top of page

Theorie: Wie is de Mol? 2018 speelt zich af in twee landen tegelijk


Georgië en ...

Foto: Vlaams Parlement (Bewerking Tunnelvisie)


OPINIE - We weten de kandidaten van het nieuwe seizoen, we hebben de nieuwe leader gezien, maar we hebben nog steeds geen bevestiging gehad van het land van opnames. En die gaan we voorlopig nog niet krijgen ook. Waarom zou dat zijn? Nou, misschien wel omdat er anders twee landen onthuld zouden moeten worden.


Hoewel we er zo goed als zeker van zijn dat Wie is de Mol? 2018 zich afspeelt in Georgië, hebben we nog steeds geen officiële bevestiging gehad van de AVROTROS. "Alles zal zich op een gegeven moment verklaren", luidt het antwoord op de vraag waarom we nog niets hebben gehoord. Dit doet vermoeden dat er iets speciaals aan de hand is met de locatie van dit jaar. Onze theorie: het nieuwe seizoen gaat van start in twee verschillende landen. En dit is waarom.

Diederik Jekel

Als je het Molboekje hebt gelezen, zul je gemerkt hebben dat de start van dit seizoen speciaal zal zijn. Dit blijkt wel uit het interview met Diederik Jekel, die de makers dit jaar heeft geholpen met het ontwikkelen van opdrachten. Hij vertelt dat de opening van dit seizoen iets is dat nog nooit eerder in de geschiedenis van Wie is de Mol? is voorgekomen. En hij dacht: "Holy shit, wat hebben jullie je als makers op de hals gehaald?". Er zit dus iets heel speciaals aan te komen.


Ook Art wijst ons hier op aan het einde van de Wie is de Mol?-promo eerder deze maand. "De kandidaten ontmoeten elkaar in een onbekend land en vallen vervolgens een voor een ten prooi aan het dubbelspel van de Mol", vertelt de presentator, "Maar wat nou als zelfs die zekerheid ze wordt afgenomen? Als echt niets is wat het lijkt?"


Hoe past dat in de dubbele landentheorie? Allereerst is het wel duidelijk dat Wie is de Mol? nog nooit in twee landen tegelijk van start ging. En het feit dat de kandidaten geen zekerheid meer hebben elkaar te ontmoeten in een onbekend land? Dat zou erop kunnen wijzen dat ze slechts de helft van de groep ontmoeten in een van de onbekende landen. De andere helft zit op dat moment in een ander land. En de opmerking van Diederik over wat de makers zich op de hals hebben gehaald kan wijzen op het productionele aspect van deze twist. De crew opsplitsen in twee groepen en verspreiden over twee landen moet verre van makkelijk zijn geweest.


Diederik vertelt ons ook dat er gespeeld gaat worden met de groepsdynamiek, waarna hij vertelt hoe zijn groep in het vorige seizoen vrijwel meteen uit elkaar werd getrokken. Als deze theorie klopt gebeurt dat weer, maar dan gaan de makers nu net een stapje verder.


Maar in het Molboekje vinden we nog meer kleine aanwijzingen voor deze theorie. In de dagboekfragmenten van Art om precies te zijn. Zo kunnen we lezen dat de eerste opdracht niet als groep wordt gespeeld; Art spreekt over "de eerste gezamenlijke opdracht" die gespeeld wordt. Dit moet betekenen dat er hiervoor een opdracht plaatsvond waarbij de groep werd opgesplitst. Daarnaast vertelt hij dat hij de eerste opdracht op Whatsapp volgt. Logisch ook, want Art kan niet in twee landen tegelijk zijn.

Groepsfoto van seizoen 18

Nog niet overtuigd? Dan hebben we nog één laatste bewijs voor je. Is het jou ook opgevallen dat de enige groepsfoto die we hebben een zwarte achtergrond heeft? Het lijkt erop dat alle kandidaten los op de foto zijn gegaan en voor deze achtergrond zijn geplakt. Ieder jaar krijgen we een foto die gemaakt is op locatie. Was dat dit jaar niet mogelijk omdat er al iemand was afgevallen voor de groep weer compleet was?


Hoe deze splitsing precies zou kunnen uitpakken is nog lastig te voorspellen. Maar we kunnen wel vast speculeren over welke landen de groep verdeeld zal worden. Georgië staat zo goed als vast. Dan is het het makkelijkst om een land in die omgeving als tweede land te gebruiken. Onze gok: Armenië, een buurland van Georgië.


Wat vind jij? Ben je het eens met onze theorie? Laat het ons weten!

Gerelateerde posts

Alles weergeven

GERELATEERD

bottom of page