woorden als 'Executie', 'Vragen' en 'Verbond'. De naam van Emilio loopt wel door het woord 'Mol' heen. Opvallend is ook dat Stine in haar voorstelvideo zegt 'dicht bij de waarheid' te willen blijven. Het woord 'Waarheid' staat dichtbij het woord 'Mol'.


Na de pijl met 'De Mol' komt Ruben in beeld. Opvallend is dat de pijl precies wijst naar de plek waar Rubens gezicht verschijnt.


Na de vraag 'Wil je nu al weten wie de Mol is?' komt Jean-Marc in beeld. Bijna alsof er antwoord op de vraag wordt gegeven.

 

Gerelateerde posts

Alles weergeven

GERELATEERD

bottom of page