top of page

Aflevering 1 - Verborgen aanwijzingen


'Een verhaal apart'

Foto: Screenshot uit seizoen 18, aflevering 1


RECAP - Wie is de Mol? is weer begonnen en daarom is het tijd voor een van de leukste aspecten van het programma: de verborgen aanwijzingen zoeken. Het is voor veel Molloten inmiddels een sport geworden, zoveel mogelijk van deze aanwijzingen ontdekken. En uiteraard doen wij ook dit jaar weer vrolijk mee.


Afleveringstitel

De titel van aflevering 1 is 'Een verhaal apart'. Dit zou kunnen slaan op Loes, die na het vertrek van haar duogenoot Ron apart door moet.

(Door: @Yorinawouters)


Of verwijst het toch naar Simone? Zij is vernoemd naar Simone de Beauvoir. Simone de Beauvoir heeft een boek genaamd ‘Een verhaal apart’ geschreven.

(Door: Jens den Otter)

Simone wijst M18

In de titel lijkt een spatie te staan tussen 'EE' en 'N' te staan. Dit doet denken aan WID M18, een van de aanwijzingen in de eerste opdracht. Simone is de enige die deze aanwijzing vond. Ze wees het gedeelte M18 zelf ook aan. Dit zou naar haar kunnen verwijzen als achttiende Mol.

(Door @DANNYonPC)


Spiegelbeeld

Op het moment dat de kandidaten in duo’s hun hotelkamer ingaan, valt een ding op. Het beeld van de televisie van Stine en Emilio is in spiegelbeeld weergeven. Moeten we hier iets achter zoeken?

(Door: @SabineBosma)

Schaakspel

Schaakspel

Het schaakbord dat in beeld komt bij Jean-Marc en Jan klopt niet helemaal. Op Twitter maakte ervaren schaker @HJPaalman de opmerking dat de witte koning en koningin verkeerd om zouden staan. Misschien moeten we in dit spel de koningin wel schaakmat zetten, wat zou betekenen dat de Mol dit jaar een vrouw is.


Morse

Op de dossiers uit de opdracht staat: WID M18 met daaronder drie stippen. In morsecode betekenen drie stippen de letter S. Is dit een aanwijzing in de richting van Simone of Stine?

(Door: Wie is de Mol? Hints)


Naamstitels

Jean-Marc van Tol

Als aan het begin van de aflevering de namen van kandidaten in beeld komen, kunnen we wat verdachts zien in de naam van Jean-Marc. De M in zijn voornaam en OL in zijn achternaam staan precies onder elkaar, waardoor we Mol kunnen lezen.

(Door: Feetje)


Ook de naam van Simone is verdacht in dit stukje. Die verschijnt namelijk als laatst in beeld. Meteen hierna zien we het Wie is de Mol?-logo met de woorden 'De Mol'.Heb jij ook een hint gevonden? Laat het dan weten in de comments of tag ons op social media!

Gerelateerde posts

Alles weergeven

GERELATEERD

bottom of page